Dát gól před touto atmosférou byl můj sen, raduje se Koblížek

Radek Koblížek. | Foto: hc-kometa.cz

19. října 2022, 9:01

Lukáš Zrotal

Od začátku sezony dal jen jediný gól v Plzni, proti lídrovi tabulky se ale blýskl. Radek Koblížek se jako Brňák prezentoval dvěma trefami na domácí půdě a na třech bodech svého týmu měl lví podíl. „Hrálo se výborné utkání. Myslím, že i pro diváky ‒ bylo to nahoru dolů, hodně šancí,“ řekl. Kometa se díky výhře 2:1 nad Vítkovicemi vyhoupla na čtvrté místo tabulky.

Dlouho jste čekal na gól, po šlágru kola máte tři. Cítíte se lépe?
Samozřejmě chci dávat góly, před zápasem jsem měl jeden, takže jsem rád, že jsem dva dal, že jsem pomohl týmu a vyhráli jsme.

Vyhráváte těsné zápasy. Je to také umění?
Určitě. Znamená to, že je tam nějaký charakter. Skvělý byl Furšíno (Dominik Furch, pozn. red.) v bráně a my jsme ubránili ty tři minuty, co hráli bez gólmana. V týmu je vnitřní síla, to je super.

Vypadá to, jako by prázdná branka byla pro váš tým zakletá.
Důležité je, aby se to ubránilo. Jestli se dá do prázdné, to nikdo neřeší. Hlavní je, že jsou tři body.

Vy jste Petera Muellera v Brně nezažil, ale utkání bylo hodně o něm. Všímal jste si ho na ledě?
Ani ne, naše lajna na tu jeho často chodila, ale moc jsem ho nevnímal. Po utkání šlo vidět, že fanoušci ho tady mají rádi. Udělal tady hodně bodů, dařilo se mu. Všichni víme, že je to skvělý hráč.

Z posledních sedmi zápasů jste jich šest vyhráli. Cítíte, že se zvedáte?
Na začátku jsme nějaké body udělali, ale herně to nebylo ono. V posledních utkáních se to zlepšuje, jde to nahoru, musíme v tom pokračovat už v pátek na Spartě.

Při vašem prvním gólu jste mohl ještě přihrát na Jakuba Fleka. Díval jste se na něj?
Upřímně jsem si myslel, když ke mně šel puk, že mu to nahraju. Většinou nahrávám, takže nevím, co se se mnou stalo, že jsem mu to nedal. Nechal jsem si to a naštěstí vystřelil na vyrážečku. Jejich gólman trochu počítal s nahrávkou, otevřelo se to a hezky jsem to tam trefil.

Jaké pro vás bylo dát gól v Brně?
Super. Já jsem z Ivančic, když jsem tady hrál v mládeži, tak jsem se na Kometu chodil dívat a vždycky byl jeden ze snů, že tady dám gól před tou atmosférou. Bylo to super, atmosféra byla výborná, užil jsem si to.

Utkání se vám povedlo. Byli se podívat příbuzní nebo kamarádi?
Naši chodili na každý zápas, a i když není snadné sehnat permice, tak jsem se vždycky snažil sehnat lístky. Tentokrát nikdo nebyl a dal jsem dva góly, takže se jim omlouvám, ale už asi nepůjdou. (smích)

„Naši chodili na každý zápas. Tentokrát nikdo nebyl a dal jsem dva góly, takže se jim omlouvám, ale už asi nepůjdou. (smích)“

Čekají vás narozeniny, byl to dobrý dárek?
Je to pravda, já většinou na narozeniny nebo před nimi dávám góly, tak nevím, co se se mnou děje, jestli mám nějakou větší sílu. Zase se to povedlo. Doufám, že v tom budu pokračovat, jeden gól před zápasem nebyl moc, teď mám tři. Nebyl jsem pod tlakem, ale přemýšlel jsem nad tím, takže jsem rád, že jsem ty góly dal. Doufám, že to tam bude padat dál.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz