Co zase děláš?! Prostě chytej! Brankáře Binningtona shodil i kouč

Foto: nhl.com

4. prosince 2022, 16:19

David Zlomek

Z pohádky do pekla. Nebo možná spíše z anděla čertem. I tak by se dal označit vývoj kariéry gólmana Jordana Binningtona. Z neperspektivního gólmana dotáhl St. Louis pohádkově ke Stanley Cupu. Od té doby se ale jeho povaha výrazně mění.

Devětadvacetiletý gólman už se před pár lety možná v hlavě srovnával s tím, že na vysněnou NHL to prostě nebude. Pak ale přišel kolotoč událostí, který ho vystřelil ke Stanley Cupu, životní smlouvě i pozici jedničky v St. Louis.

Také se ale začíná ukazovat jeho charakter, a sice pořádně výbušná osobnost. Určitě si na některé momenty vzpomenete, namátkou hození flašky po Nazemu Kadrim nebo pokřikování na lavičku Los Angeles, a to v momentě, kdy inkasoval pět branek. Jednoduše řečeno, občas předvede výbuch vzteku a nevhodného chování.

Naposledy i v noci na neděli. Během deseti minut dostal tři branky, a tak si vybil frustraci. Za brankou podržel puk pro projíždějícího spoluhráče, nicméně za ním dojíždějícího Jasona Zuckera trefil lapačkou do hlavy. Útočník domácích pak nekontrolovatelně narazil do mantinelu.

Před pár dny se pokoušel o něco podobného, to když chtěl za vlastní bránou hitem sundat Jordana Staala. Ten ale prokázal svou sílu a na zemi nakonec skončil gólman sám. 

„Musí s tím přestat, ničemu to nepomáhá. Prostě musí zůstat v brance a dělat svou práci,“ čertil se po posledním utkání trenér Berube.

Ten toho měl proti Pittsburghu už dost a po čtvrtém inkasovaném gólu Binningtona střídal. Branku nevstřelil nikdo jiný než Zucker. 

„Spolu jsme se tomu smáli,“ prozradil Zuckerův spoluhráč Bryan Rust. „Pak ho střídali a projížděl kolem naší střídačky. Něco sice pokřikoval, ale ani nevíme, co to bylo.“

„Musí s tím přestat, ničemu to nepomáhá.“

Nevhodné chování, navalující se frustrace a k tomu záporná bilance v kolonce výher a proher, kterou doplňuje procentuální úspěšnost zákroků na hodnotě 89,5.

Tedy nejhorší, jakou kdy Binnington v NHL měl. Zatím je to sezona, na kterou by nejraději rychle zapomněl. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz