Dvacítka začne bez Myšáka, dorazí Rymon či Herčík. Co draftovaní?

Dominik Rymon | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

8. července 2022, 15:35

Martin Voltr

Česká reprezentační dvacítka se už v pondělí sejde k zahájení přípravy na srpnové mistrovství světa, v její nominaci ale došlo k několika změnám. A ty nemusí být poslední.

Češi absolvují první soustředění v brněnských Lužánkách od pondělí 11. do pátku 15. července. I hokejisté, kteří v úvodní nominaci z různých důvodů nefigurují, mohou doplnit tým později. Dvacítku čekají zejména čtyři přípravná utkání s Finskem a Švýcarskem v zemi tisíce jezer.

Z původně zveřejněné sestavy – která už i tak postrádala možné opory jako obránce Krutila či gólmany Malíka s Málkem – teď na jih Moravy nedorazí trenéru Radimu Rulíkovi pětice hráčů.

Že kemp mine Pavla Nováka, bylo vzhledem k nálezu onkologického onemocnění už pár týdnů jasné. Talent se smlouvou v Minnesotě bude juniorské reprezentaci hodně chybět, hokejová stránka ale popravdě není zrovna podstatná.

Přípravu s týmem ale nezahájí ani Jan Myšák, hlavní lídr, očekávaný kapitán a nedávný finalista Memorial Cupu. Scházet budou i další útočníci Marcel Marcel a Jakub Brabenec, stejně jako pardubický obránce Michal Hrádek.

Daniel Herčík

Daniel Herčík | Foto: Martin Voltr

Realizační tým tak do zadních řad dodatečně povolal beka Štěpána Němce – chomutovský odchovanec strávil poslední tři roky ve finském Jukuritu, teď je v přípravě s Litoměřicemi. Za národní výběry dosud nastoupil pouze čtyřikrát.

Od šestnáctky toho moc neodehrál ani pardubický útočník Daniel Herčík, jeden z nejlepších hráčů loňského ročníku juniorské extraligy. Kromě něj do Brna dorazí také třinecký Michal Ramik, v domovském městě čeká kemp Komeťáka Iva Sedláčka a z Karlových Varů přijede Dominik Rymon.

Všichni zmiňovaní mohou jet také na prosincový šampionát, Rymon ještě i na ten následující.

Jak uvedl media manažer reprezentace Ondřej Kalát, trenéři prozatím počítají se všemi nově draftovanými hráči. To se týká i Davida Jiříčka s Jiřím Kulichem, jež prošli prvním kolem. Nad účastí draftovaných hokejistů nicméně stále visí otazník, záležet bude především na výsledku jejich jednání se zámořskými organizacemi.

Nominace dvacítky na první kemp v Brně

Brankáři (4):
Daniel Král (Liberec), Jan Bednář (Acadie-Bathurst, QMJHL), Patrik Hamrla (Rimouski, QMJHL), Tomáš Suchánek (Tri-City, WHL).

Obránci (12):
Matěj Pinkas (Hradec Králové), David Jiříček (Plzeň), Jakub Šedivý (Liberec), Sebastian Jasečko, David Moravec (oba Mladá Boleslav), Jiří Ticháček (Kladno), Stanislav Svozil (Regina, WHL), David Špaček (Sherbrooke, QMJHL), Tomáš Hamara (Tappara Tampere, Finsko), Tomáš Machů (Youngstown, USHL), Aleš Čech (Kärpät Oulu, Finsko), Štěpán Němec (Litoměřice).

Útočníci (18):
Lukáš Pajer (Hradec Králové), Petr Hauser (Sparta Praha), Sebastián Malát (Plzeň), Adam Měchura (Liberec), Tomáš Urban (Pardubice), Jiří Kulich, Dominik Rymon (oba Karlovy Vary), Matouš Menšík (Jihlava), Jaroslav Chmelař (Providence College, NCAA), Michal Gut (Everett, WHL), Martin Ryšavý (Moose Jaw, WHL), Gabriel Szturc (Kelowna, WHL), Ivan Ivan (Cape Breton, QMJHL), Matyáš Šapovaliv (Saginaw, OHL), Petr Moravec (Tri-City, WHL), Daniel Herčík (Pardubice), Michal Ramik (Litoměřice), Ivo Sedláček (Kometa Brno).

Realizační tým:

Manažer: Otakar Černý
Hlavní trenér: Radim Rulík
Asistenti trenéra: Jiří Kalous a Marek Židlický
Trenér brankářů: Ondřej Pavelec
Videotrenér: Benjamin Sequens
Lékař: MUDr. Oldřich Volný
Fyzioterapeut: Miloš Pojer
Kondiční trenér: Jan Jiskra
Kustod: Jan Vejvoda
Kustod/masér: Václav Vejvoda

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz