Byli jsme naburcovaní snad týden dopředu, říká Ocelář Hykl po skalpu AZetu

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Třinečtí dorostenci si v sobotu připsali cenný skalp, když jako první porazili v šedesáti minutách Havířov. Na třech bodech za výhru 2:0 se největší porcí podílel Jakub Hykl, který se prosadil ve vlastním oslabení a přihrál na přesilovkovou trefu. Oceláři si díky výhře odškrtli první metu, když si zajistili postup do play off.

Třinečtí první vzájemný duel na ledě Havířova nezvládli a prohráli i s nadstavbou 0:6, což se jim podařilo odčinit. „Celá kabina i s trenéry byla naburcovaná snad týden dopředu. Zápas jsme s napětím očekávali, protože Havířovi a Vítkovice jsou pro nás výjimeční soupeři,“ říká Jakub Hykl.

O to významnější bylo vítězství, jelikož AZet poprvé padl po šedesáti minutách. „Na to nikdo nemyslel, možná trenéři, ale my jsme je prostě chtěli porazit. Hlavně jsme si chtěli dokázat, že je můžeme porazit, a ukázat, že taky vyhráváme. Chtěli jsme odčinit i minulou prohru u nich,“ vyjmenovává mladý forvard.

To se nakonec družině trenéra Reného Muchy povedlo. „Byl to pro náš tým super zápas, protože jsme se sjednotili. Věřili jsme si, že můžeme vyhrát, což bylo hlavní. Taky se nám to podařilo, takže po zápase bylo trochu euforie,“ přiznává Hykl.

Ale pojďme od začátku. „První třetina skončila 0:0, trenéři říkali, že to bylo vynikající. My jsme byli také šťastní. Havířov totiž většinou vyhrává první třetiny 2:0 nebo 3:0, takže už se v nich rozhoduje. My jsme si řekli, že bychom první třetinu chtěli udržet za vyrovnaného stavu nebo jít do vedení, které bychom udrželi až do konce,“ popisuje.

Nakonec se čekalo na branku až do poloviny duelu, když se ve vlastním oslabení prosadil právě Jakub Hykl. „Ve druhé třetině přišla přesilovka Havířova, ve které jsme ale s Péťou Przybylou odjeli dva na jednoho. On mi těsně za modrou posunul puk, ale gólman asi očekával střelu od Péti, takže už jsem to snadno vyřešil – posunul jsem se doprava a poslal jsem mu to mezi nohy,“ vypráví střelec gólu.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Havířovští odpověď nenašli, a tak mohl Hykl přidat další bod za asistenci v početní výhodě. „Nebyl to jenom můj povedený zápas, ale celého týmu, proto jsme i vyhráli. Nebýt týmu, individuální body bych neměl,“ děkuje spoluhráčům.

Rozšířit bodovou sbírku mohl v nadstavbových nájezdech, ve kterých ale i s dávkou smůly neskóroval. „Chtěl jsem to vyřešit svou typickou střelou, jak mi radí i trenér. Najel jsem si z pravé strany, gólman měl obrácený gard, ale i tak jsem viděl na mé straně u lapačky místo na teploměru. Když jsem vystřelil, pořád tam to místo bylo, ale puk se zachytil do výstroje a gólman to chytil. Byla to smůla,“ lituje patnáctiletý forvard.

„O reprezentaci dost přemýšlím a doufám, že pozvánka přijde. Snažím se pro to dělat maximum na tréninku i zápasech.“

Tři body za vyhranou základní hrací dobu stačily Ocelářům, aby si na východě zajistili místo v první čtyřce a taky přímý postup do vyřazovacích bojů extraligy dorostu. „Cílem bylo, abychom se rovnou dostali do play off a nehráli spodní skupinu. To se nám povedlo, takže teď bychom si chtěli udržet vítěznou řadu, nějak se nastartovat do play off a uzavřít sestavu. Pak se chceme dostat na republiku,“ velí.

Hlavní trenér reprezentační šestnáctky Petr Haken dává v přípravných turnajích prostor řadě hráčů, takže i třinecký mladík cítí šanci. „O reprezentaci dost přemýšlím a doufám, že nějaká pozvánka přijde. Byl bych hrozně šťastný. Snažím se pro to dělat maximum každý zápas i trénink, abych se zlepšoval a ukazoval, že na to mám,“ uzavírá Jakub Hykl.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz