Další olomoucké podpisy: nové kontrakty mají tři členové A-týmu

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

29. dubna 2022, 13:45

Ondřej Mach

Na Hané budou příští rok pokračovat brankář Jan Lukáš, obránce Adam Rutar a útočník Petr Kolouch. Klub o transakcích informoval prostřednictvím svého webu.

28letý Lukáš v Olomouci vyhlíží šestou extraligovou sezonu, za poslední roky si vytvořil pověst spolehlivé dvojky. Ale pozor, během uplynulého ročníku se díky zranění Branislava Konráda dostával mezi tři tyče mnohem častěji. 

Celkem tedy odchytal 32 utkání s úspěšností těsně pod 90 %. V nejvyšší soutěži hájil ještě brankoviště Sparty a Mladé Boleslavi, krátce si odskočil do Banské Bystrice nebo Znojma. A na kontě má i jeden start v KHL za Lev Praha.

O devět let mladší Rutar do extraligy výrazně prorazil v předešlé sezoně, kdy za Moru naskočil včetně play off do 54 bitev. Šumperského odchovance ale později trápily zdravotní trable a jeho progres se částečně zastavil.

Letos se v olomouckém dresu objevil pouze jedenáctkrát, dalších deset startů zaznamenal v Chance lize za Jihlavu. Teď se chce znovu poprat o místo v sestavě kohoutů. 

Třetím do party je 30letý Kolouch. Rodák z Ostravy se v novém působišti po svém příchodu v roce 2018 zabydlel skvěle a postupně se zařadil mezi týmové stálice.

Podobně jako v předchozích letech pak překonal hranici patnácti kanadských bodů a příští rok zaútočí na milník pěti set extraligových zápasů. Předtím hrál za mateřské Vítkovice.

Hanáci už dříve zveřejnili podpisy nových smluv s Rostislavem Oleszem, Silvesterem Kuskem, Lukášem Klimkem a Alexem Rašnerem.

O pár dní později si pak klub pojistil ještě trio mladíků: Jakuba Navrátila, Jana Bambulu a Joshuu Jamese Máchu.

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz