Čerstvý otec David Klimša žehrá na špatnou koncovku AZetu, ke skalpu Berouna přispěl třemi body

Foto: hc-havirov.cz

17. října 2013, 15:35

Adam Bagar

Hokejisté Havířova se po necelých čtyřech letech opět vrátili mezi čtrnáctku prvoligových mančaftů a prozatím si jako nováček soutěže nevedou vůbec zle. Se soupeři dokáží sehrát vyrovnané partie a především na domácí půdě ukazují svou sílu. Naposledy se o tom mohl přesvědčit Beroun, který si ze Slezska odvezl jen bod. A to ještě AZet doplácí na špatnou koncovku. „Na góly se strašně moc nadřeme,“ potvrzuje útočník David Klimša (na snímku), který ve středu výrazně přispěl ke skalpu Medvědů, když ke dvěma trefám přidal i jednu nahrávku.

Při pohledu na tabulku Havířov určitě do utkání nevstupoval v roli favorita. „Věděli jsme, že je Beroun na druhém místě, ale v posledních zápasech si už nepočínal tak suverénně.“ I proto možná nastoupili Slezané k utkání zcela bez obav a od začátku diktovali tempo. „Měli jsme sice více ze hry, ale na góly se pořád strašně moc nadřeme. Nakonec můžeme být rádi i za dva body, protože jsme ve třetí třetině prohrávali,“ přiznává.

A na obratu měl výrazné zásluhy. David Klimša totiž prožil skvělý večer a na konto si připsal tři kanadské body. Nejprve našel výborně Jakúbka a následně dokonce dvakrát rozvlnil síť brankáře Šimbocha. „Potěší to a zároveň dodá potřebné sebevědomí. Ale nemyslím si, že bych byl hráčem, který by pravidelně sbíral body. Ale jsem rád, že jsem mohl v takovém zápase přispět k vítězství,“ hlásí šťastný střelec.

Pokud chce AZet pomýšlet na vyřazovací boje, bude muset hlavně na domácí půdě pravidelně bodovat. Tam totiž sílu má a dokáže porazit prakticky každého. „Je to tak, doma jsme vždycky hráli výborně, máme totiž skvělé publikum, které za námi stojí v každém zápase,“ pochvaluje si. „Je potřeba sbírat body hlavně doma, z venku už to je pak něco navíc,“ myslí si druhý nejproduktivnější hráč výběru trenéra Danečka.

Ale hlavně by to chtělo zlepšit koncovku, v tomto ohledu jsou Havířovští vůbec třetím nejhorším týmem soutěže. A střeleckou nemohoucnost si přenáší i do přesilových her, které hlavně na domácí půdě nedokáží přetavit v branky. „Už ve hře pět na pět dáváme strašně málo gólů a v přesilovkách to pak jen potvrzujeme. Ale snad to z nás brzy spadne a začne se nám střelecky více dařit,“ doufá mladý forvard.

Slezané dokáží se soupeři držet krok a na kontě mají řadu vyrovnaných klání. Výjimku tvoří snad jen nedávná vysoká porážka v Olomouci, ta však byla pro AZet vcelku krutá. „Půlka zápasu byla velmi vyrovnaná, ale pak jsme dostali takový divný druhý gól, kterému předcházel neodpískaný faul. Mělo to vliv na naší psychiku a náš výkon šel rázem dolů. Na druhou stranu je asi lepší prohrát 0:7 než o gól,“ uvědomuje si.

Havířov ještě v uplynulé sezoně působil ve druhé lize, ale nyní si zvyká na trošku jiný styl hokeje. „Skok mezi oběma soutěžemi není nějaký markantní. Ale je to něco jiného, hráči jsou takticky mnohem lépe připravení a je těžší se prosadit, protože kvalita gólmanů je vyšší,“ říká k návratu do první ligy. A jaká je spokojenost s aktuální jedenáctou příčkou? „Tak na půl, kdybychom dávali více gólů, tak jsme v tabulce výše,“ hlásí.

Poslední dny a týdny mu však nedělá radost pouze hokej, na konci července totiž jeho přítelkyně přivedla na svět syna Matyáše. „Moc si roli otce užívám,“ vyhrkne spokojeně, přitom před narozením možná měl určité obavy. „Všichni mě strašili, ale malý zatím vůbec nezlobí,“ libuje si. A jak novou roli zvládá? „Myslím, že všechno je v pohodě, ale stará se spíše přítelkyně, kterou za to musím pochválit,“ uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz