Dobrá zpráva! Na Hlinka Gretzky Cup bude moci až 2000 diváků

Foto: Karel Švec, Český hokej

Začátek srpna bude v Břeclavi a Piešťanech patřit Hlinka Gretzky Cupu, prestižnímu turnaji reprezentačních týmů do 18 let. A co je důležité, budou na něj moci fanoušci. V případě břeclavské části turnaje dokonce dvě tisícovky fanoušků.

Český hokej klade zdraví všech osob na první místo, i proto budou na sportovištích striktně vyžadována po hráčích, realizačních týmech i fanoušcích ochranná opatření, která při dodržování zaručí bezpečí pro sportovce i diváky.

Níže vypsaná opatření se řídí platnými nařízeními Vlády České republiky a Ministerstva zdravotnictví. Pokud dojde do začátku nebo v průběhu turnaje ke změnám, pravidla pro pobyt na sportovišti budou aktualizovaná dle platné legislativy.

Vstup na utkání v Břeclavi

Na zimní stadion se dostanou pouze osoby, které mají pořadatelem vystavenou akreditaci nebo mají vstupenku či permanentku na zápas / hrací den. Organizační tým Hlinka Gretzky Cupu 2021 si za absolutní prioritu stanovil zdraví hráčů i fanoušků. Na zápasy tak budou vpuštěni jen diváci, kteří se u vstupu prokáží dokladem o bezinfekčnosti. Za něj bude považováno následující:

  • výsledek negativního PCR testu ne starší sedmi dnů
  • výsledek negativního antigenního testu ne starší 72 hodin
  • potvrzení o očkování proti COVID-19 (v den zápasu alespoň 14 dní od druhé dávky)
  • lékařské potvrzení o prodělané nemoci COVID-19 v posledních 180 dnech

Pro rychlejší kontrolu u vstupu doporučujeme ke stažení aplikaci Tečka od Ministerstva zdravotnictví. Více informací naleznete zde.

Kolik fanoušků bude vpuštěno na stadion v Břeclavi?

Dle platných vládních pravidel smí být hlediště naplněno z poloviny kapacity arény. Do břeclavského zimního stadionu tak organizátoři vpustí najednou maximálně 2019 diváků.

Ochranná opatření

Pro fanoušky budou platit na sportovišti tři základní pravidla:

  • Respirátory: Po celou dobu pohybu na zimním stadionu i při zápase noste respirátor třídy FFP2 nebo KN95. Toto pravidlo bude kontrolováno pořadateli.
  • Hygiena rukou: Pravidelně si myjte ruce mýdlem a vodou. Před nasazením respirátoru nebo po nasazení si vždy ruce dezinfikujte. Na stadionu budou umístěny stojany s dezinfekcí.
  • Udržujte odstup: Udržujte vzdálenost 2 metry nebo více od ostatních diváků. Udržování odstupu je obzvláště důležité ve vnitřních prostorách a při stravování.

Prevence

Organizátoři před represí dávají přednost prevenci. Pro hladký průběh turnaje je tak nezbytná i vysoká solidarita a osobní zodpovědnost od všech zúčastněných:

  • Pokud se necítíte dobře nebo máte příznaky respiračního onemocnění, na zápas nechoďte. Osoby s příznaky nemoci COVID-19 nebudou na zimní stadion vpuštěny.

UPOZORNĚNÍ: Pokud dojde do začátku turnaje ke změně aktuálně platných vládních nařízení, výše vypsaná pravidla budou revidována.

Vstupenky

Vstupenky budou v prodeji pouze na pokladně zimního stadionu v Břeclavi.

Cena vstupenek: 120 Kč/den
Permanentka na všechny dny: 420 Kč (ukončení prodeje 30. 7. 2021)

Vstup na utkání v Piešťanech

Druhá základní skupina Hlinka Gretzky Cupu i trojice vyřazovacích zápasů se odehrají ve slovenských Piešťanech. Na stadion zde organizátoři mohou vpustit maximálně 500 diváků na jeden zápas, a to rovněž při dodržení podmínek platných v době konání akce.

Návštěvníci se musí prokázat jedním z následujících dokladů:

  • výsledek negativního PCR, LAMP nebo antigenního testu ne starší 12 hodin
  • potvrzení o očkování proti COVID-19 (21 až 90 dnů po aplikaci první dávky očkovací látky s dvoudávkovým schématem, pokud nebyla aplikovaná druhá dávka / 21 dnů až 12 měsíců po aplikaci první dávky očkovací látky s dvoudávkovým schématem, pokud byla aplikovaná druhá dávka / 21 dnů až 12 měsíců po aplikaci dávky očkovací látky s jednodávkovým schématem / 21 dnů až 12 měsíců po aplikaci první dávky očkovací látky, pokud byla první dávka podána do 180 dní od překonání nemoci COVID-19)
  • lékařské potvrzení o prodělané nemoci COVID-19 v posledních 180 dnech

Děti do 10 let se při vstupu na stadion v doprovodu dospělé osoby nemusí prokazovat žádným potvrzením.

Každý z diváků je na základě platné vyhlášky povinný poskytnout pořadateli při vstupu svoje jméno a příjmení, datum narození, adresu trvalého bydliště a telefonický kontakt. Organizátoři jsou povinni vést evidenci diváků do doby 14 dní po skončení akce, poté jsou povinni osobní údaje zničit.

Z toho důvodu je žádoucí přijít ke stadionu v dostatečném předstihu před začátkem zápasu. Jakmile projde branami stadionu 500 diváků, dalším nebude umožněn vstup. Ostatní podrobnosti najdete na webu Slovenského svazu ledního hokeje.

Živé přenosy z turnaje

Fanoušci, kteří se na zápasy turnaje z jakéhokoli důvodu nedostanou, budou moci sledovat celý Hlinka Gretzky Cup prostřednictvím přímých přenosů, a to zdarma. Všechna utkání v Břeclavi budou živě vysílána na Hokejka TV a hokej.cz, všechna utkání v Piešťanech zase na oficiálním YouTube kanálu Slovenského svazu ledního hokeje.

Program Hlinka Gretzky Cupu 2021

Sobota 31. července – přípravné zápasy:
18:30 Česko – USA (Břeclav)
18:30 Slovensko – Rusko (Piešťany)

Pondělí 2. srpna:
15:30 Rusko – Finsko (sk. A, Břeclav)
15:30 Německo – Švédsko (sk. B, Piešťany)
19:00 Česko – Švýcarsko (sk. A, Břeclav)
19:00 Slovensko – USA (sk. B, Piešťany)

Úterý 3. srpna:
15:30 Rusko – Švýcarsko (sk. A, Břeclav)
15:30 Švédsko – USA (sk. B, Piešťany)
19:00 Česko – Finsko (sk. A, Břeclav)
19:00 Slovensko – Německo (sk. B, Piešťany)

Středa 4. srpna:
15:30 Finsko – Švýcarsko (sk. A, Břeclav)
15:30 USA – Německo (sk. B, Piešťany)
19:00 Česko – Rusko (sk. A, Břeclav)
19:00 Slovensko – Švédsko (sk. B, Piešťany)

Pátek 6. srpna:
15:30 zápas o 5./7. místo (Břeclav)
15:30 zápas o 5./7. místo (Piešťany)
19:00 1. semifinále (Břeclav)
19:00 2. semifinále (Piešťany)

Sobota 7. srpna:
17:00 finále / zápas o 3. místo (Břeclav)
17:00 finále / zápas o 3. místo (Piešťany)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz