Cetkovský opouští Kladno i WSM Ligu. Hrát bude za Nové Zámky

Foto: Tomáš Kostečka, Benyho galerie

30. května 2017, 9:21

Marek Hedbávný

Urostlý třiatřicetiletý útočník Jiří Cetkovský se po konci v Kladně dohodl s účastníkem slovenské extraligy Novými Zámky. Klub o tom informoval na oficiálních stránkách. Délku smlouvy nezveřejnil.

Cetkovský strávil poslední dvě sezony ve WSM Lize, jeho jméno je ale spjaté především s Pardubicemi. Na východě Čech zažil nejlepší roky v kariéře, slavil dva tituly a dostal se do reprezentace.

V minulém ročníku hrál za Rytíře – v 53 zápasech dal deset branek a přidal šest asistencí. Ještě předtím, v sezoně 2015/2016, působil v mateřském Prostějově, který Cetkovského vytáhl z druholigového Trutnova.

Fanoušci Jestřábů doufali, že by se k nim mohl Cetkovský po ročním intermezzu vrátit, jenže se tak nestalo. 197 centimetrů vysoký křídelník, který odvádí skvělou práci před brankovištěm, opouští WSM Ligu a jde do Nových Zámků. Ve 33 letech to bude jeho první seniorské zahraniční angažmá. 

Tým z Podunajska byl loni nováčkem slovenské Tipsport ligy, přesto se probojoval do čtvrtfinále play off. Cetkovský se v jeho kabině potká s minimálně jedním dalším Čechem: útočníkem Štěpánem Novotným.

Krom Cetkovského v Kladně s jistotou skončili obránci Petr Ulrych (Jihlava), David Růžička, František Ptáček a útočníci Roman Přikryl (Plzeň), Jiří Burger a Petr Tenkrát.

Informace o dalších hokejistech v čele s Miroslavem Hanuljakem, Jiřím Drtinou, Petrem Tonem či Peterem Jánským Rytíři dosud nezveřejnili.

Novými posilami Kladna se stali bek Petr Štindl (loni Prostějov) a forvard Tomáš Kaut (Pardubice).

Aktuální kádr Rytíři Kladno

Brankáři: Lukáš Cikánek.

Obránci: Petr Hořava, Martin Kehar, František Matula, Jurij Repe, Petr Štindl, Matyáš Zelingr.

Útočníci: Tomáš Kaut, Jan Kloz, Adam Kubík, Patrik Machač, Matěj Pekr, Tomáš Redlich, Jakub Strnad, David Tůma, Ladislav Zikmund.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz