Další zkušenosti pro Liberec! Z Finska pod Ještěd míří Tomáš Mojžíš

Původně předpokládal, že sezonu dokončí ve finském Turku. jenže pak se ozvalo volání domoviny a Tomáš Mojžíš je zpátky v Tipsport extralize. Zkušený obránce v SM-liize zamával na rozloučenou, načež se bleskově upsal Liberci! Mistr světa 2010 přichází pod Ještěd zkvalitnit zadní řady, Bílí Tygři ulovili dalšího hokejistu, jenž má na pažbě spoustu startů za národní tým, v ruské Kontinentální lize i před časem v NHL. "Tomáše oslovila nabídka z Liberce. Je to špičková organizace, která má velké ambice," konstatuje Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services, která hráče zastupuje.

Signál o stěhování Tomáše Mojžíše dala už informace o tom, že český bek po dohodě ukončil spolupráci s Turku, kde byl jinak smluvně vázán. "Kdyby se neozval Liberec, Tomáš by dál pokračoval ve Finsku. Nebylo to tak, že by měl z klubu odejít, že by s ním nepanovala spokojenost. Ovšem nabídka Bílých Tygrů se Tomášovi líbila a rozhodl se ji využít, pak jsme jednali s Turku a docílili dohody o uvolnění," popisuje Sivek.

Majitel zlaté medaile ze šampionátu 2010 zamířil do TPS před rokem, sezonu 2014-15 tehdy začínal v Pardubicích poté, co odešel ze Slovanu Bratislava. Mojžíš tehdy vstupoval do známé řeky, za TPS už v minulosti nastupoval a v tamní SM-liize celkově nastřádal víc startů než v naší domácí soutěži. Kromě zmíněné výpomoci v Pardubicích totiž stihl v ročníku 2012-13 devět čárek za Spartu. Jinak celou vrcholovou kariéru strávil v zahraničních soutěžích, byť KHL hrál i v barvách pražského Lva.

Teď se ostřílený bek vrací domů a v Liberci hodlá zahnízdit na delší dobu, klubu se upsal na tři roky. "Návrh ze strany klubu byl velmi konkrétní, Tomášovi se líbí jeho plány a ambice v extralize. Bílí Tygři vedou extraligu, mají kvalitní kádr - i tohle hrálo při rozhodování roli," připouští Sivek. Mojžíš se z angažmá ve Lvu zná s Michalem Birnerem, Michalem Řepíkem nebo Martinem Ševcem, kteří pod Ještěd dorazili ze zahraničí před sezonou. "Tomáš s nimi hovořil, dostal velmi pozitivní informace," doplňuje agent.

Klub si od čerstvé posily slibuje zkušenosti v defenzivě a zkvalitnění sestavy, v Liberci to velmi vážně myslí s atakem na úspěch v play off. Našlápnuto mají parádně, svěřenci trenérů Filipa Pešána a Vladimíra Čermáka vévodí soutěži, pravidelně sbírají body a předvádějí velmi zajímavý hokej. "Tomáš si to uvědomuje, chce mužstvu co nejvíc pomoci. Nedávno měl určité svalové potíže, ale už je fit. Může okamžitě naskočit do zápasů," hlásí Sivek.

Stěhování třiatřicetiletého rodáka z Kolína probíhalo bleskově. V úterý večer přiletěl Mojžíš z Finska do Prahy, dnes by se měl zapojit do prvního tréninku. "Záleží jen na trenérovi Pešánovi, kdy Tomáše pošle do extraligy. Před vánoční pauzou se hrají ještě dvě kola, startu Mojžíše se Bílé Tygry nic nebrání," doplňuje závěrem Michal Sivek. Připomeňme, že v letošním ročníku finské nejvyšší soutěže sehrál konstruktivní obránce 21 utkání, vstřelil gól a přidal nahrávku. Předtím válel KHL za Slovan Bratislava, Lev Praha a Minsk. Povedené angažmá prožil ve švédském MODO, zámořskou NHL okusil v Minnesotě, St. Louis a Vancouveru. Vedle titulu mistra světa má doma bronzovou medaili ze šampionátu 2012, za národní tým celkem sehrál 76 zápasů a zaznamenal čtyři branky.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz