<

Buldok z Boleslavi na Slovensku pookřál. Až přijde jeho čas, odejde, vědí v Trenčíně

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Když našlápne, vypadá na ledě jak utržený vagón. Brandon Alderson má výborné fyzické parametry a také předpoklady k tomu, aby byl produktivní. Před novou sezonou ho ulovila Mladá Boleslav, ovšem zkušený bojovník se zatím ve městě moc nepředvedl. Také proto se na měsíc vrátil do Trenčína – a hned pookřál.

Ano, slovenská nejvyšší soutěž není na takové úrovni jako česká TELH. I tak je ovšem pozoruhodné, že po příchodu do trápícího se mužstva nasázel Alderson tři góly ve dvou zápasech. Ten první s Liptovským Mikulášem skončil pro Duklu vítězstvím, další bitvu v Michalovcích ovládl soupeř.

Kanadský útočník to pod hradem Matúše Čáka dobře zná, loni tam v dresu Dukly nastřílel 26 gólů. Také proto si ho vybrala Mladá Boleslav. Že se novic v kádru úplně nechytil, to je věc druhá. Možná nenašel optimální místo v sestavě, která je teď stabilní, možná by mu slušela úprava rolí. V barvách Dukly Alderson zaujal například parádní střelbou od modré čáry v přesilovkách.

Foto: mytrencin.sme.sk

Bruslaři potvrdili, že s urostlým buldokem počítají. Jen mu chtějí dát čas. Štace v Dukle přijde Aldersonovi vhod. „V naší situaci se zraněnými hráči je to pro nás velká pomoc. Víme, že jakmile přijde jeho čas, odejde. Ale věřím, že do té doby nám stihne pomoci. Máme z jeho přítomnosti radost. Kluci ho mají rádi, Brandon vylepšil náladu v kabině. Bereme ho už jako svého," řekl pro sever hokej.sk sportovní ředitel a asistent trenéra Branko Radivojevič.

Alderson má starty v klubech parádní. Platí to i o Mladé Boleslavi. 13. srpna naskočil do utkání Generali Česká Cupu proti Liberci a kanadský útočník tehdy nastřílel hattrick. Bruslaři tehdy vyhráli vysoko 8:2. V Tipsport extralize ovšem jeho bilance nezaujala, stihl pouze čtyři zápasy a dvě trestné minuty. Nic víc.

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Také proto je nyní v Trenčíně, kde během ročníku 2019-20 zářil. „Většinu kluků znám z loňska, stejní jsou i trenéři. Vybudoval jsem si tu přátelské vazby, návrat byl tedy super lehký," usmál se v rozhovoru pro hokej.sk. Potvrzuje, že potřebuje nabrat optimální pohodu. „Česká extraliga je velmi kvalitní, v týmu máme silnou konkurencí. U hráče je to vždycky hlavně o sebevědomí, také proto jsem se vrátil do Dukly. Věřím, že najdu ztracenou jistotu a tu pak zúročím v Boleslavi," dodal.

Je na dobré cestě, tři trefy ve dvou zápasech jsou příznivým počinem. Proti Michalovcům ukázal Alderson svoji velkou přednost, během přesilovky skóroval po tvrdé střele z větší vzdálenosti. „Tahle pozice se mi v početní výhodě líbí, kluci mě vědomě hledají přihrávkami. Pak je to jen o tom, abych puk napálil plnou silou a věřil v kousek štěstí. Musím co nejvíc střílet. Pokud to neděláte, nemůžete skórovat," uzavřel.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz