Bývalý útočník Mory jde do Trenčína, Capitals mají zkušeného Miklíka

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

19. srpna 2020, 17:59

Václav Jáchim

Zatímco hokejový trh v Česku je vcelku klidný, na Slovensku týmy postupně doplňují kádry. Novou tvář hlásí Dukla Trenčín – její dres oblékne František Skladaný, jenž ještě na jaře nastupoval za Olomouc. Další posilu mají i představitelé Bratislava Capitals.

Osmatřicetiletý Skladaný se na Slovensko hokejově vrátil po pěti letech, během sezony 2015-16 odešel z Martina do Olomouce a Hanákům byl věrný až do konce minulého ročníku, který předčasně ukončila pandemie koronaviru. Za Olomouc v něm sehrál 47 utkání (i s play off), vstřelil šest gólů a přidal čtyři nahrávky.

Původně se zdálo, že zkušený útočník a někdejší hráč Karlových Varů může ukončit kariéru. Skladaný se zapojil do činnosti ve vedení týmu Vlci Žilina, což platí nadále, ačkoli nyní kývl na nabídku Dukly a bude hrát slovenskou Tipsport ligu. Klub ze Žiliny o tom informoval na sociálních sítích.

„Během léta mi v klubu umožnili zapojit se do některých tréninků, což nakonec vedlo k jednání. Dohodli jsme se na roční spolupráci formou hostování ze Žiliny. Díky tomu mohu bydlet v Trenčíně, věnovat se dětem a naplno i hráčské kariéře. Do Žiliny to v případě potřeby nemám daleko," uvedl Skladaný.

Jiný bývalý reprezentant Slovenska by rád okusil mezinárodní IceHL (bývalou EBEL), do týmu nováčka soutěže Bratislava Capitals zamířil prozatím na zkoušku Michel Miklík. Vicemistr světa 2002, který v sezoně 2016-17 sehrál šest extraligových zápasů za Kometu Brno, naposledy nastupoval za Slovan Bratislava a Topoľčany.

„Michel má stále vysoké hokejové kvality. Projevil zájem hrát v našem klubu, o čemž svědčí i to, že souhlasil se zkušebním kontraktem. Po rozhovorech s trenérem Čadou jsme se rozhodli dát Michelovi šanci, aby se prosadil v našem týmu. Věřím, že ji využije a stane se důležitým hráčem naší ofenzivy," řekl viceprezident a generální manažer Dušan Pašek.

Foto: sport.sk

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz