<

Chtěl bych mít nohy jako Zohorna, přeje si Letang po další show českého zelenáče

Foto: nhl.cz

Když viděl úchvatné sólo Radima Zohorny, pohrál si zámořský novinář Dave Molinari s šikovností a původem statného forvarda s číslem 67. "Jak se řekne česky parádní gól?" položil si řečnickou otázku. "Asi Zohorna," sám si odpověděl. I tento fórek z titulku DK Pittsburgh Sports dokládá, že ani za velkou louží nepřehlížejí snový vstup havlíčkobrodského rodáka do NHL a rychle rozklíčovali, že Zohorna se pyšní obdivuhodným mixem fyzických parametrů a fortelu.

Gól při debutu. Z první střely.

Ukázková bojovnost za každého stavu.

Vynikající přehled o dění na ledě.

Luxusní krasojízda s happyendem.

Čtyři zápasy, čtyři body.

To jsou ty nejblyštivější střípky ze Zohornových začátků v NHL. Nejmladší z hokejových "Tří bratří" ohromuje nejen novináře a fanoušky, ale také své spoluhráče. Po čerstvém galapředstavení, kdy se díky brance a asistenci stal první hvězdou večera, před ním smekl Kris Letang.

"Jakmile se rozjede, těžko ho soupeři zastavují. Bruslí překvapivě plynule na někoho s takovou figurou, je to obdivuhodné. Navíc se bude ještě zlepšovat, nabere svaly a ještě zesílí," povídal hvězdný bek Penguins po výhře 5:2 nad NY Rangers.

Radim Zohorna ho okouzlil především akcí i pro ty nejvybíravější fajnšmekry. Vlétl do útočného pásma, tělem a nohou si pokryl kotouč, protáhl se kolem nezkušeného krajana Libora Hájka a překonal Rusa Igora Šesťorkina.

"Chtěl bych mít tak dlouhé nohy jako on, tak dlouhý krok," přidal Letang v dobrém rozmaru. Sám je vynikající bruslař. Ví, o čem mluví.

Zohorna popsal pro NHL.com své sólo, při němž si umně přehodil puk z bekhendu na forhend a suverénně zakončil, následovně: "Byl jsem naplno rozjetý a zkusil jsem jít do branky. Měl jsem trochu kliku a skóroval jsem."

Kdo sledoval Zohornu v Mladé Boleslavi, ví, že takovéhle kousky dlouhodobě patří do jeho repertoáru. "Ano, už jsem takový gól dal v Česku. A povedlo se mi to také na farmě," povídal spokojený nováček, jemuž se daří zářit na malém prostoru.

Zohorna průměrně nehraje ani deset minut za večer, konkrétně jeho "ice time" činí devět minut a jedenáct sekund. Téměř dvoumetrový čahoun si každopádně říká o podstatně vyšší vytížení od kouče Mikea Sullivana.

Ve čtyřiadvaceti letech ukazuje, že lze přejít do NHL přímo z extraligy, jen s krátkým "oboucháním" na farmě. I tím by mohl být inspirací pro další české hokejisty.

Foto: nhl.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz