Díro! řvali na něj ve Zlíně. Najednou mě tady nemají v lásce, mrzí Kašíka

Foto: hc-kometa.cz

9. prosince 2018, 20:40

Michal Sedláček

Byl to velmi očekávaný návrat. Libor Kašík se ve Zlíně poprvé představil v dresu brněnské Komety. Fanoušci ho přivítali pískotem a bučením. Když pak po devíti sekundách inkasoval hned z první střely gól, byl vyprodaný stadion, až na fanoušky Komety, radostí bez sebe a na Kašíka se snášel pokřik “Díro!”

„Myslím si, že jsem tam i trošku zaspal. Vůbec jsem o tom hráči nevěděl. Hlídal jsem si tyčku, z ničeho nic to přišlo a dával do prázdné brány. To jsem byl v šoku. Jenom jsem se díval na kostku jaký byl čas a říkal jsem si: Hm, to začíná skvěle,” svěřuje se Kašík. Nakonec ho to ale příliš mrzet nemuselo. I díky skvělému výkonu jeho spoluhráčů už se ševci na další gól v celém utkání nezmohli.

„Kluci mi neskutečně pomohli. Hráli úplně výborný hokej. Aspoň budu mít trošku klidnější hlavu na tu pauzu a budu se ještě víc připravovat,” slibuje nyní již brněnský gólman. Ten pomohl svému týmu sedmadvaceti zásahy a po utkání si mohl užít oslavy spolu s početnou skupinou fanoušků Komety. Což se ale vůbec nelíbilo těm domácím, kteří ještě na stadionu byli a na Kašíka se opět snášelo bučení, pískot a nadávky. 

„Byla to situace, kdy jsem děkoval celému stadionu, že tady bylo vyprodáno a děkoval jsem za skvělou atmosféru. Bylo to velké derby a pro mě to bylo strašně emoční a hrozně jsem se na to těšil. Děkoval jsem jak zlínským fanouškům, tak hlavně i těm komeťáckým, protože tu byla neskutečná atmosféra. Jestli to tady blbě pochopili, že jsem se jim smál, to určitě ne. Chtěl jsem poděkovat za skvělou atmosféru,” vzkazuje zlínský odchovanec, který si při odchodu z ledu spletl dvířka od střídaček a zamířil, jak býval zvyklý, k šatně Zlína. Pak se rychle s úsměvem na tváři vracel zpět.

„Hodně jsem se sem těšil. Hned z první střely ale přišel gól, vyprodaný stadion a lidi mě tady z ničeho nic nemají v lásce. Je to takové... hodně zajímavé. Nejsem na to zvyklý. Všechno zlé je ale k něčemu dobré a posouvá mě to jako lepšího gólmana. Až se se vším vypořádám, snad to bude ještě lepší a budu silnější,” věří Kašík ve zlepšené výkony v dalších duelech.

Reakce zlínských fanoušků? Přijmu to, jsem splachovací

Po utkání z něj vyzařovala jeho obvyklá radost a energie, jak tomu bývalo i v dresu Zlína po každé výhře. Na rovinu však přiznal, že reakce zlínských fanoušků ho hodně mrzely. „Já jsem ten zápas bral tak, že jsem tady doma a vždy se mi tady dařilo. Nepřipouštěl jsem si, že mě tady lidi z ničeho nic nemají rádi. Oni třeba časem pochopí, že je to hokejový život a hokejisti takové kroky musí dělat, i když se to některým lidem nelíbí. Já jenom říkám, mají na to právo a mě to mrzí. A opakuji, aby to nějak špatně nebrali (oslavy po zápase), já jsem jenom děkoval za skvělý zápas. Žádné vysmívání,” připomíná šestadvacetiletý gólman.

„Beru to tak, že my sport děláme hlavně pro lidi. Ať už jsou frustrovaní z práce, nebo z různých jiných věcí, tady si to mohou vylít. Já jsem taky splachovací a přijmu to. Chtěl jsem si jenom užít tu radost z vítězství. Radoval bych se tak jak doma, tak i tady,” opakuje znovu ke své oslavě po zápase, kdy skákal pod kotlem Komety.

Přidal také svou zkušenost z krátkého působení v Rusku ohledně přestupů. „Je to těžké, tím si projde každý, kdo někam přejde. Já bych jen řekl, že to je třeba rozdíl mezi Ruskem a naší ligou. V Rusku, když přešel hráč třeba do Petrohradu, přivítali ho, poděkovali mu a popřáli mu hodně štěstí. Tady je to takové trochu specifické. Zase jsem přešel do takového týmu, který je asi jeden z největších rivalů Zlína, takže já jim to nemám za zlé. Takový je hokejový život,” krčí rameny Libor Kašík.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz