<

Čihák o přesunu do Hradce i brblání během přípravy. A co posily?

Foto: Jan Vavřina, mountfieldhk.cz

9. června 2021, 17:40

Josef Prášek

Po devíti letech opustil trenér Ladislav Čihák Plzeň. A jeho kroky vedly do Hradce Králové, kde má dokonce poblíž chalupu a bude dělat asistenta Tomáši Martincovi. „Byl jsem hodně spokojený, ale takhle to v životě chodí," povídá o odchodu od Indiánů.

„Změna je život, ta přišla a jsem rád, že jsem tady," začíná video rozhovor pro klubový web.

Přitom v Plzni byl jako kouč devět let a v roli hlavního trenéra poslední tři roky. I tím dává najevo, že se nerad často stěhuje.

„Nejsem z těch trenérů, kteří by za rok měnili působiště. Pokud tady strávím dalších devět let jako v Plzni, tak budu jedině rád," říká devětatřicetiletý Čihák.

„Pokud tady strávím dalších devět let jako v Plzni, tak budu jedině rád."

A dlouhodobou vizi má i v Hradci. „Stoprocentně mám. Byl bych rád, kdybychom tu koncepčně něco nastartovali," netají se v rozhovoru pro oficiální stránky klubu.

I když se ze začátku rozkoukával, se svým kolegou Tomášem Martincem si sedli. „Myslím, že jsme to měli oboustranný. Jsem rád, že máme stejný pohled na dospělý i mládežnický hokej," vykládá na adresu hlavního trenéra Martince.

Spolu budou mít na povel hlavně útočníky. A kdo beky? Bývalý hráč Dukly Petr Svoboda.

„Ale hlavně nám to musí fungovat, aby se vyhrávalo a hrálo se nahoře. To je cíl, proč tady všichni jsme," zdůrazňuje Čihák.

Na novou sezonu přišly i dvě posily z Kanady nebo finský brankář Henri Kiviaho. Ze Sparty ještě došel bek Petr Kalina.

Foto: Jan Vavřina, mountfieldhk.cz

Chtěl by Hradec ještě posílit? „Beky a brankáře máme vyřešené. Řešili jsme ještě jednoho nebo dva útočníky. Rozhodli jsme se, že zatím s tím počkáme, chceme dát příležitost mladším hráčům," pozastavuje se a po chvíli pokračuje.

„Máme i kluky v Kolíně, kde máme rezervu. A je dobře, že se ta farma udělala a že máme kam sáhnout. I proto jsme s posílením útoku zatím počkali," vysvětluje Čihák.

V přípravě mají trenéři Mountfieldu HK i mladé hráče. A tréninky jsou dost náročné.

„Beky a brankáře máme vyřešené. Řešili jsme ještě jednoho nebo dva útočníky, zatím s tím ale počkáme."

„Jen ať brblají, to je správný," směje se. „Od toho tady jsme a oni to ví. Pokud chcete být úspěšní, musíme mít za sebou dobrou letní přípravu."

Zkušenější se ale připravují individuálně. „Já to popravdě nikdy neměl rád. Ale musí to člověk respektovat. Je to o nich a my jsme je i upozorňovali, že pak budou fyzické testy a chceme, aby kluci dopadli dobře," prozrazuje kouč, který má kousek od Hradce chatu.

„Už jsem ji využil, mám to díky tomu asi dvacet minut autem na zimák, což je super," usmívá se na závěr rozhovoru pro Mountfield HK.

Foto: Jan Vavřina, mountfieldhk.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz