Byli jsme tak blízko postupu, že to teď bolí, přiznává Čachotský

Foto: Nela Dittrichová, hcdukla.cz

Lepší vyvrcholení prvoligové sezony už snad nešlo nabídnout. Sedmý zápas, navíc před 250 diváky na kladenském zimáku, měl rozhodnout o tom, kdo si vybojuje postup mezi českou hokejovou elitu. Bylo to nakonec Kladno, které po výhře 5:2 mohlo slavit návrat o patro výš. Jihlavě tak zůstal jen pocit z dobře odehraného ročníku. „Vybrali jsme si špatných 20 minut, navíc v sedmém zápase finále,“ smutnil trenér Viktor Ujčík.

První třetina byla pro Jihlavu hrubě nepovedená. Všechno nastartovala chybná rozehra od vlastní branky, kterou potrestal Nicolas Hlava, a když za 24 sekund přidal v přesilovce druhou branku Rostislav Marosz, začínalo být pomalu jasné, že si to domácí pohlídají.

„Asi jsme se nenastavili správně hlavou, hodně kluků nemá s těmito zápasy zkušenosti,“ shoduje se s hlavním koučem Dukly kapitán Tomáš Čachotský.

Už v čase 18:31 to bylo 4:0, Duklu však vrátil zpátky do hry částečně Jiří Fronk brankou na 4:1. Navíc po šesti minutách druhé třetiny zakončil do poloprázdné branky Peter Lichanec a stav 2:4 byl pro hosty stále hratelný. „I přes ohromnou vůli a bojovnost se to těžko dotahovalo, navíc proti Kladnu,“ ví Čachotský.

„Asi jsme se nenastavili správně hlavou, hodně kluků nemá s těmito zápasy zkušenosti.“

Přitom měli Jihlavští možnost stáhnout náskok na jednu branku, Matěj Pekr v přesilovce ale trefil jenom břevno, stejně jako Tomáš Harkabus v šestém zápase. „Byla tam i smůla, že jsme šance za stavu 2:4 nedali, nepadlo to tam,“ podotýká hlavní kouč Ujčík. 

Dukla dokonce přestřílela soupeře v posledních dvou třetinách, navíc vyslala na branku celkově o čtyři střely více. Ani tak to nestačilo. „Kladno bylo efektivní, z téměř každé šance dalo branku a po zásluze vyhrálo. Byli jsme tak strašně blízko, že teď to bolí a pocity z toho jsou špatné,“ smutní jihlavská legenda v roli kapitána. 

Tým z města piva se musel obejít i bez několika klíčových hráčů. Z tribuny sledoval zápas jenom Josef Skořepa, vedle sebe měl obránce Daniely, Koláře a Krenželoka. „My na to, jak máme úzký kádr oproti Kladnu, jsme chytli spoustu zranění, hodně kluků se zraněními hrálo. Vymlouvat se na to nechceme, ale v tomhle jsme byli oproti soupeři znevýhodnění,“ podotýká Čachotský.

I přesto, že Jihlava extraligový sen do konce nedotáhla, mohla být s průběhem celého ročníku spokojena. Navíc se mohla spolehnout i na bouřlivé přivítání ze strany fanoušků, kteří i ve všední den počkali na nezvykle pozdní příjezd do krajského města.

„Bylo tam poděkování za celou sezonu, protože jsme odvedli ohromný kus práce.“

„Musím kluky pochválit za celou sezonu, jejich práci, bojovnost a víru v to, že to dotáhneme co nejdále. Nesedl nám ale rozhodující zápas a můžeme teď slyšet to, co se děje za námi,“ narážel Ujčík ve spojovací chodbě u hostující kabiny na oslavy kladenského postupu.

„My jsme si to užili a poděkovali za to, byla čest tenhle tým trénovat a doufám, že tu týmovost si přeneseme do další sezony,“ dodává kouč Jihlavy. 

„Bylo tam poděkování za celou sezonu, protože jsme odvedli ohromný kus práce. A i když to teď bolí, tak jsme dokázali vzdorovat Kladnu až do posledního zápasu, prošli celým play off… jenže to nedopadlo,“ uzavírá rozhovor Čachotský.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz