Bývalý obránce Litvínova i talent ze Slavie zůstávají, Schwamberger u Lišek končí

Foto: Juniorský hokej, Ronald Hansel

30. března 2020, 11:19

Václav Jáchim

V minulé sezoně oblékali dres německého klubu Lausitzer Füchse, teď se cesty českých hokejistů rozejdou. Zatímco bývalý litvínovský obránce Ondřej Poživil a někdejší slávistický talent Tomáš Andres (na snímku) pokračují, Daniel Schwamberger se u Lišek loučí.

Klub o novinkách informuje na svém webu. Přesuny v kádru budou letos patrně výraznější, protože klub navazující na někdejší Dynamo Weisswasser z dob NDR skončil v uplynulém ročníku druhé DEL až jedenáctý.

První rok působení v týmu nechal za zády Ondřej Poživil. Účastník mistrovství světa osmnáctiletých 2005 a šampionátu dvacítek 2007 přišel k Füchse loni poté, co dvě sezony nastupoval za Ravensburg. V letošní DEL2 zaznamenal 48 utkání, 4 góly a 18 nahrávek.

Také Tomáš Andres v minulosti hrál za české juniorské výběry, byl kupříkladu členem širšího kádru osmnáctky, která poté na MS ve Finsku 2014 získala stříbrné medaile. Bývalý útočník Slavie či Ústí nad Labem okusil hokej ve Finsku nebo ve Francii, za minulou sezonu ve druhé německé DEL mu statistici spočítali 48 zápasů, 9 branek a 15 asistencí.

Poživil s Andresem mají nadále platné smlouvy a u Füchse pokračují, končí naopak Daniel Schwamberger. Čtyřiadvacetiletý rodák z Vimperka hokejově vyrůstal v Písku, tři sezony strávil ve sparťanské juniorce a stejně dlouhou dobu byl posléze útočníkem německého Ravensburgu.

Loni stihl také jedno utkání elitní DEL za Schwenningen, před ročníkem 2019-20 přešel k Lausitzer Füchse a v 52 utkáních si připsal pět branek a osm nahrávek. Nyní klub oznámil, že společně s ním odcházejí z týmu rovněž Joel Keussen, Jordan George a Clarke Breitkreuz.

Českou enklávu v týmu tvořil během minulé sezony také Jakub Kania – někdejší obránce Třince, Kladna, Znojma či Třebíče strávil u Lišek tři sezony, v té letošní sehrál 52 utkání, přičemž vstřelil šest gólů a přidal 14 asistencí.

Hlavním trenérem zůstává Corey Neilson, jenž působil rovněž jako asistent u britské reprezentace. Neilson přišel k Füchse během sezony 2018-19 a po jejím skončení byl v DEL2 vyhlášen koučem roku.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz