<

Chceme okamžitý návrat, zní z Varů. Pokusí se udržet stejný rozpočet

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Karlovy Vary po dvaceti letech sestoupily do druhé nejvyšší soutěže. V ní by měly příští sezonu patřit k favoritům – za cíl totiž hodlají vyhlásit návrat do extraligy.

„Musí být okamžitý, během jednoho roku. Když se nepovede, tak už to bude čím dál složitější. Vidíme to na příkladech Kladna, Slavie nebo Budějovic," uvedl pro hokejkv.cz generální manažer Energie Miroslav Vaněk.

S pádem do WSM Ligy ale hrozí menší podpora od sponzorů. „Všechny partnery požádáme, aby nám podrželi stejný rozpočet jako letos, a pokusíme se postoupit zpátky," přeje si Vaněk. „Na A-tým včetně farmy jsme měli 52 milionů. Farma v Kadani v tuto chvíli samozřejmě padá, Kadaň bude náš soupeř. Tam nějaké prostředky ušetříme, ale 50 milionů potřebujeme poskládat."

„Farma v Kadani v tuto chvíli samozřejmě padá, Kadaň bude náš soupeř."

Většina karlovarského mužstva podepsala smlouvy i pro příští sezonu, a protože klauzuli o odchodu v případě sestupu mají jen dva hráči, změn na soupisce by nemuselo být tolik. „Útok máme v podstatě pohromadě, potřebujeme ho doplnit jen o jednoho, dva forvardy," citují Vaňka klubové stránky.

Náročnější to bude se skládáním defenzivy. Nové angažmá si budou pravděpodobně hledat obránci, kteří byli ve Varech na hostování: Tomáš Dujsík (Brno), Marek Baránek (Litvínov) nebo Viktor Baldajev (Spartak Moskva).

Soupiska Karlových Varů v této sezoně

Brankáři: David Honzík, Tomáš Závorka, Ondřej Kuchař, Tadeáš Dvořák

Obránci: Martin Rohan, Martin Weinhold, Adam Rulík, Ondřej Šafář, Denis Šimek, Jan Tomeček, Tomáš Kvapil, Tomáš Dvořák, Václav Benák, Vladimír Sičák, Tomáš Harant, Martin Rýgl, Viktor Baldajev, Tomáš Dujsík, Marek Baránek

Útočníci: Václav Skuhravý, Jakub Flek, Tomáš Harkabus, David Gríger, Ondřej Beránek, Milan Davídek, Martin Kohout, Denis Kindl, Sebastian Gorčík, Martin Osmík, Matěj Zadražil, Lukáš Vrána, Tomáš Rohan, Marek Švec, Michal Vachovec, Henri Tuominen, Pat Mullane, Tomáš Rachůnek, Petr Stloukal, Antonín Dušek, Milan Mikulík

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz