Čeká nás týden pravdy, říká Birner. Motor? Odrazový můstek

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Základní část finišuje a každý zápas je nesmírně důležitý. Týmy nutně shání jakýkoliv bodový příděl a týká se to i Bílých Tygrů, kteří mají tento týden na programu hned čtyři náročné duely a stále bojují o přímý postup do play off.

Už před úterním střetnutím bylo jasné, že vyřazovací boje se naopak nebudou týkat Českých Budějovic, jež ale vůbec nic nevypustily a liberecké hokejisty pořádně potrápily.

Severočeši šli sice rychle do vedení 2:0 zásluhou dvou branek Michala Birnera a po snižující trefě Motoru díky Petru Jelínkovi opět odskočili. Madeta ovšem v závěrečném dějství zabrala a znovu se dostala na dostřel. Šelmy se tak až do posledních minut strachovaly o zisk tří bodů, nakonec ovšem utkání zvládly a díky důležité výhře se udržely v elitní čtyřce.

„Hráli jsme sice proti poslednímu, ale to vůbec nebylo podstatné. Motor je extraligový tým, celá soutěž je vyrovnaná. Každý může porazit každého. Takhle chvílí před koncem základní části jsou tři body extrémně důležité,“ svěřil se po zápase Michal Birner, který v duelu zaznamenal hned dvě trefy.

„Hráli jsme sice proti poslednímu, ale to vůbec nebylo podstatné."

„Budějovice měly ve třetí části fázi, kdy nás trochu přehrávaly. Už hrály hodně ofenzivně a neměly co ztratit. Ale zvládli jsme to, navíc nás v brance výborně podržel Jarda Pavelka. Důležité také bylo, že jsme už od první třetiny vedli,“ souhlasil se svým spoluhráčem kapitán Tygrů Petr Jelínek, který rovněž zaznamenal dva zásahy.

Motor už sice nemá šanci promluvit do bojů o play off, vůbec nic však nevypouští. Své o tom ví i Zlín, který ještě má šanci urvat poslední postupové místo, jenže v předcházejícím kole s Budějovicemi prohrál.

„Tím, že už nemají šanci na postup do vyřazovacích bojů, mohou zkoušet hrát vabank. Měli jsme s jejich aktivitou co dělat, ale urvali jsme to,“ dodává Petr Jelínek.

„V brance nás výborně podržel Jarda Pavelka."

„Odehráli jsme tragickou první třetinu, můžeme poděkovat Janu Strmeňovi, že to bylo jen 2:0. S tím, jak jsme přistoupili ke zbylým čtyřiceti minutám, můžeme být podle mě spokojeni, byť se prohrálo,“ snažil se najít pozitiva českobudějovický Zdeněk Doležal.

Šelmy po vydřené výhře nedostanou ani trochu oddechu, už ve středu je totiž čeká dohrávka v Plzni, která je jejich přímým soupeřem v tahanici o elitní čtyřku. Znovu se s ní navíc utkají i v neděli, tentokrát doma.

„Zdaleka není nic rozhodnuté. Čeká nás týden pravdy. Všichni víme, že nejdůležitější utkání tohoto ročníku nás teď čekají. Proti Motoru to byl odrazový můstek k tomu, abychom se udrželi v boji o první čtyři místa,“ pokračoval Michal Birner, jeden z nejzkušenějších hráčů Liberce.

Ten si navíc nemohl odpočinout ani o reprezentační přestávce, kdy byl povolán do reprezentace. „Nevyhráli jsme ani jeden zápas, takže se mi na to vzpomíná těžko. Bylo tam ale spoustu pozitivních věcí. Se silnými mančafty jsme to dotáhli do prodloužení, kdybychom je zvládli, dívali bychom se na turnaj úplně jinak. Hráli jsme dobrej hokej, ale bohužel to nepřineslo svoje ovoce,“ myslí si Birner.

„Všichni víme, že nejdůležitější utkání tohoto ročníku nás teď čekají."

Herní projev však podle něj vůbec nebyl špatný: „Pod Filipem Pešánem jsem dlouho hrál, takže jsem věděl, že má nějaký svůj styl. Když jsme si o tom povídali s ostatními hráči, tak si myslím, že se ten útočný systém všem líbil. V průběhu celé reprezentační akce byl navíc servis ze strany realizačního týmu směrem k nám hráčům na naprosto špičkové úrovni. Bohužel pak přišla kaňka v podobě prohry s Ruskem.“

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz