Disciplinárka rozhodla: Dymáček, Štajnoch i Řepík vyvázli bez trestu

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

24. ledna 2017, 9:34

Adam Bagar

Disciplinární komise Tipsport extraligy se po nedělním 41. kole zabývala hned trojicí zákroků, k dalšímu trestu však ani v jednom případě nesáhla. Zatímco ataky útočníků Michala Řepíka a Romana Dymáčka řešila automaticky kvůli vyšší trestům v zápise o utkání, zákrok hradeckého obránce Martina Štajnocha (na snímku) projednávala na základě podnětu brněnského klubu.

K zákroku Martina Štajnocha na Marcela Haščáka došlo na startu třetího dějství, kdy se domácí zadák vracel z trestné lavice do obranné činnosti, přičemž sestřelil brněnského útočníka. Za to mu byl udělen menší trest za nedovolené bránění. Kometa ale žádala víc. "Zákrokem nedošlo k přímému zasažení oblasti hlavy a krku, Štajnoch navíc zřetelně těsně před střetem uvolnil váhu ze své levé nohy, čímž se pokusil minimalizovat následky střetu," líčí Karel Holý.

ZÁKROK MARTINA ŠTAJNOCHA NA MARCELA HAŠČÁKA »

"Nemám za to, že by hradecký hráč jednal s cílem zasáhnout Marcela Haščáka tělem, mnohem pravděpodobněji ke střetu došlo z důvodu nepozornosti Martina Štajnocha, který v soustředěné snaze se co nejrychleji zapojit do obranné činnosti svého mužstva přehlédl Haščákův pohyb a v konečné fázi se už nestihl zákroku zcela vyhnout. Jen se pokusil jeho následky minimalizovat," popisuje předseda disciplinárky, jenž se Štajnochem disciplinární řízení zastavil.

Ve stejném zápase udělili hlavní rozhodčí Petr Úlehla s Vjačeslavem Bulanovem rovněž jeden vyšší trest, už v prvním dějství musel do šaten brněnský útočník Roman Dymáček, který dostal trest do konce utkání za vražení na hrazení. "Svůj zákrok vedl na protihráče, jenž krátce před střetem odehrál kotouč, ale jelikož ten v době zákroku nebyl převzat žádným z dalších hráčů na ledě, byl tak Radovan Pavlík stále považován za hráče v držení puku," hlásí Holý.

ZÁKROK ROMANA DYMÁČKA NA RADOVANA PAVLÍKA »

"Zákrok nebyl Romanem Dymáčkem veden v tak vysoké nájezdové rychlosti, kterou by bylo možné označit za přitěžující okolnost v jeho neprospěch. Dymáček se před zákrokem neodrazil, aby dosáhl jeho vyšší intenzity a dostal se tak rukama na úroveň oblasti hlavy a krku Radovana Pavlíka. nedopustil se ani zřetelného přistrčení rukama, naopak v době zákroku držel ruce u těla," popisuje předseda disciplinární komise, jenž i s Dymáčkem řízení zastavil.

Bez dalšího potrestání vyvázl rovněž sparťanský útočník Michal Řepík, který za zákrok na Lukáše Nahodila musel pod sprchy. Hlavní sudí Petr Lacina s Danielem Pražákem ho potrestali vyšším trestem na pět minut a do konce utkání za sekání. "Nedovoleného zákroku se Řepík dopustil tak, že zvedl svou hůl mezi soupeřovy nohy, čímž došlo k zasažení Nahodilova rozkroku," hlásí Karel Holý, podle něhož hlavní rozhodčí naprosto správně sáhli k vyššímu trestu.

ZÁKROK MICHALA ŘEPÍKA NA LUKÁŠE NAHODILA »

"Disciplinární komise nemá pochybnosti o tom, že jednání útočníka Michala Řepíka bylo činěno s vědomím všech z toho plynoucích následků. Ale s přihlédnutím k nižší intenzitě vedení zákroku a zároveň z důvodu, že Lukáš Nahodil zákrokem neutrpěl žádné zranění, jsme se rozhodli ho dál disciplinárně netrestat," uzavírá předseda disciplinárky. Ten se ještě zabýval nafilmovaným pádem mladého zlínského útočníka Filipa Chytila, k finanční pokutě však nesáhl.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz