David Vinš z Vimperka je Trenérem mládeže 2019!

Foto: Díky, trenére

Parádního úspěchu dosáhl trenér hokejových žáků David Vinš. Na letošním, pátem ročníku sportovně-společenské akce Díky, trenére vystoupal až na vrchol a získal tak titul Trenéra mládeže 2019!

S Davidem Vinšem jsme přinesli velký rozhovor na konci října, kdy postoupil do finálové osmičky ankety.

Stejně jako další trenéři z jiných sportovních odvětví se tou dobou už těšil na velké vyvrcholení, které proběhlo 3. listopadu v Praze na Podvinném mlýně.

A nakonec to byl právě on, kdo celý letošní ročník vyhrál!

Vinš dorazil do Prahy i se svými svěřenci, týmem mladších žáků Vimperka. Nejprve předvedli společné vystoupení, při kterém zaujali zejména hlasitým tancem haka, známým rituálem (nejen) ragbistů Nového Zélandu.

Počínání všech trenérů pečlivě hodnotily významné osobnosti. Nechyběli mezi nimi kouč vrcholových sportovců Marian Jelínek, metodik Českého hokeje Zdeněk Vojta, úspěšná trenérka basketbalu Natália Hejková, ale i loňský vítěz Lukáš Novák, trenér capoeiry – tedy brazilského tance.

Foto: Archiv Davida Vinše

Porota vybrala čtyři kandidáty na titul. Ti si ve druhém kole vylosovali čtyři svěřence od ostatních trenérů a společně absolvovali týmové soutěže. Po jejich součtu se na stejný počet bodů dostali právě Vinš a Olga Kepková, trenérka rope skippingu (znovu pro nezasvěcené: lidově řečeno jde o „vylepšené“ skákání přes švihadlo).

Nadstavbovou disciplínu pak ovládl David Vinš. Se svým hokejovým týmem tak mohl předvést vítěznou haku a především oslavit titul Trenéra mládeže 2019.

„Je to vrchol mé trenérské kariéry, takový malý zázrak. Neskutečně jsme si celý den s mými svěřenci užili,“ prozradil Vinš pro web dikytrenere.cz.

Jako vítěz obdržel poukaz na 40 tisíc korun na pobyt v prestižním světovém tréninkovém centru a 10 tisíc korun na podporu svého klubu. Ceny získali i další v pořadí; za Kepkovou se na třetí příčce umístil trenér basketbalu Tomáš Hruška a na čtvrté šachový trenér Karel Handlíř.

Celý den na Podvinném mlýně měl vyzdvihnout také práci všech ostatních, ve velkých uvozovkách „neznámých“ trenérů po celé republice. Právě jejich zásluhou se děti dostávají ke sportu.

„Díky, trenére upozorňuje na záslužnou činnost tisícovek trenérů, která má být společensky oceněna tak, jak by si zasloužila. Většina trenérů se přitom věnuje dětem ve svém volném čase a zcela zdarma s takovým nasazením, jako by to bylo jejich druhé povolání. Se vší skromností se pokoušíme aspoň částečně to napravit,“ uvedl iniciátor a hlavní organizátor Petr Rydl.

Z hokejového hnutí se teď sluší nahlas říct:

Gratulujeme, trenére!

Foto: Díky, trenére

Foto: Díky, trenére

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz