Další šance na návrat, Sparta s Přibylem prodloužila smlouvu. Kdy půjde na led?

Foto: hcsparta.cz

10. srpna 2019, 18:03

David Jahoda

Do Sparty se vrátil před minulou sezonou, jenže vinou vleklých zdravotních problémů za ni nenastoupil ani k jednomu utkání. V hlavním městě ale svému odchovanci útočníkovi Danielu Přibylovi chtějí dát další šanci, proto s ním prodloužili smlouvu.

„Dan zůstává nadále naším hráčem, dohodli jsme se na prodloužení smlouvy. Je to náš odchovanec, chceme mu dát další šanci, aby se vrátil po těžkém zranění zpátky k hokeji a do našeho klubu, ke kterému má skvělý vztah,“ říká pro oficiální web Pražanů jejich sportovní manažer Jaroslav Hlinka. 

Ostravského rodáka stíhají zdravotní problémy – zejména s operovaným kolenem – prakticky od doby, co ze Sparty po sezoně 2015/16 odešel do zámoří. V ročníku 2016/17 odehrál za Stockton (záložní tým Calgary, se kterým tehdy podepsal roční kontrakt) 33 utkání, pak už ale ani zápas. 

„Dan zůstává nadále naším hráčem, dohodli jsme se na prodloužení smlouvy. Je to náš odchovanec, chceme mu dát další šanci.“

Sparta ale 26letému útočníkovi navzdory vleklým problémům stále věří a chce mu dát ještě šanci. „Všichni věříme, že smůlu se zraněním konečně prolomí. Uděláme co nejvíce pro jeho návrat, stále má na to, aby byl platným hráčem v naší sestavě. Dopřáli jsme mu dostatek času k plnohodnotnému uzdravení,“ doplňuje Hlinka.

Když hrál Přibyl za Spartu naposledy, zaznamenal v 45 duelech základní části stejný počet bodů za 16 gólů a 29 asistencí, v play off měl víc než bod na utkání (9 zápasů, 11 bodů). Tehdy s pražským celkem došel až do finále, kde ale se svými spoluhráči nestačil na Liberec.

Přibyl: Moc si toho vážím

Teď se chce konečně vrátit a pomoct Spartě k vyšplhání zpět na nejvyšší příčky. Prodlouží smlouvy si moc cení.

„Samozřejmě si toho moc vážím, že mi jsou ochotní stále dávat šanci a věří, že bych se mohl plnohodnotně vrátit k hokeji,“ uvádí Přibyl pro web Sparty. „Zároveň si ale uvědomuju, že je to hlavně na mně. Já si to musím odmakat, oddřít spoustu hodin, abych byl opět tolik silný a byl konkurenceschopný v extralize,“ dodává.

„Já si to musím odmakat, oddřít spoustu hodin, abych byl opět tolik silný a byl konkurenceschopný v extralize.“

Na ledě by to poprvé měl dle informací klubových stránek Sparty zkusit v polovině srpna.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz