Dva zápasy, dva góly! Snad to nezakřikneme, usmívá se Blümel

Foto: Bildbyrån

V Tipsport extralize patří k objevům sezony. Sebevědomí a střeleckou pohodu navíc dokáže přenést také na mezinárodní scénu – pardubický talent Matěj Blümel skóroval i při svém druhém startu za seniorskou reprezentaci.

Už ve druhé minutě zápasu, při svém prvním střídání, poslal Česko do vedení 1:0 nad Finy.

Díky své chytrosti a dravosti, tak jak je u něj zvykem v extralize. Dvacetiletý Blümel okamžitě po buly vyrazil za odraženým pukem a pohotově překonal Janneho Juvonena.

Vypadalo to, že jste za tím pukem šel cíleně. Nebo to byla náhoda?
Určitě to byla i trochu náhoda, že se tam ten puk takhle odrazil. Ale i v Pardubicích se snažím chodit do branky, po té buly.

Dát gól při prvním střídání, to vás muselo dost nabudit.
Určitě. Pak se hnedka hraje líp. Byl jsem si potom jistější i na té hokejce, bylo to pro mě lepší.

Dva zápasy za reprezentaci, dva góly!
Je to super. Ale uvidíme, jak dlouho mi to vydrží. (usmívá se) Takže... Snad to nezakřikneme.

Kdyby počty startů a gólů dál naskakovaly stejně... 
Bylo by lepší, kdybychom vyhráli zápas a měli body do tabulky. Kdo dá gól, to je asi úplně jedno. Ale jsem za něj samozřejmě moc rád.

Celkově – jaký máte pocit ze hry vašeho útoku?
Jo, s klukama z Plzně je to super. Myslím, že jsme všichni tři, jak Petr Kodýtek, tak Filip Suchý, rychlí a draví. Tohle přesně by ten čtvrtý útok měl hrát. Tlačíme se do brány, napadáme a chceme být soupeřům nepříjemní. A když to jde, snažíme se dát i gól.

Asi dost mrzí, že jste zápas, který jste měli pod kontrolou a vedli v něm 2:0, nakonec ztratili...
Tak mrzí, no... Protože jsme víceméně dvě třetiny drželi náskok. I když byl teda tenký... Ale Finy jsme nepustili ani k tolika šancím a sami jsme jich měli hodně. Ale ve třetí třetině se zlepšili, využili šance a přesilovky, kterých dneska měli hodně. Srovnali to na 2:2 a vyhráli v nájezdech. To už je loterie, ale samozřejmě to mrzí.

Zmínil jste časté fauly. Z čeho podle vás vyplývají?
Myslím, že je to o přemíře snahy. Každý, kdo hraje v repre, se chce ukázat. Chce ukázat to, co umí. Chce podat ten nejlepší možný výkon. Pak je z toho občas faul. Dneska jich bylo hodně, musíme se toho vyvarovat. Ale zase, jak jsem říkal – každý chce v reprezentaci odevzdat maximum a občas se tady to stane.

Jak moc trenéři zvyšují hlas právě kvůli nedisciplinovanosti?
Jo, trenéři trochu zvýší hlas. Říkáme si to vlastně před každým zápasem: že musíme být disciplinovaní a nesmíme soupeřům nabídnout přesilovky. Protože na téhle úrovni má každý tým přesilovky výborné a sehrané. Když má někdo přesilovku, má obrovskou šanci na to dát gól. Takže na to dbáme hodně a snažíme se to eliminovat.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz