Čada byl pozitivní na koronavirus, Capitals uvažovali o stěhování do ciziny

16. října 2020, 19:18

Václav Jáchim

Nákaza koronavirem, trápí také hokejisty týmu Bratislava Capitals, kteří jsou nováčkem v mezinárodní IceHL. Pozitivní test na koronavirus měl hlavní kouč Rostislav Čada (na snímku), vedení týmu proto dočasně převzal generální ředitel a viceprezident Dušan Pašek.

Hráči Capitals měli za sebou karanténu, minulý týden totiž byla nákaza odhalena u někdejšího pardubického útočníka Miloše Bubely. Po pěti dnech se hokejisté a členové realizačního týmu podrobili dalšímu testování, pozitivní výsledky měl nejen kouč Čada, ale také hráči Maxim Čajkovič a Brock Higgs.

„Rosťa se má dobře a všechny pozdravuje, stejně tak nikdo z hráčů nemá žádné příznaky," informoval novináře Dušan Pašek. Ten převzal roli hlavního kouče pro zápas v Linci a mužstvo povede nejspíš také v nedělním duelu ve Štýrském Hradci. Capitals jsou zatím v tabulce mezinárodní soutěže poslední, ve třech zápasech si připsali dva body.

Ostatní členové mužstva jsou fit, před soubojem v Linci absolvovali dodatečné testování. „Vedení soutěže to vyžaduje, abychom náhodou neohrozili soupeře nebo celou ligu. Stejně jako jiné týmy se snažíme s nákazou bojovat, jak je to jen možné," uvedl Pašek (na dolním snímku).

Foto: iclinic-capitals.sk

Přísnější testování je v souladu s předpisy Slovenského hokejového svazu. Pokud se v mužstvu objeví nakažený, jde do izolace, ostatní členové týmu, kteří jsou negativní, mohou dál trénovat a hrát zápasy. IceHL dostala na Slovensku výjimku z vládních opatření, Bratislava Capitals tedy budou nastupovat k utkáním v domácím prostředí.

Dušan Pašek přiznal, že klub se připravoval i na variantu, že by souhlas k zápasům ve slovenské metropoli nedostal. „Jednali jsme s majiteli haly v rakouském městečku Bruck an der Leitha. V podstatě to je tréninková aréna, jedním ze spolumajitelů je tam můj bývalý spoluhráč Ľubomír Pištek. Dostali jsme se tak daleko, že ze strany vedení IceHL už proběhla obhlídka haly. Byla velká šance, že by nám arénu jako dějiště domácích zápasů schválili," doplnil Pašek.

Na záložní plán s přesunem do Rakouska zatím dojít nemuselo, kdyby se ovšem koronavirová situace na Slovensku zhoršila, klub je připraven se k této variantě vrátit. Zástupci IceHL se podle Paška snaží, aby plánovaná střetnutí za každou cenu proběhla. „Je to nastavené dokonce tak, že pokud má tým brankáře a deset hráčů v poli, tak by měl k zápasu nastoupit," uzavřel generální ředitel slovenského klubu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz