Česko – USA 6:0. Hokejbalistky jsou ve finále MS!

Foto: ISBHF - International Street & Ball Hockey Federation

26. června 2022, 21:09

Marek Hedbávný

Ženská hokejbalová reprezentace, tvořená z velké části hokejistkami z nedávných olympijských her, si v pondělí na mistrovství světa v Lavalu zahraje o zlato. Češky v semifinále zametly s Američankami poměrem 6:0.

Nadále tak bude platit, že hokejbalistky přivezly medaili ze všech dosavadních ročníků mistrovství světa. V minulosti získaly pětkrát bronz, jednou stříbro a v roce 2017 doma v Pardubicích historické zlato.

Na svého letošního finálového soupeře si musí počkat, semifinále mezi favorizovanou Kanadou a Slovenskem ještě nezačalo.

Češky šly do play off z druhé nejlepší výchozí pozice, právě s Američankami ale zapsaly jedinou porážku ve skupině. Teď jim ji ale vrátily i s úroky.

Rozhodly slepené góly ve 14. minutě, kdy Česko odskočilo do trháku 2:0. Ve druhé třetině podržela národní tým skvělá Kateřina Zechovská, která v utkání předvedla celkem patnáct zákroků a vychytala čisté konto.

V poli zářila především uzdravená Kristýna Kaltounková, autorka dvou branek. Třemi body (1+2) se potom blýskla Pavlína Horálková. Hokejbalistky dokonale využily nedisciplinovanosti Američanek, tři ze šesti gólů zaznamenaly v přesilovce.

V pondělí od 20:30 budou chtít v Lavalu završit skvělý turnaj ziskem zlaté medaile. 

ČESKO – USA 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 14. Manhartová (Seroiszková, Horálková), 14. Kaltounková (Krásová, Manhartová), 22. Kaltounková (Horálková, Seroiszková), 32. Kubínová (Škorpíková, Lédlová), 37. Lédlová (Radová), 44. Horálková (Šmajdová, Kosinová).
Česko: Zechovská – Herzigová, Seroiszková, Martinů, Kosinová, Rejlová, Radová – Šmajdová, Patočková, Škorpíková, Kubínová, Křížová, Lédlová, Pangerlová, Horálková, Manhartová, Kotlíková, Krásová, Halbrštátová, Ištoková, Kaltounková. Trenér: Manhart.
USA: Wolejková – Clarková, Levinová, Orlandová, Biagettiová, Monahanová, Niskanenová, Massarová – Agostinelliová, Hughsonová, Murphyová, Lindeyová, Fortierová, Stewartová, Kilroyová, Pensavalleová, Fradeová, Gavulicová, Strohmierová, Hansonová, Reddintonová, Machaková. Trenér: Hinks.

Foto: Facebook hokejbal

Zápas o 5. místo na MS v hokejbalu žen

VELKÁ BRITÁNIE – LIBANON 6:2 (1:1, 2:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 12. Leclercová-Coteová (Culshawová, Townsová), 24. Townsová (Culshawová), 27. Taylorová (Rafterová, Carsonová), 38. Culshawová (Townsová), 44. Townsová, 44. Kasnerová-Woodová (Parkerová, Taylorová) – 8. Hendrickxová (Woplingová), 33. Chanelová (Santannová, Townsová).

Další program MS v hokejbalu žen

26. června – semifinále:
21:30 Kanada – Slovensko

27. června – o 3. místo:
15:30 USA – ?

27. června – finále:
20:30 Česko – ?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz