Češky vyzvou Rakousko a Slovensko. Čekáme velký tlak, hlásí kouč Novák

Foto: Karel Švec, cslh.cz

31. března 2018, 12:30

Jan Šimek

Poslední turnaj sezony českým hokejistkám vyšel. V Klagenfurtu si poradily se Slovenskem, Německem i Rakouskem a braly zlato. Teď si závěr ročníku zpestří dvěma přípravnými zápasy. Nejprve se představí na rakouském ledě, pak zavítají na Slovensko. Trenér Petr Novák dal šanci mladým hokejistkám z domácích soutěží, které doplní několik hráček ze zahraničí.

První zápas čeká ženskou reprezentaci v sobotu 31. března, kdy se od 15.30 ve Vídni střetnou s Rakouskem. Pak bude následovat přesun na Slovensko, kde v pondělí od 16 hodin sehrají české reprezentantky duel se slovenskými hráčkami.

Na turnaji v rakouském Klagenfurtu Češky oba soupeře přehrály shodně 3:0. Uspějí i tentokrát? „Slovenky i Rakušanky jsou ve vrcholné fázi přípravy na mistrovství světa první divize, proto od nich čekáme velký tlak,“ přiznává hlavní trenér české reprezentace Petr Novák.

Na koho pro dva přípravné zápasy ukázal? „Vezeme mladé hráčky. Kostru týmu v podstatě tvoří hokejistky z reprezentační šestnáctky,“ popisuje. Vedle Kateřiny Zechovské si pozvánku do reprezentace vysloužila i kladenská gólmanka Veronika Hladíková. „Líbila se mi. Měla dobrá čísla. Dáme jí příležitost,“ slibuje kouč českých hokejistek.

Na soupisce týmu, který je složen takřka pouze z hráček nastupujících v domácích soutěžích, nalezneme i několik legionářek. „Vzali jsme také Kovářovou, Bartošovou, Mlýnkovou a Forejtovou. Delší dobu jsme je neviděli. Chceme vidět, co se v zámoří potažmo ve Švédsku naučily. Mají šanci se ukázat,“ dodává Petr Novák.

Nominace ženské reprezentace pro přípravná utkání s Rakouskem a Slovenskem (29. března – 2. dubna 2018)

Brankářky:
Kateřina Zechovská (Litvínov) a Veronika Hladíková (Kladno).

Obránkyně:
Karolína Kosinová, Martina Zedníková (obě Slavia Praha), Daniela Pejšová (Roudnice nad Labem), Karolína Kovářová (Karlskrona, Švédsko), Anna Kotounová (Tábor), Adéla Škrdlová (Třebíč), Debora Bartošová (HTI Stars, Kanada).

Útočnice:
Alexandra Halounová, Sandra Halounová (obě Plzeň), Laura Lerchová (Třinec), Sára Čajanová (Vsetín), Tereza Mazancová, Nikola Dýcková, Veronika Lorencová, Zuzana Martinů (všechny Slavia Praha), Dominika Forejtová, Natálie Mlýnková (HTI Stars, Kanada), Kamila Smetková (Hodonín), Tereza Topolská (Beroun), Sabina Matoušková (Kladno).

Realizační tým:
Manažerka: Tereza Zahálková
Hlavní trenér: Petr Novák
Asistent trenéra: Petr Tejral
Masér / kustod: Martin Vašek
Fyzioterapeutka: Anna Šulcová
Lékař: MUDr. Jan Frühauf.

Zápasový program ženské reprezentace:

sobota 31. března:
15:30 Rakousko – Česko

pondělí 2. dubna:
16:00 Slovensko – Česko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz