Bulanov nám neuznal gól správně, hlásí Šindler. Z atmosféry ho mrazilo

Foto: Michal Eger, cslh.cz

21. května 2015, 12:25

Adam Bagar

Národní tým sice do finálového souboje nezasáhl, ale český hokej měl přesto v bitvě Kanady s Ruskem své zástupce, podruhé v kariéře finálové střetnutí odpískal zkušený rozhodčí Vladimír Šindler a na čáře se při premiérové účasti na světovém šampionátu představil čárový Miroslav Lhotský. "Drželi jsme palce našemu týmu, aby se dostal do finále. Když už to nevyšlo, tak mám velkou radost z toho, že jsme se tam dostali aspoň my," hlásí Šindler v rozhovoru pro hokej.cz.

Plzeňský rozhodčí má za sebou už druhé finále na MS. "Nemyslím si ale, že by mi to nějak usnadnilo práci. Od mého posledního finále uběhla pěkná doba. Tentokrát jsem to vnímal více. I kvůli tomu, že se hrálo u nás a sledovanost byla větší," hlásí Vladimír Šindler, jenž měl lehce usnaděnou roli tím, že Kanada ve finálovém duelu smetla Rusko jednoznačně 6:1.

"Máme nárok se všichni hodně pochválit, protože MS v Česku bylo vynikající."

"Je to tak. Kdyby se stala nějaká chybka, tak by to nemělo na ráz utkání až takový dopad, na druhou stranu nebylo od začátku rozhodnuto, ale až v průběhu druhého dějství. Takže pořád to bylo složité. A tím, že šlo o nejsledovanější zápas roku, tak ten tlak byl velký," přiznává Šindler, který hodnotí vrcholnou akci sezony v Praze a Ostravě jak jinak, než pozitivně.

"S tím, co se píše v novinách, mně nezbývá než souhlasit. Máme nárok se všichni hodně pochválit, protože MS v Česku bylo vynikající. Moc se mi líbilo," prozrazuje Vladimír Šindler s tím, že vnímal atmosféru v obou arénách. "Když třeba v zápase Kanady s Francií půlka haly vstane a začne skandovat náš oblíbený český pokřik, tak vás zamrazí v zádech," líčí.

Pískat Ovečkina a Crosbyho? Přehnaný respekt k nim nemám

Na ledě se potkal i s takovými hráči jako jsou Crosby, Malkin či Ovečkin. "Na ledě jsme partneři. Neodráží se to na přístupu k hráčům. Ovečkina i Crosbyho jsem už pískal na dvacítkách, takže k nim přehnaný respekt nemám," říká uznávaný arbitr, jenž se v semifinále nepředstavil. "Ale žádné špatné znamení jsem v tom neviděl," prozrazuje dál Vladimír Šindler.

Ten byl jedním z pětice arbitrů, kteří se na domácím MS představili. "Je to hodně velký úspěch naší rozhodcovské diplomacie. Kromě Švédů tady nikdo v takovém zastoupení nebyl," těší Šindlera, který byl jedním ze dvou Čechů, kteří zasáhli do finále. "Drželi jsme palce našemu týmu a když to nevyšlo, tak mám velkou radost, že jsme v něm byli alespoň my."

Metr na MS? Těžko by se takovým způsobem dala řídit extraliga

Rozhodčí na právě skončeném mistrovství světa nasadili volnější metr. "Když se toho pak nezneužívá, tak se takový model zvolit dá. Ale jde aplikovat jen na něco krátkodobého jako je mistrovství světa. Těžko by se takovým způsobem dala řídit extraliga," přiznává Vladimír Šindler. Nejen on si dával velký pozor na brankoviště a sebemenší náznak odpískal.

"Na základě minulého šampionátu, částečné agresivity hráčů, kteří chodí stále víc do brankoviště, a také ochrany brankářů, jsme byli upozorňováni, abychom velice striktně tohle dodržovali," potvrzuje Šindler. Ten se staví i za Vjačeslava Bulanova, který neuznal Čechům gól v semifinálovém střetnutí s Kanaďany. "Posoudil to tam jednoznačně správně," uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz