EHL: Liberec napravil klopýtnutí, Litvínov přejel Karlovy Vary

Adam Menšík | Foto: esporthokej.cz

18. února 2021, 22:01

Michal Hladký

Základní část ENYAQ hokejové ligy míří do závěru. V 10. kole se výraznější překvapení neurodilo: v atraktivním souboji dvou špičkových týmů porazil Liberec Mladou Boleslav, Litvínov pak potvrdil roli favorita a přehrál Karlovy Vary.

Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav 3:2

Největší šlágr desátého kola. Bílí Tygři proti Bruslařům hodili za hlavu neúspěch z utkání proti Dynamu a vybojovali vítězství 3:2 na zápasy. A to stylově, rozhodnout muselo až prodloužení v závěrečné čtyřhře.

Na úvod se střetly hvězdy obou celků. Adam „Dzouvi“ Menšík přehrál jasně 7:3 Jindřicha „JiFiho23“ Fencla, díky čemuž dostal Liberec do vedení.

Následovalo srovnání. Vyrovnaný duel ovládl mladoboleslavský Jakub „Kubiii7“ Bláha, když zachoval chladnější hlavu a porazil Daniela „DannyhoZedla“ Sedláčka 6:5.

Do výhodnější pozice před čtyřhrami se dostali liberečtí gameři, neboť Jakub „Doublemaca“ Macek zvítězil 7:4 nad Michaelem „Michaelhetzem“ Hetzendorferem 7:3 a získal pro svůj tým dva mečboly.

Jenže ten první Liberec nevyužil. Menšík se Sedláčkem nestačili na duo Fencl, Bláha a po výsledku 4:7 musela rozhodnout čtyřhra.

Ta nabídla neuvěřitelné drama. Duel mezi dvojicemi Menšík, Macek a Fencl, Hetzendorfer dospěl do prodloužení. V něm byli šťastnější Bílí Tygři z Liberce, kteří po výhře 4:3 uzavřeli stav série na konečných 3:2 ve svůj prospěch.

„Do čtyřher jsme šli ve výhodné pozici, první zápas nám ale nevyšel podle představ. Druhé utkání už jsme urvali v prodloužení, takže u nás panuje spokojenost,“ nechal se po sérii slyšet liberecký kapitán Adam „Dzouvi“ Menšík.

Daniel Sedláček a Adam Menšík

Daniel Sedláček a Adam Menšík | Foto: esporthokej.cz

HC Energie Karlovy Vary – HC VERVA Litvínov 0:5

Jednoznačná záležitost. Těmito dvěma slovy by se dala popsat série desátého kola ENYAQ hokejové ligy mezi Karlovými Vary a Litvínovem, kterou ovládli Severočeši bez sebemenších problémů výsledkem 5:0.

To, jakým směrem se bude klání vyvíjet, napověděl už první zápas. V něm karlovarský kapitán Jakub „Kubin“ Černo nenašel recept na Patrika „Winciho“ Wenzela, který zvítězil 7:1.

Litvínov dále celou sérii kontroloval. Nejdříve Radek „Kumbik“ Kumbera přehrál poměrem 8:4 Jaroslava „AlmonaCZE“ Koubu, načež výsledkem 5:2 skončilo měření sil mezi Miroslavem „TheNotorikem“ Šmokem a Josefem „Pepikem001“ Podholou.

Série byla za stavu 3:0 ve prospěch Vervy rozhodnuta. Následné čtyřhry měly už spíše exhibiční nádech.

Ani v nich si však karlovarští gameři nespravili chuť, dokonce během dvou zápasů vstřelili pouhé dvě branky. Úvodní duel mezi dvojicemi Černo, Kouba a Wenzel, Kumbik dopadl 1:6 v neprospěch Karlových Varů, souboj Černo, Podhola versus Wenzel, Šmok pak 1:7. 

„K sérii s Vary jsme přistupovali s opatrností, protože jsme věděli, že potřebují vyhrát, aby stále mohli bojovat o play off. Pokud jde o můj zápas, tak jsem už tak nějak věděl, co bych mohl od soupeřů očekávat. Věděl jsem, že pokud budu dodržovat to, co jsem si předsevzal, tak bych mohl uspět. To se mi také povedlo,“ okomentoval sérii Miroslav „TheNotorik“ Šmok.

Foto: esporthokej.cz

Konečné výsledky 10. kola:

HC Energie Karlovy Vary – HC VERVA Litvínov 0:5 
HC Olomouc – HC Kometa Brno 2:3
HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec 1:4
Mountfield HK – HC Škoda Plzeň 3:2 
PSG Berani Zlín – HC Vítkovice RIDERA 4:1 
Madeta Motor České Budějovice – HC Dynamo Pardubice 2:3 
Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav 3:2 

Průběžná tabulka: 

Foto: esporthokej.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz