<

Dokud to šlo... Dorostenci i potěr si užívali Winter Classic

Foto: Petr Komárek, hokejprerov.cz

15. prosince 2020, 18:33

Martin Voltr

No řekněte, není to paráda? Zahrajete si hokej v zápasové, a přitom přátelské atmosféře, a za zády máte nádherný zámek...

Takové kulisy se pravidelně nabízejí všem návštěvníkům venkovního kluziště v Hluboké nad Vltavou. Na něm se od 3. prosince znovu mohly hrát zápasy bez omezení počtu sportovců a bez roušek, čehož využily k zápasům malí hokejisté z Českých Budějovic, Vimperka, Příbrami nebo Pilsen Wolves.

Na jihu je hezky??. Děkujeme do Budějek a Krumlova ??❤️ #pilsenwolves #hcpilsenwolves #ceskebudejovice #hlubokanadvltavou #krumlov #ceskykrumlov #hokej

Zveřejnil(a) Pilsen Wolves dne Neděle 13. prosince 2020

Po 2 měsících v zápase ??❤️..vyber HDC Pribram byl rychlejší a hokejovejsi. Pauza proste byla hodně znát ale i přes...

Zveřejnil(a) David Vins hokejový trenér - HC Vimperk dne Neděle 13. prosince 2020

Ale do akce šli i další talenti. Když se trenérům dorostu Poruby kupily omluvenky na venkovní trénink v Bruntále, nahodili udičku a pozvali k tréninkovému duelu s formátem tři na tři vrstevníky z Olomouce.

„Hrálo se na hrubý čas a o výsledek ani tak nešlo. Hlavně, že byli kluci na ledě a ‚přátelák‘ si užili. Včetně rodičů, zvlášť olomouckých, kteří byli nesmírně nadšeni,“ řekl pro web ostravského klubu asistent trenéra Karel Suchánek. Jeho svěřenci vyhráli 10:5.

Foto: hcporuba.cz

O dva dny později se pod Jeseníky vydali znovu, a jako soupeř jim tentokrát dorazil Přerov. Týmy se utkaly ve dvou zápasech, z nichž každý se hrál na dvakrát dvacet minut. Nejprve zvítězila Poruba 3:2, potom naopak Zubři 4:0.

„Jsme určitě spokojení. Hlavně, že jsme si po dvou měsících konečně zahráli zápas. Samozřejmě se tam objevilo hrozně chybných věcí a je na čem pracovat. Uvidíme, jak to teď vůbec bude. Tohle jsme brali spíš jako zpestření,“ uvedl pro hokejprerov.cz asistent trenéra Zubrů Aleš Verlík.

Foto: Petr Komárek, hokejprerov.cz

Porubští už si v Bruntále přece jen o něco víc zvykli. „Jsme rádi, že jsme si mohli zahrát další ze zápasů na venkovním hřišti. Když už nám situace neumožňuje zápasy v halách, snažíme se kluky motivovat alespoň touto formou. Zahráli si, kousli se a zase zjistili, že potřebují pracovat. Důležité bylo, že se dostávali do tempa, do anaerobního prahu. Opět se to začíná podobat nějakým zaběhlým kolejím,“ pochvaloval si kouč David Moravec.

Bohužel až na začátku nového týdne se stejně jako všichni ostatní dozvěděl špatnou zprávu, že ani takové zápasy už nebudou dále přípustné.

„Politici by konečně měli myslet i na sportovce a nechat je v nějakém módu fungovat. Opatření tu být musejí, ale měla by být vždycky přizpůsobená danému sportu,“ myslí si Moravec.

Foto: Petr Komárek, hokejprerov.cz

Do Bruntálu zamířili například i odvěcí rivalové z ocelářských měst. Vítězství si domů odvezli sedmáci Třince.

Hráči 7. třídy si v Bruntále zahráli Winter Classic proti HC Vítkovice Ridera a v přátelském zápase slavili vítězství 6:4! ? ?: 2 Morcinek, Blahuta, Balwar, Dominick Byrtus, Kopačka

Zveřejnil(a) Mládež HC Oceláři Třinec dne Úterý 15. prosince 2020

Hrálo se také na druhém konci republiky. Cheb má hned vedle hlavní haly také menší venkovní led, který je pro hokejový potěr jako dělaný. S domácím Stadionem tam zápolily naděje Sokolova.

„Nadšení dětí bylo obrovské. Vždyť na tyto zápasy hokejisté obou klubů čekali tak dlouho. Hráči základny se nemohli již dočkat samotných tréninků na ledě. A nyní byl pro ně zápas skutečným zážitkem, zvláště pak, když ho absolvovali ve venkovním prostředí,“ informovali trenéři základny Baníku.

„V zápasech nechyběl zápal a nadšení si zahrát. Ti menší občas museli zamávat rodičům, ale i tak bylo na co koukat. Sám jsem ráno vzpomínal, kdy jsem naposledy hrál pod širým nebem. A asi to naposledy bylo tady v Chebu před zhruba 20 lety. Zápasy nebyly o výsledku, ale o tom si zahrát a užít si to, což se povedlo,“ liboval si na klubových stránkách kouč Ivan Říha.

Dnešní Winter Clasic 5.třídy proti HC Baník Sokolov ???

Zveřejnil(a) HC Stadion Cheb dne Sobota 5. prosince 2020

? | „Zápasy nebyly o výsledku, ale o tom si zahrát a užít si to, což se povedlo,“ hodnotí Ivan Říha akci "Winter classic...

Zveřejnil(a) HC Baník Sokolov dne Pondělí 14. prosince 2020

Novou ledovou plochu u baseballového hřiště Na Hvězdě zase využila k obnoveným tréninkům přípravka Třebíče.

První trénink Přípravky Jak jsme Vás na našich sociálních sítích již informovali, v neděli 13.12. proběhl první trénink...

Zveřejnil(a) SK Horácká Slavia Třebíč - mládež oficial dne Pondělí 14. prosince 2020

Zimní stadion ve Svitavách se sice loni dočkal zastřešení, ale vzhledem k odejmutým částem pláště se po něm hokejisté mohou také prohánět bez roušek. Na východě Čech tak proti sobě bojovali dorostenci i junioři Havlíčkova Brodu a Techniky Brno.

V souboji mladší kategorie vyhrála Technika 3:1, a to už díky dvěma brankám z první třetiny. Bruslařům pak vyšla odveta nejstarších mládežníků, kteří otočili skóre z 0:1 na 4:1.

„Jsme rádi, že jsme v této době omezených možností mohli odehrát přátelské utkání, které nám nabídla Technika Brno. Myslím si, že zápas splnil svůj účel, kluci si to užili. Soupeř byl v první třetině určitě bruslivější a celkově lepší, my jsme od půlky zápasu začali tahat za delší konec provazu,“ hodnotil kouč havlíčkobrodských juniorů Richard Cachnín.

„Chtěl bych poděkovat Technice Brno za pozvání na utkání a za zvládnutí jeho organizace. Kluci si po dvou měsících zahráli opravdový zápas, což k hokeji patří,“ vzkázal na klubových stránkách.

Foto: bkhb.cz

Foto: bkhb.cz

Foto: bkhb.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz