Drak Sedláček: Premiérový gól? Kluci už se mi nebudou posmívat

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

Zasáhnout do pěti extraligových sezon, odehrát 78 zápasů a nedat ani jeden gól? Pro útočníka nic příjemného. O to víc vás pak těší, když se vytoužené první extraligové branky dočkáte. Přesně takový příběh napsal útočník Zlína Pavel Sedláček, který se konečně mohl radovat z gólu. Navíc se mu to povedlo proti prvnímu týmu soutěže a v sezoně, kdy normálně působí ve druhé lize.

"Bylo to dlouhé čekání, ale naštěstí jsem se dočkal. Sice takový náhodný gól, nechtěl jsme to střílet přímo mezi nohy, ale naštěstí to tam nějak prošlo a zaplaťpánbůh za to, že to tam padlo," těšilo střelce branky, který při svém okamžiku slávy nic nevymýšlel. "Ty jo, já jsem ani nepřemýšlel. Jen jsem si řekl, že to vystřelím a buď to padne, nebo ne a naštěstí to padlo," zářil nadšením dvaadvacetiletý hráč. "Hrozně se mi ulevilo, už jsem na to čekal asi kolem osmdesáti zápasů, takže jsem rád, že to tam padlo aspoň teďka," opakuje s úsměvem na tváři.

Trochu symbolické bylo, že Sedláček se prosadil poprvé proti týmu, proti kterému zároveň odehrál i svůj první extraligový zápas. Bylo to v play off sezony 2012-13. "Je to pravda. Mně ale bylo jedno, proti komu to padne. Hlavně, že to padlo a nebudu už muset v kabině poslouchat ty posměšky," usmívá se nejlepší hráč utkání na straně Zlína, jenž by si i málem zapomněl vzít na památku puk. Naštěstí má pozorné spoluhráče. "Jirka Ondráček mi ho přivezl po gólu," hlásí. "Spoluhráči mi hned gratulovali. Všichni věděli, že je to můj první gól," směje se a za svou branku děkuje především zkušenému obránci Jiřímu Marušákovi, jenž mu na gól nahrál.

"Ty jo, tak ta přihrávka byla fantastická. Nejdřív jsem si myslel, že to bude dávat na Michala Popelku, který byl přede mnou, ale ten se hlásil, že jde střídat, a naštěstí to prošlo. Myslím si jinak, že to dával cíleně. Sedlo mi to krásně přímo na hokejku a super. On odvedl nejvíc práce, já už jsem pak měl jen tu třešničku na dortu," pochvaluje si Sedláček, jenž od trenérů dostává poměrně dost prostoru. V poslední minutě ho trenéři poslali na závěrečné buly v obranném pásmu. "Jsem spokojen, hlavně mi pomohli spoluhráči. Nebylo to úplně čistě zahrané. Snažili jsme se to hlavně čistě neprohrát, spoluhráči mi pomohli a díky tomu jsme to taky vyhodili."

Za prostor na ledě je pochopitelně velmi šťastný a i překvapený. "To jsem právě vůbec nečekal. Dřív jsem takový ice time vůbec neměl. Je to teda mnohem lepší, když je hráč víc na ledě. Lépe se do toho dostane, je furt v tempu. Když hrajete málo minut, tak jste takový ztuhlý a nemůžete ze sebe vydat úplně všechno," všímá si. Samotné překvapení je vůbec i to, že Sedláček dostal ve Zlíně šanci. Letos totiž působí až ve druhé lize, kde hájí barvy Šumperka. "Já jsem rád, že si v Šumperku hodně zahraji. Mám tam velký ice time, takže se trochu vyhraju. Ani mi nevadí, že tam jsem a trochu pendluju. Je to lepší než kdybych pořád jen trénoval a hrál za Draky. Když dojedu do Zlína, tak se zase snažím podat co nejlepší výkon."

Zároveň tak může poskytnou pohled na rozdíl mezi extraligou a druhou ligou. "Rozdíl to je, ale úplně nějak obrovský ne. Spíš po té taktické stránce je to úplně jiné, extraliga je daleko vyspělejší. Puky létají, na vše je míň času, ale fyzicky je to zhruba stejně náročné, možná o něco těžší je extraliga," porovnává. Svůj premiérový gól nebude mít ani čas oslavit. Čeká ho totiž další práce. "Asi si žádnou odměnu nedám, protože zase jedu na zápas do Šumperka, takže žádné oslavy nebudou," směje se.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz