Češi podlehli Američanům a finále MS si nezahrají

Foto: twitch.tv/iihfhockey

17. července 2022, 16:22

Michal Hladký

Duo Adam „Dzouvi“ Menšík, Josef „Pepcastachurcik“ Stachura zakončilo mistrovství světa IIHF ve hře NHL22 na dělené třetí až čtvrté příčce. Češi v semifinále nestačili na favorizované Američany, se kterými v jednostranné sérii prohráli 4:12.

Čeští gameři nezvládli úvodní polovinu série. V prvním zápase Adam „Dzouvi“ Menšík nestačil na Davida „JrPense“ Roebucka, jemuž podlehl 0:3. Nezadařilo se ani Josefu „Pepcastachurcikovi“ Stachurovi, který prohrál s Josephem „Josem“ Olmsteadem 0:4, když vystřelil pouze jednou na bránu.

Průběžné vedení amerického celku 7:0 zavánělo debaklem, o postupujícím do finále nemohlo být pochyb. Češi se ale nevzdali, v jednotlivých duelech se chtěli porvat alespoň o dílčí vítězství.

A přišlo výrazné zlepšení. Menšík v odvetě proti Roebuckovi dlouho prohrával, v poslední minutě se mu však podařilo srovnat na 2:2. Prodloužení započal při přečíslení 5 na 3, které rychle proměnil a rozhodl utkání.

Naopak čestného vítězství nedosáhl jeho týmový kolega Stachura. I ten předvedl kvalitnější výkon, přesto nezvládl klání výrazněji zdramatizovat a Olmsteadovi podlehl 1:3.

„Příliš se nám nedařilo. Druhá polovina série byla z naší strany lepší, bohužel to na dohnání ztráty nestačilo. Rád bych poděkoval fanouškům, kteří nás po celou dobu turnaje podporovali,“ nechal se slyšet po zápase Menšík.

Celkově česká reprezentace podlehla Spojeným státům americkým 4:12, v konečném pořadí mistrovství světa IIHF ve hře NHL22 tak skončila na děleném třetím až čtvrtém místě, a to společně s Lotyšskem, které přehráli Finové v úvodní semifinálové sérii sobotního programu výsledkem 12:6.

Právě Seveřané budou v neděli proti USA obhajovat titul z roku 2020. Zápas budete moct sledovat živě od 21:00 na tomto odkaze.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz