Šlágr pro Třinec! Hradec loupil v Brně, Plzeň a Boleslav padly

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

Bitvu titánů ovládli hokejisté Třince, kteří se tak Spartě přiblížili na rozdíl tří bodů. Vítkovice doma i díky gólu Zbyňka Irgla porazily Zlín, další obrat předvedly Karlovy Vary. Jak vypadají všechny dnešní výsledky?

Vary znovu otáčely až v závěru

Hokejisté Karlových Varů v pátek přerušili nepříjemnou sérii porážek a útočník Tomáš Mikúš mluvil po zápase o tom, že jeho tým na tuto výhru musí navázat v neděli. 

Olomouc klasicky předvedla houževnatý výkon. Na konci prvního dějství ji do vedení poslal Lukáš Kucsera, stejný hráč hostům náskok vrátil po vyrovnání Tomáše Vondráčka

Západočeši ale předvedli obrat, poprvé po návratu z Liberce se trefil i Tomáš Rachůnek. Olomouc po dvou výhrách smutní a padá na dvanácté místo. 

Zdeněk Moták (trenér Olomouce): "Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání, ale udělali jsme více chyb a byli jsme potrestáni. Prakticky po celý zápas jsme vedli. Sehráli jsme dvě výborné přesilové hry a ještě dvanáct minut před koncem jsme vedli 2:1. Utkání jsme ztratili, ale naši chlapci zaslouží poděkování, protože tady předvedli velice obětavý a bojovný výkon. Nicméně je to bez bodů."

HC ENERGIE KARLOVY VARY – HC OLOMOUC 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 23. Vondráček (Redlich), 48. T. Mikúš (Černoch, T. Rachůnek), 52. T. Rachůnek (Flek) – 20. Kucsera (J. Káňa, Ondrušek), 46. Kucsera (Nahodil, J. Káňa)
Rozhodčí: Svoboda, Pražák – Brejcha, Gerát.
Vyloučení: 2:4.
Využití: 1:2.
Střely na branku: 24:31.
Bez diváků.
HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný – M. Rohan, Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán, Zábranský, D. Mikyska – T. Rachůnek, T. Mikúš, Flek – M. Zabloudil, Hladonik, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý, Vondráček. Trenéři: Pešout a Mariška.
HC Olomouc: Konrád – Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, A. Rutar, Valenta – J. Káňa, Nahodil, Kucsera – Ostřížek, Kolouch, V. Tomeček – Burian, Ministr, Bambula – Tomajko, Handl, Gřeš. Trenéři: Moták a Tomajko.

Body pro černožluté zařídil Jarůšek

Chemikům se stále nedaří ustálit výkony, svěřenci kouče Országha z posledních čtyř utkání vytěžili jen jedno vítězství. Čas od času jim ale zápas vyjde na jedničku a přesně to se stalo v Mladé Boleslavi.

Bruslaři otevřeli skóre už v 5. minutě, hosté ale pak duel třemi góly otočili. Na jejich straně se dvakrát prosadil nejlepší litvínovský střelec Richard Jarůšek

V čase 47:25 klání zdramatizoval Brandon Alderson, Středočeši už ale srovnat nedokázali. Boleslav po třech kláních končí bez bodů.

Radim Rulík (trenér Mladé Boleslavi): "Říkal jsem si, že jsme dnes podali velmi špatný výkon. Z naší strany snesla nějaká kritéria až třetí třetina, ale to už jsme prohrávali o dvě branky a Litvínov se soustředil více na obranu. Ubránil to v obranném pásmu. My jsme dnes neměli ten drajv a ten pohyb, co bychom potřebovali. Se hrou jsme nebyli vůbec spokojení, ta hra byla komplikovaná, strašně složitá, až bych řekl profesorská. Myslím si, že by to proti jakémukoliv týmu v extralize, ať je na jakékoliv pozici, bylo bez šance na úspěch. Takže to byl od celého mužstva špatný výkon, i když jsme se v třetí třetině zlepšili, stačilo to na zkorigování toho výsledku, ale už to nestačilo na obrat. Litvínov si za důraz a za pohyb zasloužil vyhrát."

Vladimír Országh (trenér Litvínova): "Pro nás jsou to velmi důležité tři body od velmi těžkého soupeře. Začali jsme špatně, prvních deset minut jsme se vůbec nechytali, zachránil nás brankář. Dobře jsme hráli celý zápas oslabení. Pak jsme začali trochu jezdit, vypracovali jsme si náskok a měli jsme další šance, kdy jsme ten náskok mohli zvětšit. Domácí byli pořád nebezpeční. Dobře jsme odehráli oslabení, zachytal brankář a nakonec to bylo velmi těsně. Takže my jsme rádi za ty tři body, ale znovu byly fáze hry, kdy musíme být daleko důraznější, hlavně okolo naší brány a okolo mantinelů. Dneska nám to vyšlo, my jsme potřebovali zastavit sérii proher, kterou jsme měli, a jsme rádi, že se nám to podařilo."

BK MLADÁ BOLESLAV – HC VERVA LITVÍNOV 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. P. Kousal (Flynn), 48. Alderson (Ševc, Bičevskis) – 10. Jarůšek (M. Hanzl, P. Zdráhal), 12. Helt (Jícha, Cibulskis), 25. Jarůšek (M. Hanzl, Balinskis)
Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Hynek, Votrubec.
Vyloučení: 0:5.
Bez využití.
Střely na branku: 33:21.
Bez diváků.
BK Mladá Boleslav: J. Růžička – Hrbas, Ševc, Moravec, Pláněk, Klikorka, Šidlík – Lunter, Cienciala, Šťastný – Jääskeläinen, A. Zbořil, Claireaux – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Bičevskis, Alderson – Kotala. Trenéři: Rulík a Patera.
HC VERVA Litvínov: Godla – Ščotka, Irving, Cibulskis, Balinskis, Štich, Demel, D. Zeman – Jarůšek, M. Hanzl, P. Zdráhal – F. Lukeš, V. Hübl, Pospíšil – Látal, Žejdl, Petružálek – Zygmunt, Jícha, Helt. Trenéři: Országh a V. Sýkora.

Vítkovice s Irglem vynulovaly Berany

Do sestavy Ridery se po vleklých zdravotních problémech vrátil veterán Zbyněk Irgl a návrat do mateřského klubu si zpestřil vstřelenou brankou. 

I díky němu může Vítkovice hřát bilance čtyř výher z minulých pěti utkání. Za Ostravany se mezi střelce zapsali ještě Vladimír Svačina a Nicolas Werbik, dobrý výkon letos tradičně podal brankář Daniel Dolejš.

Zlín naopak hledá cestu ze současné mizérie: od 22. prosince slavil jen dvakrát a zůstává předposlední.

Miloš Holaň (trenér Vítkovic): „Za tři body jsme šťastní, ale nebylo to jednoduché vítězství. V první polovině byl Zlín lepší, už jen statistika střel za první třetinu 3:13 hovoří jasně. Dřeli jsme ale na krev. O to víc si hráčů vážím, že i když se tolik nedaří, zlomili zápas na svou stranu. Možná nás nakopl i neuznaný gól, který jsme dostali. V brance byl Dolejš, který odvedl výborný výkon s nulou. Velká pomoc pro nás byly i dvě využité přesilovky. Oba naše speciální týmy opět zafungovaly výborně.“

Robert Svoboda (trenér Zlína): „Pro nás je to těžké. Zápas by asi dopadl jinak, kdyby náš gól platil. Domácí bychom dostali pod tlak. Nakonec rozhodly přesilovky. Z naší strany to bylo mnohem lepší než v Karlových Varech, nicméně spokojeni nejsme, protože nemáme žádné body. Naše produktivita je slabá. Pozitivum je, že jsme si šance alespoň vytvořili. Věříme, že se někdo z hráčů brzy chytne.“

HC VÍTKOVICE RIDERA – PSG BERANI ZLÍN 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 39. Svačina (Lakatoš), 44. Irgl (Gewiese), 59. Werbik (Fridrich, Galvinš)
Rozhodčí: Šír, Kubičík – Frodl, Komárek.
Vyloučení: 5:5.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 29:28.
Bez diváků.
HC VÍTKOVICE RIDERA: Dolejš – Pyrochta, R. Polák, Galvinš, Gewiese, L. Doudera, L. Kovář, Koch – Svačina, Hruška, Lakatoš – L. Krenželok, Dej, Schleiss – M. Kalus, J. Mikyska, Irgl – Fridrich, Werbik, Mallet. Trenéři: Holaň, Philipp a Šimíček.
PSG Berani Zlín: Kašík – M. Novotný, Řezníček, Ferenc, Suhrada, Nosek, Žižka, Hamrlík – Vopelka, Fořt, Kubiš – Dufek, Hejcman, Köhler – Okál, Fryšara, Dobiáš – J. Ondráček, P. Sedláček, Karafiát. Trenéři: Svoboda a Harmlík.

Vyrovnaná bitva na západě pro Liberec

Bílí Tygři na západě Čech nezvítězili skoro čtyři roky a pokud by se jim to v neděli podařilo, tak se bodově mohli přiblížit první čtyřce. 

Tři vteřiny před první sirénou udeřil Filip Suchý, na další gólovou radost se pak čekalo až do 54. minuty. To se však prosadili hosté, za necelou minutu a půl už liberečtí vedli 2:1. 

O rychlou reakci Plzně se postaral Petr Kodýtek, v prodloužení však Tygrům bod navíc vystřelil dvougólový Jaroslav Vlach. Liberec ukázal sílu svých přesilovek – dal v nich všechny branky.

Ladislav Čihák (trenér Plzně): „S výsledkem samozřejmě nejsme spokojení. Odehráli jsme přitom velmi slušné utkání proti silnému soupeři. Za stavu 1:0 jsme ale měli přidat druhý gól. Na druhou stranu klobouk dolů před klukama, že dokázali vstát po rychlém otočení vývoje Liberce. Opět nás srazily fauly a dnes nás to stálo vítězství. Herně jsme ovšem neodehráli špatný zápas.“

Patrik Augusta (trenér Liberce): „Já si myslím, že kromě druhé třetiny, ve které jsme se dostali pod tlak a domácí hráli hodně dobře a skvěle nás napadali, jsme viděli velice vyrovnané utkání, které rozhodly přesilové hry. Remíza byla asi po šedesáti minutách spravedlivá, za vítězství v prodloužení jsme samozřejmě velice rádi.“

HC ŠKODA PLZEŇ – BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 2:3 po prodloužení (1:0, 0:0, 1:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Suchý (Gulaš), 58. Kodýtek (L. Kaňák) – 54. Lenc (Birner, Knot), 55. J. Vlach (Knot, Bulíř), 63. J. Vlach (Rosandić)
Rozhodčí: Pešina, Veselý – Lhotský, Zíka.
Vyloučení: 7:5.
Využití: 1:3.
Střely na branku: 32:31.
Bez diváků.
HC Škoda Plzeň: Frodl – Budík, Čerešňák, V. Lang, Stříteský, L. Kaňák, Vráblík, Kvasnička – M. Lang, Kracík, Gulaš – Straka, Kodýtek, Eberle – Malát, Suchý, Pour – Rob, Stach, Přikryl. Trenéři: Čihák, Hanzlík a Špaček.
Bílí Tygři Liberec: Kváča – Kolmann, Knot, Rosandić, T. Hanousek, Derner, Kunst, Štibingr – Birner, Najman, Lenc – A. Musil, Bulíř, Gríger – J. Vlach, P. Jelínek, R. Pavlík – D. Špaček, Šír, Průžek. Trenéři: Augusta a Kudrna.

Hradec si připsal cenný skalp Komety

Petr Zámorský se startu proti svému bývalému zaměstnavateli nedočkal, do vzájemných duelů po dohodě obou klubů nezasáhne. 

Zkušený obránce tak mohl pouze sledovat, jak jeho spoluhráči ztrácí po brance Jordanna Perreta. Na snížení hostů pak odpověděl hradecký kapitán Radek Smoleňák a Mountfield už těsný náskok udržel.

Východočeši v moravské metropoli zvítězili po čtyřech nezdarech a ukončili bodovou šňůru Komety, která trvala sedm zápasů.

Jan Zachrla (asistent trenéra Komety): „Dneska to z naší strany nebyl úplně optimální zápas. Tahali jsme za kratší konec co se týče silovosti, a tím pádem nás soupeř v této činnosti přehrál. V útočném pásmu jsme pořádně nedostali kotouč na brankoviště, neměli z toho žádnou šanci nebo gól. To byla alfa a omega dnešního utkání. Petr Zámorský má svou kvalitu a určitě nám chyběl. Na druhou stranu máme hráče, kteří by ho měli nějakým způsobem nahradit. Není to jen o jednom hráči, ale o celém týmu, jak zápas zvládne a jak se k němu postaví.“

David Kočí (asistent trenéra Hradce Králové): „Bylo to pro nás těžké utkání, stejně jako vždycky v Brně, proto jsme rádi za tři body. Celý zápas jsme se snažili hrát aktivní hokej, ale měli jsme trošku problémy s přečísleními soupeře. Ten je ale zaplaťpánbůh neproměnil a Štěpán Lukeš nás velice dobře podržel. Dokázali jsme to dotáhnout do vítězného konce a jsme za to rádi.“

HC KOMETA BRNO – MOUNTFIELD HK 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 24. Klepiš (Zaťovič, P. Holík) – 16. Perret (Smoleňák, Čáp), 28. Smoleňák (F. Pavlík, Koukal)
Rozhodčí: Hradil, Horák – Svoboda, Šimánek.
Vyloučení: 6:5.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 21:29.
Bez diváků.
HC Kometa Brno: Vejmelka – F. Král, Barinka, Mlčák, Freibergs, Gulaši, Svozil, Kučeřík – Zaťovič, P. Holík, Mueller – Valský, V. Němec, Klepiš – Plášek ml., Kusko, L. Horký – Bondra, F. Dvořák, Šoustal. Trenéři: Zábranský, Zachrla, Horáček a Pokorný.
Mountfield HK: Š. Lukeš – Nedomlel, Blain, F. Pavlík, R. Pilař, Gaspar, Šalda, Čáp – Kevin Klíma, Orsava, Koukal – J. Sklenář, V. Růžička, Kelly Klíma – Perret, Cingel, Smoleňák – M. Zachar, Morong, Lev. Trenéři: Růžička starší, Branda a Kočí.

Klouček deptal střelce Českých Budějovic

Milanu Kloučkovi nevyšel úvod sezony podle představ, aktuálně ale naplno ukazuje svůj potenciál. Jednou z klíčových postav byl i v nedělním střetnutí na ledě extraligového nováčka.

Hráči Motoru ho zasypali 37 střelami, pardubický brankář ale za svá záda pustil jedinou. Dynamu tak na vítězství stačily dvě trefy: skórovali Matěj Blümel a Anthony Camara.

Jihočeši promarnili šanci dotáhnout se na Zlín a s pětibodovým odstupem jsou stále poslední. Pardubice uzavírají první osmičku.

Václav Prospal (trenér Motoru): „Nejsme dostatečně produktivní, proto prohráváme takové zápasy. S jedním gólem se vyhrát nedá.“

David Havířov (asistent trenéra Pardubic): „První třetina byla z naší strany bez pohybu, soupeř se daleko lépe pohyboval. Ve druhé třetině jsme se trošku rozjeli. Ve třetí třetině musím kluky pochválit za obětavost, se kterou ubránili všechna oslabení. Díky tomu jsme zápas dovedli do vítězného konce.“

MADETA MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE – HC DYNAMO PARDUBICE 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 30. Pýcha (R. Přikryl) – 15. Blümel (Paulovič, Poulíček), 31. Camara (Anděl)
Rozhodčí: Kika, Micka – Rožánek, Axman.
Vyloučení: 1:5.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 37:18.
Bez diváků.
Madeta Motor České Budějovice: Strmeň – Pýcha, Plášil, Vydarený, Kubíček, Slováček, Allen – Ville, D. Voženílek, Holec – P. Novák, R. Přikryl, Z. Doležal – Karabáček, Toman, Forman – Beránek, Prokeš, Jonák. Trenéři: Prospal a Totter.
HC Dynamo Pardubice: Klouček – Ďaloga, Nakládal, Mikuš, Bučko, J. Kolář, Hrádek, Holland – Paulovič, Poulíček, Blümel – Anděl, O. Roman, Camara – Koffer, R. Kousal, Kusý – Machala, Rohlík, Pochobradský. Trenéři: Král, Havíř, P. Sýkora a Rolinek.

V Třinci plály emoce

Oceláři pořád hledají ideální formu, do taháku nedělního kola však šli povzbuzeni pátečním vítězstvím nad Hradcem Králové. 

Střetnutí dvou velkých favoritů na titul nabídlo parádní přetahovanou, kdyby takhle vypadaly i jejich souboje v play off, tak bychom se vůbec nezlobili. Pěkné góly, šarvátky, emoce...

Spokojenější nakonec budou domácí, kteří si druhý bod vybojovali v samostatných nájezdech. Na svého velkého konkurenta už tak ztrácí jen tři body.

Marek Zadina (asistent trenéra Třince): "Viděli jsme velmi kvalitní utkání. Hrálo se nahoru, dolů, bylo tam spoustu osobních soubojů. Kluci i hráči Sparty hráli ve vysokém nasazení. V první třetině jsme tahali za kratší konec provazu, o přestávce jsme si k tomu něco řekli a od druhé třetiny začali hrát výborně. Byli jsme agresivní, vyhrávali jsme osobní souboje. Povedlo se nám otočit zápas. Ve třetí třetině jsme měli tlak. Vždycky, když jsme odskočili o dva góly, tak jsme rychle inkasovali. To je ale hokej. Jsem rád, že nás to nijak nepoznamenalo do dalšího průběhu zápasu. Jsme velmi rádi za výhru za dva body a za to, že jsme po dlouhé době zvládli nájezdy."

Josef Jandač (trenér Sparty): "Bylo vidět, že na sebe narazily týmy z čela tabulky. Bylo to velmi kvalitní extraligové utkání ve vysokém tempu, zápas se musel líbit. Padlo hodně branek, škoda pro nás, že jsme nezískali ten extra bod. V prodlouženích a nájezdech máme negativní bilanci, na tom musíme zapracovat. Na obou stranách padly laciné branky, jinak to bylo vyrovnané utkání."

HC OCELÁŘI TŘINEC – HC SPARTA PRAHA 5:4 po samostatných nájezdech (0:1, 2:0, 2:3 - 0:0)

Branky a nahrávky: 28. Rodewald (Kundrátek, Jaroměřský), 35. Martin Růžička, 42. Marcinko (P. Vrána, Martin Růžička), 45. M. Stránský (Martin Růžička), rozh. náj. Martin Růžička – 12. Buchtele (Pech, Říčka), 42. Pech, 48. Říčka (Pech, Němeček), 51. Jurčina (Tomášek, Sukeľ)
Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Ondráček, Špůr.
Vyloučení: 3:5, navíc 10 minut Musil (Třinec).
Využití: 1:1.
V oslabení: 0:1.
Střely na branku: 25:21.
Bez diváků.
HC Oceláři Třinec: Kacetl – Gernát, M. Doudera, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Kundrátek, Zahradníček – M. Stránský, P. Vrána, Martin Růžička – Leier, M. Kovařčík, Hrňa – Hrehorčák, Marcinko, Dravecký – Kofroň, Rodewald, Kurovský. Trenéři: Varaďa a Zadina.
HC Sparta Praha: Machovský – Polášek, Košťálek, Jeřábek, Němeček, Jurčina, Kalina, Mikliš – Sobotka, Horák, Řepík – Rousek, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech, Říčka – Kudrna, Vitouch, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Hořava.

Tabulka Tipsport extraligy

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Sparta Praha 34

20

1 5 8 126:78 67
2. HC Oceláři Třinec

32

17 4 5 6 111:82 66
3. BK Mladá Boleslav 33 16 5 4 8 109:78 62
4. HC Škoda Plzeň 33 15 4 6 8 109:84 59
5. Bílí Tygři Liberec 33 15 4 4 10 98:76 57
6. Mountfield HK 33 17 2 2 12 92:78 57
7. HC Energie Karlovy Vary 32 14 5 2 11 95:101 54
8. HC Dynamo Pardubice 33 13

5

3 12 89:96 52
9. HC Kometa Brno 32 11 5 3 13 88:90 46
10. HC VÍTKOVICE RIDERA 32 9 4 5 14 74:91 40
11. HC VÍERVA Litvínov 32 7 7 3 15 75:91 38
12. HC Olomouc 33 10 2 4 17 64:99 38
13. PSG Berani Zlín 33 7 3 2 21 68:109 29
14. Madeta Motor České Budějovice 33 4 3 6 20 79:124 24

Další program Tipsport extraligy

Úterý 19. ledna – 37. kolo:
17:00 HC Sparta Praha – HC Motor České Budějovice
17:00 Mountfield HK – BK Mladá Boleslav
17:00 HC Olomouc – HC Kometa Brno
17:30 PSG Berani Zlín – HC Škoda Plzeň (ČT sport)
18:00 Bílí Tygři Liberec – HC Energie Karlovy Vary
18:00 HC Dynamo Pardubice – HC VÍTKOVICE RIDERA

Středa 20. ledna – dohrávka 37. kola:
17:30 HC VERVA Litvínov – HC Oceláři Třinec

Čtvrtek 21. ledna – předehrávka 38. kola:
17:30 HC Energie Karlovy Vary – HC Dynamo Pardubice

Pátek 22. ledna – 38. kolo:
17:00 PSG Berani Zlín – Bílí Tygři Liberec
17:30 Madeta Motor České Budějovice – HC VERVA Litvínov
17:30 BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec
17:30 HC Škoda Plzeň – Mountfield HK
17:30 HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Olomouc
18:00 HC Kometa Brno – HC Sparta Praha

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz