Češi letí do Pittsburghu. Sobotka už trénoval, k týmu se připojil Červenka

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

11. září 2016, 12:50

Adam Bagar

Po náročné, ale skvěle sehrané a vítězné bitvě s Ruskem se reprezentanti už v dopoledních hodinách zase představili na ledě pražské O2 areny, kde absolvovali krátký trénink před odpoledním odletem do Pittsburghu. "Chtěli jsme se ještě vyjezdit než nastoupíme do letadla. Bylo to jen o tom setřást ze sebe únavu po sobotním zápase," líčí asistent trenéra Václav Prospal.

Národní tým má za sebou dvě představení s Ruskem, po nichž musel umlčet zámořské kritiky, kteří ho pasují do role outsidera Světového poháru. V Petrohradu sice po boji padli 3:4, ale v domácí odvetě už po velmi dobrém výkonu slavili vítězství 2:1 po nájezdech. "Myslím, že kluci se vydali, bojovali a zápas dokázali zvrátit. Bylo to super jak pro jejich sebevědomí, tak pro fanoušky. Skvěle odmakané a ubojované utkání," těší Prospala.

Teď se musejí čeští bojovníci vypořádat s náročným přesunem do zámoří a posléze i s časovým posunem. "Bude to těžké, čeká nás dlouhý let. Ale podle regulí musejí kluci dostat den volna, takže v pondělí budeme bez tréninku. Proto jsme se chtěli ještě vyjezdit," objasňuje asistent českého národního týmu s tím, že hráči jsou natolik zkušení, že by se měli s tripem vypořádat. "Drtivá většina z nich tam létá, tak ví, kdy se vyspat a tak," hlásí.

"Kdo bude brankářskou jedničkou? Nosíme to v hlavách. Myslím, že gólmani to tuší."

Parta kolem kouče Jandače se na ledě Pittsburghu představí až v úterý a hned následující den poměří síly se severoamerickými mladíky. "Jistě nás čeká úplně jiný hokej v odlišné rychlosti. V mých očích je to černý kůň turnaje. Mají spoustu výborných hráčů, kteří mají důležité role ve svých týmech NHL. Zatím mají vynikající výsledky, jsem na ně zvědavý," pokračuje Prospal. Do samotného Světového poháru pak Češi vykročí bitvou s Kanadou.

"V Columbusu vyhráli Američané, v Ottawě Kanada. Na obou utkáních jsme měli Jirku Fischera, ten nám už podal nějaké informace, ale podrobnější rozbory zápasů budeme mít až po příletu do Pittsburghu, kde se k nám Jirka připojí. Takhle na dálku bych to nechtěl hodnotit, ale dost se to mydlilo a bylo to ubojované," prozrazuje jeden z členů trenérského štábu, který ještě na nedělním tréninku neměl k dispozici útočníka Romana Červenku.

Milan Michálek zamotal Jandačovi hlavu, zůstane v elitní formaci?

Hokejista švýcarského Fribourgu hrál ještě v sobotu večer zápas tamní NLA, v noci se přesunul autem do Česka a odpoledne odletí s týmem do zámoří. "Jelikož ještě večer hrál, tak jsme mu chtěli dát více času na odpočinek. Martin Ručinský s Milanem Hniličkou s ním byli neustále ve spojení," prozrazuje Prospal. Kam se Červenka zařadí? "To se teprve uvidí. Já to sice vím, ale zatím to nemohu prozradit, včas se všechno dozvíte," líčí Prospal.

Podobně reaguje rovněž k otázce postu brankářské jedničky. "Všichni, kteří mají nějaký názor na to, kdo a jak by měl nastoupit, to nosí v hlavách. Konečné rozhodnutí ale má Pepa. Myslím, že gólmani to tuší," hlásí Prospal s tím, že Jandačovi lehce zamotal hlavu Milan Michálek. Ten se ve vítězné partii s Rusy představil v elitním útoku, kde by mohl zůstat. "Předvedl výborný výkon." Dalším pozitivem je návrat Vladimíra Sobotky do tréninku.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz