Češky mají zelenou, jdou na Maďarsko! Hrozně se těšíme, líčí Mills

Foto: Jan Beneš, Český hokej

17. prosince 2020, 11:02

Martin Voltr

Čekání je u konce! Ženská reprezentace dostala od hlavní hygieničky povolení sehrát dvojici utkání proti Maďarkám, už v pátek tedy čeká premiéra na střídačce nového hlavního trenéra Tomáše Pacinu. Zápasy odvysílá v přímých přenosech Hokejka TV.

České hokejistky sehrály dosud poslední utkání 8. února letošního roku. Mistrovství světa bylo kvůli covidu zrušené, k týmu potom nastoupil nový hlavní kouč Tomáš Pacina.

Jeho úkol je naprosto jasný: Dovést reprezentaci poprvé v historii na olympiádu.

Navzdory složité situaci už Češky absolvovaly několik tréninkových kempů, ale až teď se dočkají vytoužených utkání. „Můžeme trénovat, kolik chceme, ale dokud ty holky neuvidíme v zápase, tak přesně nevíme, kdo by měl na jaké místo patřit. Zápasy proti Maďarsku pro nás budou tím nejdůležitějším, abychom pak v lednu měli čas udělat si žebříček směrem k nominaci na mistrovství světa, k létu i ke kvalifikaci na olympiádu,“ říká Pacina.

Ještě větší nadšení pochopitelně cítí samotné hokejistky. Dlouhodobě tvoří jednu celistvou partu, do níž jen postupně přicházejí nové tváře. Jenže zásadním stavebním kamenem pro budování téhle party jsou ostré bitvy, nástup za zvuků české hymny, vítězství... A třeba i porážky.

„Všichni se hrozně těšíme, protože to budou naše první mezinárodní zápasy v této sezoně. Čekáme na ně od srpna,“ ví kapitánka Alena Mills. „Konečně si budeme moci vyzkoušet principy z playbooku, které trénujeme, nejenom proti sobě, ale i proti soupeři. Zjistíme, co nám jde a co nám nejde, co ještě poupravit,“ povídá.

Svým způsobem se teď bude moci „ukázat“ i Tomáš Pacina. Vzhledem k jeho zkušenostem a renomé je naprosto logické, že lidé chtějí vidět, co s týmem dokáže. Bude se na hru pod jeho rukopisem dobře koukat? A přinese výsledky?

„Respektujeme všechny soupeře, ale nikoho se nebudeme bát. Chceme hrát dominantní hokej s tím, že se budeme držet na puku, dávat si rychlé a tvrdé přihrávky, mít všech pět hráček u sebe, mít tlak na bránu a nekompromisní bekček,“ hlásí Pacina ostře. „To se musí plnit každou minutu. Pokud to budeme dělat, budeme mít úspěch,“ věří.

A do toho všeho se přidává ještě jeden velmi důležitý faktor. Maďarky budou pro český tým klíčovými soupeřkami na olympijské kvalifikaci!

Teď se pomalu začne rozehrávat „souboj“, který vyvrcholí příští listopad na české půdě. „Neviděli jsme je několik let, teď máme možnost si s nimi zahrát a opravdu je poznat. Hodnotím to jedině jako plus! Jsem hrozně ráda, že ty zápasy povolili,“ ujišťuje Mills.

„Pro nás je momentálně nejdůležitější to, abychom byli sami sebou a koncentrovali se na sebe. Do kvalifikace pořád zbývá skoro rok, není to hlavní úkol pro tyhle dva zápasy. Na 95 procent jde o nás,“ reaguje Pacina. „S Maďarkami navíc budeme hrát i první zápas na mistrovství,“ podotýká.

Foto: Jan Beneš, Český hokej

I tak už se ale realizační tým na protivnice chystá. „Viděli jsme je na videu, hrály teď dva zápasy s Dánkami. Jsou to velice talentované holky, mají novou – velice dobrou – trenérku z Kanady, kterou já osobně znám. Hrají silový, rychlý hokej a agresivně forčekují. Maďaři jsou bojovný národ, jen tak se nevzdávají. Vůbec je nemůžeme podceňovat, bude to velice těžký soupeř,“ varuje Tomáš Pacina.

„Vím, že tam mají hodně individuálně šikovných holek, které mají dobrou práci s hokejkou, bruslení... Jsou poměrně mladým týmem a loni postoupily do top divize,“ dodává kapitánka Alena Mills.

Obě utkání můžete sledovat v přímých přenosech na Hokejka TV.

Zápasy v Litoměřicích

Pátek 18. prosince:
17:30 Česko – Maďarsko

Sobota 19. prosince:
13:15 Česko – Maďarsko

Soupiska českého týmu

Brankářky:
Julie Pejšová (Kobra Praha), Klára Peslarová, Viktorie Švejdová (obě MODO, Švédsko).

Obránkyně:
Daniela Pejšová (MODO, Švédsko), Sára Čajanová (Vsetín), Magdalena Erbenová (Rensselaer Polytechnic Institute, USA), Pavlína Horálková (Krasnojarsk, Rusko), Adéla Jůzková (University of Regina, Kanada), Dominika Lásková (Merrimack College, USA), Adéla Škrdlová (St. Cloud State University, USA), Aneta Tejralová (Nižnij Novgorod, Rusko).

Útočnice:
Kateřina Bukolská (Příbram), Klára Hymlárová (St. Cloud State University, USA), Denisa Křížová, Kateřina Mrázová (obě Brynäs Gävle, Švédsko), Aneta Lédlová (Kadaň), Alena Mills (Vanke Rays Šen-čen, Čína), Noemi Neubauerová (Colgate University, USA), Barbora Patočková (Hvězda Praha), Vendula Přibylová (AIK Stockholm, Švédsko), Agáta Sarnovská (Malmö, Švédsko), Lenka Serdar (Černošice), Tereza Vanišová (Boston Pride, USA).

Realizační tým:

Manažer týmu: Martin Loukota.
Hlavní trenér: Tomáš Pacina.
Asistenti trenéra: Josef Dušek, Jakub Peslar, Jiří Vozák a Josef Štoudek.
Trenér brankářek: Vratislav Vajner.
Kondiční trenér: Filip Raptopulos.
Lékaři: MUDr. Jan Frühauf / MUDr. Jannis Papadopulos.
Fyzioterapeutka: Anna Šulcová.
Kustodi: Karolína Kovářová, Petr Mlíkovský / Marcel Krejsa.
Media manažerka: Tereza Sadilová.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz