Čeští junioři se na MS v inline hokeji porvou s Američany o zlato!

Foto: Lukáš Kratochvíl

4. července 2019, 9:47

Lukáš Kratochvíl

(BARCELONA, od našeho zpravodaje) Česká juniorská reprezentace už má na World Roller Games v Barceloně jistotu medaile, v semifinále totiž porazila Kanadu 7:1 a zahraje si tak finále! Soupeřem jí budou reprezentanti USA, kteří gólem v prodloužení postoupili přes domácí výběr.

Češi v semifinále narazili na tým, se kterým se už v turnaji potkali. S Kanadou totiž sehráli poslední zápas základní skupiny, ve kterém se o výsledek přetahovali do posledních minut, nakonec však slavili vítězství 4:3. V semifinále to byl ale úplně jiný příběh.

„První dva zápasy na turnaji nás příliš neprověřily a kluci pak s Kanadou byli trošku nervózní, pořád si na to hřiště ještě zvykali,“ připomínal první vzájemný duel trenér Pavel Würtherle. „Od toho zápasu jdeme ale výš a výš a věřím, že ve finále budeme zase ještě o kousek lepší,“ dodal.

V semifinále to byl ze strany českého výběru opravdu jiný výkon, junioři udělali minimum chyb a už v první půli si vypracovali čtyřbrankový náskok, který pak ve druhém poločase bez větších problémů zvládli ubránit a ještě navýšit. „Kluci do toho dali srdce, chtěli ubojovat to finále a plnili do detailu všechno, co jsme si řekli. Můžu před nimi za ten výkon jen smeknout,“ pochvaloval si výkon český trenér.

Jeho slova potvrzuje i Jiří Suhrada, který se na vítězství 7:1 podílel důležitým gólem v první části. „Říkali jsme si, že s nimi musíme poctivě bruslit, když budou rozehrávat útoky, nepropadat zbytečně, a to jsme, myslím, dodrželi. Poučili jsme se z prvního duelu, kdy nám Kanada dala góly vlastně jen po našich chybách.“

Těch se opravdu Češi vyvarovali a po úvodních dvaceti minutách vedli už 4:0, když soupeře téměř k ničemu nepustili. „Bylo důležité, že jsme šli brzo do vedení. První půli jsme zvládli velmi dobře, to nejspíš dnes rozhodlo,“ dodává David Jindra. Češi nakonec přidali ještě tři branky a v klidu mohli oslavit postup do boje o zlato!

Tam je čeká výběr Spojených států, který v dramatické bitvě v prodloužení postoupil přes domácí Španělsko. „Přijde asi víc lidí, možná budou větší emoce, ale ty zápasy v play off jsou podobné. Já věřím, že to zvládneme a vyhrajeme,“ prohlašuje odhodlaně Suhrada.

Semifinále juniorů na World Roller Games

Kanada – Česko 1:7 (0:4, 1:3)
Branky a nahrávky: 28. Sutherland (Castagna) – 10. Luža, 10. Suhrada (Luža), 11. Jindra, 18. Svozil (Indrák), 25. Adamec (Altrichter), 39. Adamec (Indrák), 40. Luža (Hrazdira).

USA – Španělsko 6:5 po prodloužení (4:1, 1:4 – 1:0)

Závěrečný den turnaje

Čtvrtek 4. července:
12:30 zápas o 3. místo Kanada – Španělsko
15:30 finále Česko – USA

Foto: Lukáš Kratochvíl

Foto: Lukáš Kratochvíl

Foto: Lukáš Kratochvíl

Foto: Lukáš Kratochvíl

Foto: Lukáš Kratochvíl

Foto: Lukáš Kratochvíl

Foto: Lukáš Kratochvíl

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz