Bývalý útočník Plzně napodobil Vošvrdu. Nadále zůstává věrný Popradu

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

10. července 2020, 17:14

Václav Jáchim

Čtyři sezony bojoval ze Plzeň, loni v létě se Miroslav Preisinger rozloučil a zamířil do vlasti. Slovenský útočník kývl na nabídku ze Zvolena, odkud posléze vyrazil směr Poprad. V klubu z města pod Tatrami nedávno uzavřel nový kontrakt český brankář Tomáš Vošvrda a Preisinger ho nyní napodobil.

Jak informují stránky klubu z Popradu, někdejší slovenský reprezentant se s vedením klubu dohodl na nové roční smlouvě. „Zůstat bylo velmi snadné. Je tu nádherná příroda na odreagování po těžkých trénincích a zápasech, samozřejmě i skvělé podmínky pro hokej," uvedl.

Devětadvacetiletý rodák z Bratislavy přiznává, že se v Popradu líbí i rodině. „Nechtěl jsem řešit jiné nabídky, které jsem měl. Byly ze Slovenska. Ale prioritu pro mě znamenal Poprad. Jednání bylo rychlé a korektní," připomněl Preisinger v rozhovoru pro klubový web.

Účastník slovenské Tipsport ligy měl minulou sezonu velmi dobrou, útok na úspěch v play off ovšem zhatila pandemie koronaviru. Preisinger teď už naplno myslí na příští ročník, zatím trénuje individuálně.

„Připravuju se v nedávno otevřené posilovně v Pezinku a samozřejmě nevynechám ani možnost chodit na led. Je to pestré, věřím, že začátkem srpna budu na návrat pod Tatry patřičně nachystaný," doplnil.

Za Zvolen a Poprad sehrál v minulé sezoně celkem 34 soutěžních utkání s bilancí 11 branek a 9 nahrávek. Předtím Preisinger prožil úspěšnou část kariéry v Plzni – za Škodu absolvoval 204 zápasů české Tipsport extraligy, vstřelil 16 gólů a zaznamenal 35 asistencí.

Na jaře 2016 slavil se Západočechy zisk bronzových medailí, v roce 2012 pomohl Slovanu Bratislava ke slovenskému titulu. Tamní nejvyšší soutěž hrál rovněž ve Skalici, Banské Bystrici a také za reprezentační dvacítku.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz