Chyby musíme napravovat, zní z Třince. Tým trápí marodka, a tak shání posily

Hokejisté HC Oceláři Třinec | Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Oceláři se potýkají s nemocí a zraněními. A nejen to. V posledních zápasech jim utekla koncovka a zůstali s prázdnou. Nyní to vypadá na lepší zítřky, i když těžko říct, kdy se opory vrátí.

V nedělním zápase proti Mladé Boleslavi šancí na obou stranách moc nebylo a Třinec se na góly nadřel. „Je to tak. Podržel nás výborně chytající Mazi. Soupeř měl hodně šancí. Udělali jsme ale zeď. Vyšly nám hry těsně po přesilovkách, dali jsme takhle dva góly,“ říká Aron Chmielewski.

Jeho spolupráce s Vladimírem Svačinou zafungovala. „S Vláďou jsme se ráno domluvili, že jak to bude tahat, já to trefím. Díky patří jemu,“ děkuje Chmielewski.

V poslední době se Ocelářům stávalo, že jim nevycházely poslední minuty a soupeři z toho těžili. „Báli jsme se, že o výsledek přijdeme. Chtěli jsme se z toho ponaučit, protože máme zkušený tým. Doufám, že se chyby nebudou opakovat,“ dodává s přáním. „Bylo to hlavně o hlavě. Začali jsme být nervózní.“

„Báli jsme se, že o výsledek přijdeme. Chtěli jsme se z toho ponaučit."

Polský útočník si nestihnul pustit začátek zápasu osmifinále fotbalového MS jeho rodné země s Francií. „Chtěl jsem si to pustit. Musím se soustředit na svou práci. Po rozhovoru se jdu ale rychle dívat k masérům,“ dodával se smíchem.

Spoluhráče Libora Hudáčka nepřekvapilo, že Polsko už po prvním poločasu prohrávalo. „Dalo se to čekat,“ smál se. Slovenský střelec se stal v zápase autorem druhé třinecké branky. Její platnost ale museli zkoumat rozhodčí: „Brzdil jsem před brankářem a rozhodčí mi říkali, že branka by platila tak jako tak.“

„Ztratili jsme hodně bodů, mohli jsme být lepší."

Tabulka extraligy je našlapaná, hraje se o každý bod. „Víme, jaké to je. Skoro jako play off. Je ale cítit, že nám někteří hráči v kabině chybí. Trochu to hapruje, ale kluci se snaží,“ ví Hudáček.

Oceláři jsou v tabulce čtvrtí. „Ztratili jsme ale hodně bodů, mohli jsme být lepší. Zápasy s Olomoucí jsme nezvládli. Štve nás to, ale musíme se podívat dopředu,“ říká důrazně.

Stejné pocity měl i hlavní trenér Zdeněk Moták. Kromě útočníků na seznam zraněných přibyl i obránce Marian Adámek. „Máme hodně hráčů na marodce. Ale moc se mi líbí, že Marko Daňo s pomocí fyzioterapeutů se dal do pořádku. Mohl nám chybět deset dní,“ chválí slovenského kanonýra.

„Hráči chtějí bojovat a chtějí se vrátit z marodky čím, jak nejdřív. Celý svůj život sportují a chtějí vyhrávat. Vítězství se nepřejíme nikdy,“ promluvil rozhodně.

Mluví se i o posilách. „Máme zájem o obránce. Zatím se nejeví, že by někdo takový mohl přijít, ale jsou jednání,“ prozradil Moták.

„Máme zájem o obránce."

Na čem musí Třinec do příště zapracovat? „Potřebujeme dát víc než jeden gól. Hráči se musí dostat na vlnu vítězného a zodpovědného výkonu. Když ale někdo udělá chybu, jsou tam další čtyři hráči a Mazi, kteří chybu musí napravit. Představuji si větší bodový zisk,“ uzavírá Moták.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz