Bývalý útočník Sparty či Dynama jde do Itálie. Soudek skončil ve Feldkirchu

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

24. září 2020, 12:04

Václav Jáchim

V minulosti hrál tuzemskou nejvyšší soutěž za čtyři kluby, v loňské sezoně stihl Brian Ihnačák 12 utkání v dresu slovenské Banské Bystrice. Nyní se pětatřicetiletý útočník vrací do země, kterou v roce 2014 reprezentoval na mistrovství světa – bude působit v italském Meranu.

Účastník tamní druhé nejvyšší soutěže o tom informuje na sociálních sítích. Syn slovenské legendy Petera Ihnačáka, který v minulosti válel mj. za Toronto, Jihlavu či Spartu, má být jednou z největších letních posil klubu.

Briana Ihnačáka si velmi dobře pamatují fanoušci české Tipsport extraligy. Rodák z kanadského Toronta a česko-slovenskými kořeny přišel v létě 2015 do hradeckého Mountfieldu, později hrál za pražskou Spartu, s níž okusil i Ligu mistrů.

V roce 2017 odešel Ihnačák do švýcarského Oltenu , ale pro zbytek sezony se vrátil a pomáhal se záchranou hokejistům Litvínova. Později přijal nabídku pardubického Dynama, kde loni na jaře skončil. Celkem v TELH působil čtyři roky, sehrál 139 utkání s bilancí 39 gólů a 51 asistencí.

Po výše zmíněné štaci v Banské Bystrici se Ihnačák stěhuje do Itálie, kde v minulosti nastupoval za Pontebbu a Valpellice. Hokejový cestoval si svého času vyzkoušel rovněž angažmá ve švédském Malmö či v předním norském týmu Valerenga Oslo.

Foto: seattlethunderbirdsphoto.files.wordpress.com

Kluby mění také odchovanec jihočeského hokeje Robin Soudek. Účastník mistrovství světa dvacetiletých 2011 hrál dosud Alpskou ligu za rakouský Feldkirch. Jak klub informuje na svém webu, obě strany se nedohodly na další spolupráci, do Feldkirchu nově zamířil Jakob Stukel z farmy Edmontonu.

Syn bývalého dlouholetého obránce Motoru či Sparty a později trenéra Karla Soudka strávil v rakouském klubu dvě sezony, ta poslední byla znamenitá. Robin Soudek sehrál za Feldkirch 30 utkání Alpské ligy, vstřelil 31 gólů a přidal 27 nahrávek. Devět bodů posbíral ve čtyřech utkáních rakouské druhé nejvyšší soutěže.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz