Další inlinové úspěchy! Češi v Itálii vyhráli mistrovství Evropy do 16 i 18 let

Foto: Facebook.com/CERILHEuropeanChampionships

6. srpna 2019, 11:34

David Jahoda

Barcelona přinesla českým barvám juniorské světové zlato a stříbro mužů a žen. O pár týdnů později slaví český inline hokej další úspěchy! Na mistrovství Evropy v italských městech Roana a Asiago se výběrům do 16 a 18 let povedlo navázat na triumf juniorů ze Španělska. Oba berou titul! A ne poprvé.

Výběr do 18 let se z titulu raduje už potřetí za sebou. Ke zlatému hattricku došel opět bez ztráty bodu, neprohrál už tři roky v řadě. 

Po výhrách nad Finskem, Velkou Británií a Francií osmnáctka ladně prošla skupinou do čtvrtfinále. Tam uštědřila Belgii málem dvacetigólový výprask, v semifinále razantně ukončila cestu turnajem Finům a v zápase o zlato přehráli Slovince.

„Osmnáctka to měla docela těžké, Slovinci byli houževnatým soupeřem. Dokázali jsme se s tím ale vyrovnat a dotáhnout to do úspěšného konce,“ těšilo po nedělních triumfech Jiřího Suhradu, trenéra obou českých výběrů. 

Šestnáctka se ze zlata raduje podruhé za sebou. A stejně jako o dva roky starší kategorie během turnaje neškobrtla.

Ve skupině si reprezentace do 16 let postupně poradila s Belgií, Slovinskem, Francií a Švýcarskem. Se stoprocentním ziskem 12 bodů a skórem 34:8 ovládla skupinu a postoupila do semifinále. V něm podruhé v turnaji vyzrála na Švýcarsko a ve finále si pak poměrem 7:0 poradila s Francií.

„Šestnáctka odehrála ve finále svůj nejlepší zápas z celého turnaje. Kluci do puntíku splnili všechno, co jsme si řekli v kabině. A výsledek je takový, jaký je,“ konstatoval Suhrada.

Výběr do 16 let na ME v Itálii

Základní skupina:
Česko – Belgie 16:1
Slovinsko – Česko 3:8
Česko – Francie 4:2
Švýcarsko – Česko 2:6

Semifinále:
Česko – Švýcarsko 5:2

Finále:
Česko – Francie 7:0
Branky a nahrávky: 5. Plos (Macas), 11. Hanák (Šimek), 14. Gerych (Ramert), 16. Plos (Koudelka), 20. Plos, 39. Abazaj (Plos), 40. Gerych (Ramert).

Výběr do 18 let na ME v Itálie

Základní skupina:
Finsko – Česko 3:5
Česko – Velká Británie 10:5
Česko – Francie 3:1

Čtvrtfinále:
Česko – Belgie 18:2

Semifinále:
Česko – Finsko 10:1

Finále: 
Česko – Slovinsko 5:2
Branky a nahrávky: 6. Paleček, 7. Bachánek (Adamec), 24. Hrazdira (Chludil), 37. Ambrož (Havelka), 40. Chludil – 11. Povse (Pretar), 38. Prodan (Burgar).

Foto: Radek Plos

Foto: Radek Plos

Foto: Radek Plos

Foto: Radek Plos

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz