Čachotský před bitvou o baráž: Sedmý zápas? Co víc si může hokejista přát

Foto: hcdukla.cz

Je lídrem ofenzivy Dukly, jeho akce zvedají fanoušky Jihlavy ze sedaček a příznivce Kladna pro změnu nutí k hanlivým pokřikům. Tomáš Čachotský hraje semifinále play off WSM Ligy výborně. Za 11 duelů stihl 13 bodů, než ve středu naskočil do šesté bitvy proti Rytířům, místní kotel mu hlasitým pokřikem pořádně naložil. "Vím, o tom. Jasně, slyšel jsem, jak řvou. Co na to mám říkat... Fanoušci podporují svůj klub, se mnou to nic nedělá. Určitě mě to neovlivnilo," povídá.

Teď bude pro změnu miláčkem tribun on. Neskutečná série došla do sedmého zápasu, dnes večer se na jihlavském ledě rozhodne, kdo ze slavných klubů doplní trio Karlovy Vary, Pardubice, České Budějovice v extraligové baráži. Dukla půjde do klíčového mače po dvou předchozích porážkách, ovšem minulost podle Čachotského nebude mít vliv. "Jednou vám to vyjde, pak ne. Nemyslím, že jsme skleslí. Je třeba myslet pozitivně. Pevně věřím, že to zvládneme," burcuje.

Ve středu mohli svěřenci trenérů Vlka a Zemana rozhodnout. V Kladně sehráli kvalitní zápas, jenomže domácím parádně vyšly početní výhody. Dva fauly potrestali brankami, naopak Jihlava podobnou efektivitu postrádala. "Oni mají na přesilovky dobré hráče, dokáží je využít. Myslím, že Kladno mělo i hodně štěstí. Jejich hráč tam třeba úplně netrefil puk, ten ale došel k jinému před bránou. Pro nás je podstatné, abychom nebyli vylučovaní. Nesmíme dávat Kladnu tyhle příležitosti," upozorňuje.

Jihlava mohla duel zlomit i bez toho. Ve druhé třetině si vynutila tlak, při hře pět na pět zazdila několik velkých příležitostí. Rytíři odolali. "Mohli jsme dát o nějaký gól víc, ale přemýšlet takhle zpátky, to je těžké. My šance nevyužili, oni nakonec ano, takže se bude hrát znovu. Rozhodne se u nás," povídá. Dukla už byla v sérii blízko postupu, ovšem dva mečboly promarnila. Teď je na tom stejně jako soupeř. "Nemyslím, že bychom to vyloženě promarnili. Nějaké zápasy jsme vyhráli my, pak zase Kladno. Série je hrozně vyrovnaná, klasické play off. Mohli jsme to ukončit v šestém zápase, ale soupeře nastartovaly zmíněné přesilovky. Rytíři mají velkou úspěšnost, naopak my tolik branek z přesilovek nedáváme. Tohle možná rozhodlo nejen ve středu, ale i předtím páté utkání."

Když v Kladně po utkání kráčel do posilovny dobít lehce baterky, bylo vidět, že toho šikovný útočník má dost. Téměř neslezl z ledu, byl u všeho podstatného. Čachotský, Kajínek, Říha, Seman a další bojovníci jedou na krev. Ale Rytíři také. Nyní mají rivalové poslední duel. Co bude důležité? "Hodit všechno za hlavu," vybízí Čachotský. "Nic jiného nesmí zajímat. Věděli jsme, že se musíme nachystat, nějaké ohlížení zpátky je k ničemu. Stalo se, je to 3:3. Kladno má výborný mančaft, nemohli jsme čekat, že je vyřadíme 4:1 na zápasy. Nebo tak něco. Tohle si nemysleli ani oni," konstatuje.

Sám je jednou z ústředních postav parádní série, při téhle zmínce však jen mávne rukou. "Mám vedle sebe skvělé spoluhráče, kteří bruslí za mě," usměje se. Poslední zápas může být o individualitách a rozdílových hráčích, třeba rozhodnou úplně maličkosti. "Možná vedoucí gól. A asi to, že každá chyba bude tvrdě potrestaná." Soupeři jsou na stejné čáře, byť domácí prostředí hovoří pro Jihlavu. "Jdeme do toho s tím, že vyhrajeme. Musíme si dát pozor na oslabení, jinak věřím, že nás doma poženou lidé. Snad bude vyprodáno a my to nakonec zvládneme."

Čachotský patří k nejzkušenějším hokejistům Dukly, několik takhle dramatických utkání už má za sebou. "Zažil jsem nějaké sedmé zápasy, i nějaké páté – dřív se hrávalo jen na tři vítězství. Poslední podobnou zkušenost mám dva roky starou, taky s Kladnem. Tehdy ve čtvrtfinále. Prohrávali jsme v sérii 2:3, pak jsme zvládli utkání u nich a nakonec doma rozhodli. Bylo to vyrovnané, což bude i teď," nepochybuje. Klíčové klání znamená značný nápor na nervovou soustavu, jde o všechno! "Když máte sedmý zápas play off, a před domácím publikem, co víc si hokejista může přát. Musíme to urvat!" uzavírá bojovně.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz