Cena Tomáše Zelenky odhalena! Tahle trofej půjde do Robova obýváku

11. listopadu 2019, 18:47

Marek Hedbávný

Cena Tomáše Zelenky, která se bude každoročně udělovat nejlepšímu hráči Chance ligy na základě hlasování sportovních manažerů, má svoji hmatatelnou podobu.

Kovanou trofej vyrobili studenti Střední průmyslové školy v Třebíči. Váží 6,5 kilogramu a je vysoká 48 centimetrů. Pojmenovaná je po bývalém kanonýrovi Horácké Slavie Tomáši Zelenkovi, který v roce 2001 během derby s Jihlavou utrpěl vážné zranění.

Jednou z dominant ceny je skleněný puk. „Už samotný návrh poháru je od žáka," prozrazuje Zdeněk Borůvka, ředitel SPŠT. „Pak to studenti společně s vedoucím učitelem dali dohromady. Mně se to líbí: přijde mi to jednak netradiční a hlavně je poznat, že je to kovářská práce."

Historicky prvním vítězem Ceny Tomáše Zelenky se stal vsetínský Luboš Rob, který v minulé prvoligové sezoně zazářil 43 góly a vystřílel si angažmá v Plzni. Trofej, která není putovní a pro každého dalšího vítěze se tedy vyrobí unikátní, se mu v následujících týdnech slavnostně předá.

Anketu o nejlepšího hráče Chance ligy – stejně jako hlasování o dalších podkategoriích – organizuje server hokej.cz. Do ankety se po sezoně zapojili sportovní manažeři ze všech prvoligových klubů.

Přehled individuálních cen za sezonu 2018/2019

Nejlepší brankář: Lukáš Klimeš (HC ZUBR Přerov)
Nejlepší obránce: Ondřej Slováček (VHK ROBE Vsetín)
Nejlepší útočník: Luboš Rob (VHK ROBE Vsetín)
Nejlepší junior: Šimon Jelínek (Rytíři Kladno)
Nejlepší trenér: Jiří Režnar (AZ RESIDOMO Havířov)
All-Star tým: Lukáš Klimeš (HC ZUBR Přerov) – Jiří Říha (Rytíři Kladno), Ondřej Slováček (VHK ROBE Vsetín) – Ladislav Zikmund (Rytíři Kladno), Marek Račuk (LHK Jestřábi Prostějov), Luboš Rob (VHK ROBE Vsetín).
Cena Tomáše Zelenky: Luboš Rob (VHK ROBE Vsetín)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz