Chyběl nám šmrnc, mrzí Hamaru. Spraví si chuť z osmnáctek?

Foto: Martin Voltr

(EDMONTON, od našeho zpravodaje) Národní tým čeká po semifinálové prohře s Kanadou na mistrovství světa juniorů zápas o bronz. Na soupisce přitom figuruje i několik hráčů, kteří zažili neúspěšné utkání o třetí místo na dubnovém šampionátu U18. Jedním z nich je i obránce Tomáš Hamara.

Proti Kanadě to bohužel ani podruhé na turnaji nevyšlo. Jak se za utkáním ohlížíte?
Prohra nás samozřejmě mrzí. Byl to těžký zápas, Kanada potrestala naše chyby. Nám se to bohužel nepovedlo. I tak se ale podle mě nemáme za co stydět. Nechali jsme na ledě všechno, to je nejdůležitější.

Trenéři před semifinále zmiňovali, že je potřeba ve vaší hře doladit pár detailů. Jaké to byly?
Týkalo se to hlavně obranného pásma. Bylo potřeba si lépe rozebírat hráče a víc komunikovat. Detailněji se do toho nechci pouštět, zas tak moc jsme taktiku neměnili. Chtěli jsme na Kanadu nastoupit stejně jako proti USA, což se částečně podařilo. Podle mě nám ale chyběl ještě trochu větší šmrnc, který jsme proti Americe měli.

„Kanaďané dokáží využít téměř každou chybu. Jsou výborní.“

V utkání jste měli opět dobrou disciplínu. Kanadě ovšem stačily i pouhé dvě početní výhody…
Přesně tak. Kanaďané dokáží využít téměř každou chybu. Jsou výborní. Když jim dáte přesilovku, tak ji prostě umí proměnit. V zápase to hrálo velkou roli.

Za stavu 0:4 jste najednou vstřelili dvě branky. Věřili jste v tu chvíli ještě v zázrak?
Já osobně věřil, že bychom mohli závěr zdramatizovat a udělat ho ještě víc zajímavý. Soupeř bohužel dal hned gól na 5:2, což bylo rozhodující. Poté už jsme se z toho nevyhrabali.

„Na osmnáctkách jsme odehráli parádní turnaj. Snad ta placka tentokrát vyjde.“

Padlo po utkání v kabině už něco směrem k souboji o třetí místo?
Už jsme si říkali, že se osprchujeme a na semifinále zapomeneme. Nyní se soustředíme na sobotu. Šanci rozhodně máme. Vydáme ze sebe maximum a pokusíme se odjet s medailí.

Narazit jste mohli buď na Finsko, nebo Švédsko. Měl jste nějaké preference?
Přál jsem si Švédy, s Finskem nemáme poslední dobou moc dobrou bilanci. Ve finále je to ale úplně jedno. Oba týmy mají výborné hráče, většina z nich už hraje seniorské soutěže. Já si však myslím, že máme také kvalitní mužstvo.

Nedávno jste byl i na mistrovství světa U18, kde jste zápas o bronz nezvládli. Je to pro vás o to větší motivace?
Pořád na to mám takové špatné vzpomínky. S kluky, kteří tam byli se mnou, si pořád říkáme, jaká je škoda, že jsme neudělali medaili. Byl to parádní turnaj, který jsme si moc užili. Chyběla tomu akorát ta placka. Doufám, že tentokrát se nám to povede. Určitě bychom na to vzpomínali do konce života.

Málokdo vám přitom věřil už před čtvrtfinále. Cítíte už nyní větší podporu z domova?
V průběhu turnaje se snažíme moc nečíst na sítích, protože víme, že se tam vždy něco negativního najde. Nyní nám ale píše do zpráv spoustu lidí. Té podpory fanoušků si samozřejmě moc vážíme. Doufám, že jim poděkujeme ziskem medaile.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz