Čechmánek prožil u Bobrů vítězný debut, Vsetín předvedl skvělý obrat

Foto: Filip Bazala, hc-vsetin.cz

7. prosince 2016, 23:45

Tomáš Nejedlo

Pět druholigových duelů nabídlo chudší menu ve středu 7. prosince. Zápolení ve třetí nejvyšší tuzemské soutěži však na zajímavé momenty chudé nebylo. Pozornost byla upřena třeba do Valašského Meziříčí, kde tamní Bobři nastoupili poprvé pod vedením někdejšího reprezentačního brankáře Romana Čechmánka a hned byli úspěšní - Kopřivnici porazili 4:2. Na vsetínském Lapači byli přítomní svědky parádního obratu domácích borců, kteří po dvou třetinách prohrávali s Hodonínem už 1:5, aby po prodloužení slavili výhru 6:5! Prodlužovalo se také v Šumperku i Moravských Budějovicích, kde domácí rovněž urvali dvoubodová vítězství.

SKUPINA STŘED

Žihadla brala z odložené bitvy s Nymburkem 2 body

Dohrávka devátého kola skupiny Střed byla na programu v Moravských Budějovicích. Tamější Žihadla ztrácela před utkáním na svého soka z Nymburka čtyři body, a tak měla o motivaci postaráno. Že oba celky v tabulce dělí jen pár bodů, bylo z průběhu utkání zcela zřejmé. Moravské Budějovice i Nymburk předvedly v utkání několik zvratů, až hostující Saňa vyrovnávací trefou v závěrečné desetiminutovce poslal zápas do prodloužení. To trvalo jen čtyřiadvacet sekund, když Petr Krutiš vystřelil domácím druhý bod.

HC Moravské Budějovice 2005 – NED Hockey Nymburk 5:4 v prodloužení (1:1, 2:2, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Rytnauer, 33. Bulín (Horký, Nováček), 40. Krutiš (Rytnauer, Peroutka), 43. Šurý (Mejzlík), 61. Krutiš (Rytnauer, Šťáva) – 12. Stehlík (Kuncek), 24. Stehlík (Knesl), 34. Novák (Saňa), 53. Saňa (Ječný).

SKUPINA VÝCHOD

Čechmánkova vítězná premiéra na střídačce Bobrů

Bobři z Valašského Meziříčí se před utkáním s Kopřivnicí pohybovali na předposledním místě tabulky. I to byl zřejmě impuls pro vedení klubu, aby se situací něco provedlo. A tak ve ValMezu angažovali na pozici trenéra někdejšího reprezentačního brankáře a z působení ve Vsetíně na Valašsku velmi známého Romana Čechmánka. Jeho noví svěřenci mu v premiéře určitě udělali radost. V důležitém souboji s tabulkovým sousedem z Kopřivnice totiž naplno bodovali a soka z města Tatry dokázali v tabulce skupiny Východ o bod přeskočit.

HC Bobři Valašské Meziříčí – HC Kopřivnice 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 20. Studený (Nedbálek, Dvořák), 32. Fojtík (Dvořák), 45. Dvořák (Kývala, Studený), 55. Kývala (Studený, Báchor.) – 14. Teper (Červenka), 47. Poruba (Ollender, Pargáč).

Skvělý obrat na Lapači! Vsetín zvrátil ztracený mač

Téměř čtrnáct stovek diváků, kteří zavítali ve středu na vsetínský Lapač, rozhodně nelitovali. Viděli totiž bláznivý zápas se sladkým koncem pro domácí VHK ROBE. Málokdo by věřil, že by hosté z Hodonína mohli za stavu 5:1 ve svůj prospěch po dvou třetinách snad ještě ztratit body. A přeci! Valaši totiž předvedli neskutečný obrat, ve třetí části čtyřikrát skórovali – vlnu euforie rozpoutal zejména vyrovnávací gól z hole Vojtěcha Šilhavého v čase 59:27. Vše pak v prodloužení dokonal Jakub Čuřík, jenž definitivně srazil Drtiče do kolen. Vsetínští tak opět potvrdili svou suverenitu ve skupině Východ.

VHK ROBE Vsetín – SHK Hodonín 6:5 v prodloužení (1:2, 0:3, 4:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Zúbek (Pokorný), 44. Vrba (Pokorný, Hořanský), 53. Pokorný (Zúbek), 57. Pokorný (Hryciow), 60. Šilhavý (Ostrčil), 65. Čuřík (Mojžíš, Kucharczyk) – 6. Hajný (Peš, Pokorný), 19. Kadlec (Vaněk), 23. Peš (Jurča, Kadlec), 33. Vaněk (Kadlec, Jurča), 40. Vrána (Pokorný).

Drtil s Vymazalem zachránili Drakům body v závěru

Zápas plný obratů se hrál také v Šumperku. Jako první udeřili hosté z Nového Jičína, jenže na Dreslerův gól odpověděli Draci hned třikrát. Jenže branka Daniela Vachutky z úvodu druhé části zdravě vyburcovala hosty k obratu. Načal to exligový Jan Dresler svou druhou trefou a poté do černého mířili i Michal Chvostek a kanonýr Vladimír Luka. Nový Jičín se však v oblacích po zvratu vznášel jen do samého závěru. V čase 59:11 vyrovnal Tomáš Drtil, jenž těžil z práce Michala Vymazala. V prodloužení si oba role vyměnili a Šumperští slavili zisk dvou bodů.

Draci Šumperk – HK Nový Jičín 5:4 v prodloužení (2:1, 1:1, 1:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Vachutka z trest. střílení, 14. Ostřanský (Sedláček, Novosad), 21. Vachutka (Vymazal), 60. Drtil (Sedlák, Vymazal), 63. Vymazal (Vachutka, Drtil) – 4. Dresler, 26. Dresler (Zdeněk), 47. Chvostek (Kratochvíl), 50. Luka (Zdeněk, Cristov).

Poruba splnila v Brně roli favorita až ve třetí třetině

Souboj Davida s Goliášem byl k vidění v moravské metropoli. Ve Sportcentru Lužánky místní Technika hostila Porubu a hosté plnili roli favorita. Jenže dlouho se schylovalo k překvapení. Přestože hosté Slováčkem vedli, Brněnští po trefách Bustina a Švaňhala otočili ještě do první sirény vývoj utkání ve svůj prospěch. Až do samého závěru Vysokoškoláci bojovali o body, leč nakonec padli. Po vyrovnání Tichého hosté udeřili až v 57. minutě Vaňkem a o minutu později výhru na 4:2 pečetil Ballner. Ostravané se tak na body pořádně nadřeli.

HC Technika Brno – HC RT TORAX Poruba 2011 2:4 (2:1, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 6. Bustin (Švejda, Stehlík), 19. Švaňhal (Boček) – 5. Slováček (Kuťák), 45. Tichý (Rudl), 57. Vaněk (Seidler, Tichý), 58. Ballner (Sedlář).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz