<

Dravecký si v CHL nezahraje 2 zápasy, Liberec nesouhlasí s trestem Bulíře

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Hokejisté Třince se v CHL musejí v nejbližších duelech obejít bez Vladimíra Draveckého. Zkušený slovenský útočník byl disciplinární komisí potrestán zákazem startu ve dvou utkáních Ligy mistrů za zákrok, jehož se dopustil v pátek proti Lahti. Dravecký navíc zaplatí pokutu 1200 eur, (víc než 31 tisíc korun).

Komise CHL přezkoumala u videa zákrok Vladimíra Draveckého ze sedmé minuty zápasu proti Lahti, kdy útočník Ocelářů trefil loktem do hlavy Franka Gymera. Zároveň navíc soupeře zasáhl kolenem.

Dravecký přijde o nedělní klání Třince v Minsku s tamní Juností, hrát nemůže ani ve čtvrtečním domácím duelu s Lahti. Jak uvedly stránky Ligy mistrů, ostřílený útočník, který v jarním extraligovém play off vypomáhal i coby obránce, se v CHL může představit až příští neděli, kdy Oceláři hostí Junosť Minsk.

Dravecký je druhým hokejistou z českého extraligového klubu, který byl komisí CHL v letošním ročníku potrestán. Zákaz startu v jednom utkání obdržel liberecký Michal Bulíř za zákrok z utkání v Belfastu. Bulíř dnes chyběl Bílým Tygrům na ledě švédského Lulea Hockey, vedení libereckého klubu s jeho trestem nesouhlasí.

„S rozhodnutím disciplinární komise Champions Hockey League striktně nesouhlasíme, jelikož nám připadá, že podobných zákroků, jako ten, po kterém byl Michal Bulíř disciplinárně potrestán, bylo v tomto utkání několik," uvedl na klubovém webu sportovní manažer Filip Pešán.

Bílí Tygři upozorňují, že samotný Bulíř krátce před zákrokem, za který byl dodatečně potrestán, podstoupil jiný ostrý souboj. „A ten byl daleko zákeřnější a nebezpečnější. Sám jsem byl překvapený, že se bez povšimnutí rozhodčích běžně v zápase vyskytovaly unfair prvky jako vysmívání soupeři, vyzývání soupeřovy střídačky k bitce a podobně. Úroveň CHL, bohužel, takovými zápasy trpí," doplnil Pešán.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz