Druholigový Trutnov ulovil zkušeného Kallu. Do útoku přichází i Semorád

Jaroslav Kalla, se 48 asistencemi nejlepší nahrávač loňské sezony. | Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz

24. července 2018, 17:00

Václav Jáchim

Zajímavé posily hlásí před novou sezonou Trutnov. Účastník druhé ligy si plácl se zkušeným Jaroslavem Kallou, jenž dosud působil v Litoměřicích. Vedle někdejšího reprezentanta by měli ofenzivě pomoci také Vojtěch Kubinčák a bývalý pardubický útočník Jan Semorád.

Příchod Kally a Semoráda potvrdil klub na svých stránkách, všichni noví hráči se tento týden zapojili do společné přípravy na ledě. Vedení hokejového Trutnova se snažilo posílit útočné řady, představy o ostříleném elitním centrovi splnil Jaroslav Kalla.

"Měl jsem nějaké nabídky, ale s rodinou jsem stále řešil, co pro nás bude nejlepší. Jestli zůstat doma, nebo jít někam ven. Aleš Půlpán mladší mě pak spojil s trutnovským manažerem Ondrou Pourem a za hodinu bylo všechno hotové," řekl Kalla klubovým stránkám hctrutnov.cz.

Bývalý kladenský útočník má za sebou angažmá ve Slavii, švédském Leksandu nebo v běloruském Něman Grodnu. Kalla hrál také za slovenskou Žilinu. Poslední čtyři sezony platil za oporu litoměřického Stadionu, ovšem v ročníku 2017-18 stihl jediné prvoligové utkání.

Účastníka tří podniků Euro Hockey Tour přibrzdily vážné zdravotní potíže a musel na operaci. "V první chvíli to byl celkem šok, netušil jsem, jak je situace vážná. Zdraví je nejdůležitější, operaci jsem podstoupit musel. Velká výzva pro mě byla, když doktoři řekli, že bych se mohl vrátit k hokeji. Nevím, jak bych to všechno zvládl bez manželky, která mě opravdu hodně držela nad vodou," děkuje na webu trutnovského klubu.

Kalla nezapomíná ani na lékaře. "Chci poděkovat všem, kteří se angažovali a urychlili proces operace. Doktoři v Hradci Králové mají vážně můj obdiv. A nesmím zapomenout na svojí paní kardioložku, kterou jsem ve dne v noci otravoval, ale měla pro mě vždy radu a pomoc."

Teď už je zkušený konstruktivní útočník zase zpátky u milovaného sportu. Těší se na sezonu v barvách Trutnova. "Když s vámi někdo jedná férově a na rovinu, hned víte, co můžete čekat. Rozhodování nebylo těžké, protože jednání s Ondrou Poulem proběhlo velmi rychle a konkrétně," připomíná.

Podle klubových stránek by Kalla mohl vytvořit elitní útok s Kubinčákem a Semorádem, jenž do Trutnova přichází po angažmá na Slovensku, v Polsku a také na Islandu. "Nejdůležitější je vědět, že celý klub má ambice o něco hrát. Také zázemí týmu je na vysoké úrovni," pochvaluje si Kalla. Trutnovští fanoušci se mají na co těšit. "Rád bych jim vzkázal, ať jsou trpěliví, než si mužstvo sedne. Jsem přesvědčený, že budou spokojeni," doplňuje závěrem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz