Dajčar není fit, Lauko s otazníkem. Osmnáctku doplnili Seemann a Střondala

Foto: Karel Švec, cslh.cz

Docela slušná kalamita potkala po přípravném utkání s Kanadou českou osmnáctku. Den před startem Memoriálu Ivana Hlinky musel trenérský štáb řešit zdravotní výpadky, lékaři a fyzioterapeuti si vzali do péče hokejisty, kteří v náročné bitvě utrpěli šrámy. Hlavní trenér David Bruk hned po zápase naznačil, že nejspíš bude nucen udělat změny v nominaci. "Předpoklady se potvrdily, nově nás doplnili obránce Vít Seemann a útočník Vojtěch Střondala," informuje.

Oba hokejisté bleskově dorazili do Břeclavi a připojili se k mužstvu, bude třeba zařadit jiné bojovníky místo marodů. "Dnes ráno jsme přišli o obránce Tomáše Dajčara, který si z utkání s Kanadou odnesl zranění ruky. Dostal sekyru, je tam velký otok. Vzhledem k tomu úplně nevidíme do rentgenu. Máme obavy, aby to do pondělí bylo v pořádku," konstatuje Bruk.

Olomoucký obránce, jenž se chystá odejít do zámoří, má velkou smůlu, do defenzivy místo něj putuje Vít Seemann. "Zařadíme ho na soupisku pro turnaj, stejně tak i útočníka Vojtěcha Střondalu, protože máme problémy i v ofenzivě. Vojtěch Kropáček si po pádu do mantinelu zranil rameno, přičemž nevíme, v jakém rozsahu to je. A kdy bude dobrý. Myslím, že zápas proti Švýcarsku nestihne," hlásí Bruk.

Navíc to není všechno. "Na marodce je rovněž Jakub Lauko, který nedokončil zápas proti Kanadě a v neděli netrénoval. Minulé utkání nedohrál, nebylo mu dobře. Uvidíme, jak se u něj situace vyvine, předpokládáme, že v pondělí se Švýcary bude hrát Střondala," naznačuje hlavní kouč. Po ráně hokejkou do ruky odjel v utkání s Kanadou na střídačku s bolestí i Adam Gajarský. "Ten by měl být k dispozici, šrámy mají další hráči, ale u nich snad start na Memoriálu Ivana Hlinky ohrožen nebude," doufá Bruk.

Jasno už je také o složení brankářské dvojice pro turnaj. V duelu s javorovými listy dostali stejnou porci minut Lukáš Dostál a Daniel Dvořák, oba předvedli spoustu kvalitních zákroků. Mužstvo v sobotu večer tudíž opustil třetí gólman Kristián Kolář. Nekompletní český tým absolvoval v neděli před obědem zhruba třicetiminutový trénink. Hráči, co měli zdravotní potíže, byli v péči fyzioterapeutů. Trenéři už samozřejmě věnují pozornost pondělnímu zápasu proti Švýcarsku (od 19 hodin), v němž osmnáctka vstoupí do Memoriálu Ivana Hlinky.

Svěřenci trenérů Bruka, Martince a Studničky protivníka znají, v červenci absolvovali ve Švýcarsku dvě přípravná utkání. "Soupeř má houževnatý organizovaný tým. My tam neodehráli špatná utkání. Opticky jsme byli lepší a vytvářeli si šance, kotouč jsme kontrolovali lépe než oni. Ale sráželo nás to, co stále opakujeme: z obrovského množství příležitostí jsme neprodukovali moc branek," konstatuje David Bruk.

Domácí juniory čekají ve skupině ještě Švédové a Američané, se Švýcary chce osmnáctka jednoznačně tři body. "Víme, že zápas bude těžký, musíme ho zvládnout," velí hlavní kouč. Především je třeba, aby kvalitní práci, nasazení a obětavost doplnila střelecká efektivita. "Potřebujeme celkově zjednodušit hru, některé věci jsou pomalé a komplikované. Chceme rychlejší přechod do útočného pásma. A jakmile se nám uvolní ruce, budeme hráče tlačit do jednoduchého zakončení, abychom si vytvářeli tlak do brány."

Stejně tak trenér zmiňuje disciplínu. "Na turnaji musíme hrát na méně vyloučených hráčů než v sobotu. Ale zápasy s Kanadou jsou vždycky specifické. Bylo tam velké nasazení i emoce, navíc šlo o první utkání před turnajem. Věřím, že se z toho kluci poučí," uzavírá David Bruk.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz