Další posila z NHL, do Brna dorazí i obránce Rutta. U Gulaše dál otazníky

25. dubna 2019, 13:37

Václav Jáchim

Česká reprezentace dostane v přípravě na mistrovství světa další posilu z NHL, do zadních řad bude k dispozici obránce Jan Rutta z Tampy Bay. Otazníky naopak přetrvávají u Milana Gulaše, plzeňský útočník stále není zdravotně v pořádku.

Jak už hokej.cz uvedl v úterý, start Jana Ruttty se slibně rýsoval. Zkušený zadák, který během sezony vyměnil Chicago za Tampu Bay, byl vedením národního mužstva osloven a pozvánku přijal. „Rutta potvrdil účast, bude hrát už na Carlson Hockey Games v Brně," řekl hokej.cz tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund.

Jan Rutta se k elitnímu výběru přidá po víkendu. „Stejně jako ostatní hráči se bude hlásit na pondělním večerním srazu," dodal Zikmund. Rutta startoval na mistrovství světa 2017 v Paříži, poté odešel do NHL. Kromě něj se v Brně nově zapojí také útočníci Michael Frolík a Dominik Simon, ve středu 1. května má dorazit Ondřej Palát.

Foto: Michal Eger

Česká reprezentace má do defenzivy k dispozici čtyři zadáky ze zámoří, od pondělí jsou v přípravě Radko Gudas, Jakub Jeřábek a David Sklenička. Trenérský štáb se také zajímá o Filipa Hronka, hlavní kouč Miloš Říha zmínil talentovaného beka Detroitu už během pobytu ve Znojmě.

Ovšem hradecký odchovanec zamířil po základní části NHL na farmu a momentálně s týmem Grand Rapids bojuje v play off. Vedení národního mužstva usiluje o jeho uvolnění.

Foto: Roman Turovský, hcskoda.cz

Otazníky naopak panují u Milana Gulaše. Plzeňský útočník byl nominován na kemp v Nitře, kam měl dorazit v pondělí. Jenže nejproduktivnějšího hráče letošní základní části Tipsport extraligy zabrzdila střevní viróza.

Gulaš stále není fit, bere antibiotika a jeho účast v další fázi přípravy je otevřená. „Pořád má zdravotní potíže. Čekáme na nové zprávy, podle dalšího vývoje pak padne rozhodnutí," uvedl Zdeněk Zikmund. Jasno by mělo být nejpozději v pondělí, kdy trenér Miloš Říha a generální manažer Petr Nedved absolvují v Brně tiskovou konferenci před startem Carlson Hockey Games.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz