Dal hattrick, ale nebyl hvězdou zápasu. Kluci se smáli, říká Ondřej Kovařčík

Foto: hcocelari.cz

Sedmý duel čtvrtfinále se Ocelářům neskutečně povedl. Hráči s drakem na hrudi v šestém utkání na ledě Dynama nedokázali zužitkovat mečbol, příznivcům slezského celku to ale vůbec nevadilo. Třinečtí v rozhodujícím zápase pod Javorovým předvedli hokejový koncert. Slezané rozdrtili Dynamo v poměru 8:1, utkání nabídlo hned dva hrdiny.

Ondřej Kovařčík zaznamenal první hattrick v v nejvyšší české soutěži. Dalo by se říct, že starší z bratrské dvojice Kovařčíků byl jednoznačnou hvězdou zápasu, jeho výkon ale „zastínil“ rekordní počin Davida Ciencialy, který celkem sedmkrát přihrál na gól. Dvaadvacetiletému třineckému útočníkovi to ale nijak nevadilo.

„Kluci se smáli. Dám hattrick a ani nejsem vyhlášený hráčem zápasu. Tohle prý ještě neviděli, ale tak to prostě je. Já jsem za Davida strašně rád, zápas mu vyšel parádně. Díky němu jsme v semifinále,“ radoval se Ondřej Kovařčík. Před dvěma lety s bratrem Michalem a Davidem Ciencialou dovedli Frýdek-Místek, partnerský klub Ocelářů, k postupu do WSM ligy. Nyní všichni tři váli ve vyřazovacích bojích Tipsport extraligy.

Neskutečná euforie, září po hattricku O. Kovařčík

Zápas se vám hodně povedl. Tři góly, jak si to užíváte?
Na střídačce jsem si s Davidem Ciencialou říkal, že jestli se nám to nezdá. Co když se najednou probudíme s tím, že nás ten zápas teprve čeká. Pak už to byl lauf, totální euforie. Co šlo na bránu, to tam spadlo. Nevím, co víc k tomu dodat.

Který z gólů pro vás byl nejhezčí?
Ten náš druhý. V té době utkání bylo ještě hodně vyrovnané, takže ta branka byla hodně důležitá. Potom už nevím, bylo to něco neskutečného.

Celá vaše formace odehrála perfektní zápas.
Vyšlo nám to. Už jsme si říkali, že nám ještě žádný zápas pořádně nevyšel, že už by to mohlo přijít. Jsem rád, že nám to všem takhle vyšlo, vlastně jsme jim skoro nedali šanci.

Cienciala po sedmibodové jízdě: Táta by byl pyšný

Co brácha, není mu to líto?
Ne, určitě ne. On je hodně rád za nás všechny. Příště to může být on, komu zápas sedne a vyjde mu to. Takhle to bývá. On pak byl rád, že má aspoň ten bod, že mu to nakonec vyšlo. Aspoň že tak.

Jak byste zhodnotil sérii s Pardubicemi?
Série byla extrémně náročná. Pardubice hrály hodně dobře, v každém zápase nás enormně trápily. Přišlo mi, že u nich doma ani nemůžeme vyhrát. Naštěstí platilo pořekadlo Náš dům, náš hrad. Bylo to strašně těžké. Pardubice hrály výborně, za tuhle sérii si zaslouží kredit.

Dal jste tři góly, David Cienciala ale váš výkon přebil, že?
Kluci se smáli. Dám hattrick a ani nejsem vyhlášený hráčem zápasu. Tohle prý ještě neviděli, ale tak to prostě je. Já jsem za Davida strašně rád, zápas mu vyšel parádně. Díky němu jsme v semifinále.

Hattrick Ondřeje Kovařčíka a asistence Ciencialy

Hecli váš mlaďoši z Pardubic, kteří v šestém zápase sehráli klíčovou roli?
Vlado Dravecký nám říkal, že sledoval jejich mladé, že mají hodně bodů a my bychom se taky mohli ukázat. V zápase to sedlo všem, za postup do semifinále jsme neskutečně rádi.

Budete muset něco přispět do kasy?
To je otázka na Bambuse (Daniela Rákose, pozn. red.), našeho pokladníka. Doufám, že si nebudu muset vzít nějakou půjčku (smích).

Puk jste si schoval? 
Puk mám, určitě pro něj najdu nějaké místo.

Pomohla vám zkušenost z Ligy mistrů? Tam ty zápasy taky byly hektické.
My si říkali, že zápasy o všechno umíme. Sedlo nám všechno, dobře jsme se vyspali, jsme v semifinále, za tohle jsme strašně rádi. Teď uvidíme, koho dostaneme. Záleží, jestli Hradec vyhraje, nebo ne.

Sestřih HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz