Češi už trénovali v Globenu. Fleka čeká debut, gólmani na Švédy se tají

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

5. února 2020, 19:17

Adam Bagar

(STOCKHOLM, od našeho zpravodaje) Český národní tým se za doprovodu hokejistek, které čeká turnaj v Tranäs a Eksjö, přesunul do Stockholmu, kde už má za sebou první trénink před startem Beijer Hockey Games. Reprezentanti půjdou poprvé do akce ve čtvrtek, kdy od 19 hodin vyzvou domácí výběr.

K české reprezentaci už se na pražském letišti připojili sparťané Michal Řepík, Jan Košťálek a Lukáš Rousek, kteří ještě v úterý absolvovali vítěznou předehrávku proti Vítkovicím. „Myslím, že to zvládnou. Furt je lepší hrát zápasy než trénovat,“ říká asistent Robert Reichel.

Trenérský štáb už měl k dispozici i bratry Zohornovy, kteří z Ruska dorazili rovnou do švédské metropole. „Poprvé jsme tak byli kompletní a trénovali v pěti pětkách. Trénink nebyl dlouhý, zaměřili jsme se v něm spíš na nácvik nějakých věcí, které chceme vidět v zápase.“

Mimo sestavu v úvodním zápase se Švédskem zůstanou obránci David Sklenička a Lukáš Klok s útočníky Lukášem Rouskem, Michalem Kovařčíkem a Janem Dufkem, jenž čeká na premiéru v dresu českého národního týmu. Tu naopak prožije karlovarský bojovník Jakub Flek.

Kapitánem týmu je podle předpokladů Jan Kovář, jenž nastoupí v elitní formaci vedle Michala Řepíka a Martina Zaťoviče. Otazník zatím visí nad gólmany. Roman Will, nebo Dominik Furch? Reichel je tajemný. „Jeden z nich chytat bude,“ culí se před první únorovou bitvou.

Čeští hokejisté na Beijer Hockey Games obhajují loňský triumf. V Globenu se pokusí Švédům oplatit porážku z prosincového Channel One Cupu, tehdejší duel byl jediným, v němž parta kolem kouče Miloše Říhy vyšla v tomto ročníku Euro Hockey Tour bodově naprázdno.

Při pěti bodových ziscích tak vede celkovou tabulku evropského podniku. „Určitě je to dobré. Na druhou stranu každý ví, že vrchol sezony teprve přijde... Ale samozřejmě chceme vyhrát,“ uzavírá Reichel před čtvrtečním soubojem, který můžete živě sledovat na ČT sport.

Předpokládaná sestava:

Furch, Will ? – Jeřábek, Šulák, Krejčík, Mozík, Moravčík, Košťálek, Musil, Němeček – Řepík, Jan Kovář, Zaťovič – Lenc, Horák, M. Stránský – H. Zohorna, T. Zohorna, Hyka – Šťastný, R. Zohorna, Flek.

Nominace Česka na Beijer Hockey Games

Brankáři (2):
Roman Will (Rögle, Švédsko), Dominik Furch (Örebro, Švédsko).

Obránci (10):
Jakub Jeřábek (Podolsk, KHL), Libor Šulák (KooKoo, Finsko), David Sklenička (Jokerit Helsinky, KHL), Michal Moravčík (HC VERVA Litvínov), Jakub Krejčík (Oulu, Finsko), Vojtěch Mozík (Färjestad, Švédsko), Lukáš Klok, David Němeček (oba Lukko Rauma, Finsko), David Musil (HC Oceláři Třinec), Jan Košťálek (HC Sparta Praha).

Útočníci (15):
Jan Kovář (Zug, Švýcarsko), Martin Zaťovič (HC Kometa Brno), Radan Lenc (Bílí Tygři Liberec),Tomáš Hyka (Čeljabinsk, KHL), Tomáš Zohorna, Hynek Zohorna (oba Chabarovsk, KHL), Radim Zohorna (BK Mladá Boleslav), Roman Horák (Växjö, Švédsko), Michal Řepík, Lukáš Rousek (oba HC Sparta Praha), Jakub Flek (HC Energie Karlovy Vary), Matěj Stránský, Michal Kovařčík (oba HC Oceláři Třinec), David Šťastný (BK Mladá Boleslav), Jan Dufek (PSG Berani Zlín).

Realizační tým:

Generální manažer: Petr Nedvěd.
Hlavní trenér: Miloš Říha st.
Asistenti: Robert Reichel, Karel Mlejnek a Miloš Říha ml.
Trenér brankářů: Zdeněk Orct.
Manažer týmu: Jan Černý.
Video trenér: Josef Janča.
Kondiční trenér: Jan Snopek.
Lékař: MUDr. Dušan Singer.
Fyzioterapeut: Radovan Sakaláš.
Kustodi: Zdeněk Šmíd, Petr Ondráček a Oldřich Kopecký.
Media manažer: Zdeněk Zikmund.

Program Beijer Hockey Games 2020

Čtvrtek 6. února:
17:30 Finsko – Rusko (Helsinky, hala IFK)
19:00 Česko – Švédsko (Stockholm, hala Globen)

Sobota 8. února:
12:30 Finsko – Česko (Stockholm, hala Globen)
16:15 Švédsko – Rusko (Stockholm, hala Globen

Neděle 9. února:
12:15 Rusko – Česko (Stockholm, hala Globen)
15:45 Švédsko – Finsko (Stockholm, hala Globen)

Pořadí Euro Hockey Tour 2019-20

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Česko 6 2 2 1 1 17:13 11
2. Finsko 6 3 0 2 1 16:14 11
3. Rusko 6 1 2 0 3 17:18 7
4. Švédsko 6 2 0 1 3 14:19 7

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz