Další útočná zbraň pro Prostějov? Jestřábi vyzkouší Jana Káňu

Foto: Jaroslav Legner, Sport

Prostějovský útok může být zase o něco silnější. S týmem se nově připravuje Jan Káňa. Šestadvacetiletý útočník přichází na zkoušku z Vítkovic.

Jestřábi už získali Fialu, Korhoně, Rudovského, Půhoného a Hozáka. Z loňského kádru zůstali Venkrbec, Luňák, Krejčík, Novák, Moskal, Šlahař nebo Augustin. Přesto hledá Prostějov další ofenzivní posily.

Na začátku týdne přišel na zkoušku Marek Švec, důrazný forvard z Karlových Varů, který loni působil v Třebíči. Teď míří na Hanou také Jan Káňa.

A to by mohla být parádní posila!

Ve druhé nejvyšší soutěži dosud odehrál 67 utkání, ve kterých dal čtyřiadvacet branek a na dalších osmnácti se podílel asistencí. V Tipsport extralize pak nastoupil k takřka 250 zápasům.

Nejvíc se mu dařilo v sezonách 2010/2011 a 2011/2012. V prvně zmíněném ročníku dal jednadvacet branek a stal se nejlepším nováčkem soutěže. Rok nato zaznamenal skvělých 42 kanadských bodů.

Jenže pak se nadějný křídelník, který si zahrál na dvou juniorských šampionátech, rok co rok potýkal se zraněními.

To se na výkonnosti drobného šikuly muselo projevit.

Bývalý parťák Viktora Ujčíka a Jiřího Burgra z elitní ostravské formace tak loni hostoval v Havířově a posléze v Šumperku.

Teď je bez angažmá.

Jedno se však rýsuje.

Pokud v Prostějově zaujme, útok Jestřábů bude zase o něco nebezpečnější.

A došlo by také na bratrský souboj. O dva roky starší Tomáš totiž hraje ze Frýdek-Místek.

Soupiska LHK Jestřábi Prostějov

Brankáři: Pavel Kantor, Jakub Neužil

Obránci: Aleš Holík, Tomáš Protivný, Vojtěch Zadražil, Jiří Vokurka, Marek Kaluža, Daniel Kolář, Tomáš Sedlák (střídavé starty ze Šumperka), Jakub Bartoň (zkouška), Ondřej Šafář (zkouška)

Útočníci: Lubomír Korhoň, Matouš Venkrbec, Lukáš Luňák, Lukáš Krejčík, Ondřej Fiala, Jan Rudovský, Martin Novák, Patrik Moskal, Jakub Šlahař, Vojtěch Augustin, Jiří Hozák, Jiří Půhoný, Luděk Kuncek, Jan Káňa (zkouška), Marek Švec (zkouška)

Jan Káňa hrál v minulosti také za Třebíč.

Jan Káňa hrál v minulosti také za Třebíč. | Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Další zprávy z WSM Ligy

Havířov – David Dvořáček zůstává v Havířově. Loni kladenský útočník dnes s AZetem podepsal smlouvu. Podobně jako Dominik Matula a David Nesvadba. Na zkoušce naopak neuspěli Jakub Peslar a Samuel Ollender.

Most Ondřej Havlíček, loňský nejproduktivnější hráč Severočechů, odehrál v Mostě už dvě přípravná utkání. Pokud by ve WSM Lize opět hostoval, byla by to pro Most velká posila. Společně s ním si za farmářský tým Litvínova zahráli Josef Stříbrný, Marek Pinc nebo Tomáš Doležal.

České Budějovice – Dva útočníci, kteří byli v minulém týdnu vyřazeni z hlavního kádru, si už našli nová angažmá. Radek Prokeš bude hostovat v Táboře, Ladislav Marek se vrací do mateřského Písku.

Třebíč – Horácká Slavia zúžila kádr. Útočník Dominik Pokorný odchází do rodného Vsetína, Třebíč opouštějí také Lukáš Motloch a Jakub Kadlec.

PřerovVlastimil Dostálek odehrál již třetí přípravný zápas v barvách Přerova. Znamená to, že v něm odstartuje sezonu?

Kadaň – Za Trhače nastoupil ve čtvrtečním přípravném utkání útočník Berger. Zda se jedná o Jana, který loni působil v Litoměřicích, zjišťujeme.

Frýdek-Místek – Obránce Štěpán Jeník zůstává ve Frýdku-Místku. V minulém zápase za nováčka soutěže nastoupil také rychlonohý útočník Jan Křivohlávek, jehož jméno je ve WSM Lize spjato s Třebíčí a Ústím nad Labem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz