Dukla má na pět let silného sponzora. Jak je to s ambicemi na postup?

Foto: Tomáš Lysý, hcdukla.cz

Jihlava se dohodla na pokračování spolupráce se společností CZ LOKO. Potrvá dalších pět let a současně je výrazně navýšena i z finančního hlediska.

Podle CZ LOKO už se jmenuje hokejový stadion, teď se partnerství ještě rozšiřuje.

Souvisí s tím rozvoj firemního závodu. „V Jihlavě se posouváme na úplně jinou úroveň. Momentálně u nás probíhá investice v řádech sto milionů korun. Stavíme a modernizujeme celou provozovnu," vysvětluje Jan Kutálek, obchodní ředitel CZ LOKO. „Z jihlavské provozovny se stane výspa CZ LOKO. Význam provozu v Jihlavě se zásadně mění a zásadně zvyšuje." 

„Nová spolupráce s Duklou nám pomůže, a to byl náš primární cíl. Kromě toho, že nás hokej a Dukla baví, já jsem také bývalý hokejista, i když úplně jiného levelu než Bedřich Ščerban," směje se generální ředitel společnosti Josef Gulyás.

Během úterní schůzky mezi zástupci Dukly, města a CZ LOKO padla také otázka na klubové ambice. V nedávné reportáži České televize totiž zaznělo, že Jihlava do extraligy nebude chtít postoupit. Stadion se má totiž po sezoně zbourat a než se postaví nový, Dukla bude muset do pelhřimovského azylu.

Jihlava ale půjde do nové sezony s jasným cílem: vyhrát. „Máme zájem na tom, aby Dukla byla úspěšná a postoupila do extraligy. Pak bychom řešili, co v případě postupu budeme dělat dál,“ uvedl pro hcdukla.cz jihlavský radní David Beke.

„Ambice jsou a byly vždycky."

„Ambice jsou a byly vždycky, vzhledem k historii Dukly Jihlava a k tomu, jaké má ve městě zázemí, jak je tady zakotvená – tak ambice musíme mít," potvrdil na klubových stránkách jednatel Bedřich Ščerban.

„Vznikl pouze dotaz redaktora České televize, co budeme dělat během výstavby. Je nezpochybnitelné, že jiný stadion v Kraji Vysočina neprojde licenčním řízením pro extraligu. Pro nás by to znamenalo stěhovat se mimo Kraj Vysočina a to ještě nevíme, zda by nás někdo přijal," vysvětluje Ščerban.

„Nikdo neřekl, že pokud by si Dukla vybojovala postup, tak ho nezrealizuje."

„Je tam i pohled druhé strany. Jakmile se někam nastěhujeme, tak vezmeme místnímu klubu fanoušky, sponzory a podobně. Není nikde moc velká ochota přistoupit k tomu, abychom se někam nastěhovali," pokračuje Ščerban. „Všechna jednání, která jsem doposud měl, třeba konkrétně Znojmo, dopadla stejně. Klub nás nakonec odmítl. To jsou fakta, se kterými se musíme poprat po dobu výstavby nové arény."

Podobně hovoří i jihlavský zastupitel Petr Ryška. „Nikdo neřekl, že pokud by si Dukla vybojovala postup, tak ho nezrealizuje. Ale v současné době je reálnější otázka postupu až s novou arénou," cituje Ryšku web hcdukla.cz. „Pokud by ale situace postupu Dukly do extraligy nastala, tak se o tom bude jednat, kde eventuálně by se extraliga dala hrát.“ 

Foto: Tomáš Lysý, hcdukla.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz